Bira, Bara Beach Hotel

Sulawesi

Onze persoonlijke favoriet. Dit leuke hotel is heerlijk rustig gelegen. Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Bira. U zit in “the middle of nowhere”, maar wel aan een prachtig wit zandstrand. Een verblijf in dit hotel is vooral aan te raden als u 2 nachten in Bira verblijft, u kunt dan volop genieten van een dagje aan het witte zandstrand of een leuke boottocht maken naar een eilandje voor de kust waar u prachtig kunt snorkelen.

Locatie

Afgelegen locatie aan een strand met fijn wit poederzand. Heerlijk rustig, maar u loopt ’s avonds niet zo even naar het dorpje van Bira toe. Bira ligt op circa 1,5 kilometer. Het hotel grenst aan de jungle.

Accommodatie

Het hotelletje heeft twee soorten bungalows: van bamboe en van steen. De binnenkant van de bungalows is echter hetzelfde. Van binnen zijn de kamers ruim en netjes ingericht. Alle bungalows beschikken over een badkamer met douche en toilet. Over het algemeen is er warm water, maar dit is niet altijd zeker. Verder is er airconditioning, televisie, dvd-speler en een koelkastje. Voor iedere bungalow is een terrasje met uitzicht op zee van een afstandje. Eén bungalow heeft direct zicht op zee (deze is iets duurder).

Voorzieningen

Er is een buitenrestaurant waar u kunt genieten van uw maaltijd met uitzicht op zee. Er is wifi-internet aanwezig, maar dit werkt niet altijd goed. De internetverbindingen zijn nog niet zo goed in Bira.

Bij het hotel kunt u een bootje huren om voor de kust te gaan snorkelen. Heerlijk als u een dagje niets wilt doen aan een mooi wit zandstrand.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën