Informatie Kleine Sunda Eilanden

De kleine Sunda-eilanden, waar ook Lombok toe behoort, liggen geklemd tussen Bali en Noord-Australië. Wellicht heeft u vroeger op school nog het rijtje geleerd: Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor, kortom: de kleine Sunda-eilanden.

De onbekende Kleine Sunda Eilanden

De kleine Sunda-eilanden vormen een toeristisch gezien nog vrij onontgonnen gebied. Het reizen hier (vanaf Lombok) is een fantastische ervaring en geschikt voor diegenen, die het niet erg vinden om in echt simpele hotels te overnachten (soms zelfs 'behelpen'), ook de maaltijden hier zijn eenvoudig; De wegen zijn lang niet altijd glad geasfalteerd en hebben een hoog hobbelgehalte. De kleine Sunda-eilanden zijn toeristisch gezien een nog vrij onbekend gebied, met uitzondering van Lombok.

 

Tussen Bali en Lombok is de straat van Wallace. Er is een duidelijk verschil ten oosten van de straat van Wallace. Het is droger en armer. U ziet een onbekend deel van Indonesië. Elk eiland heeft zijn specifieke eigenschappen: Sumbawa, met de plaatsen Sumbawa Besar, Bima en Sape, is islamitisch. Vanaf Bima vaart u naar Komodo, u overnacht aan boord van de boot.

 

Flores

Flores is gedeeltelijk rooms-katholiek en is groener dan Sumbawa; op dit eiland treft u de wonderlijke vulkaan de Kelimutu aan (de drie kratermeren naast elkaar hebben alle drie een andere kleur). En: vanaf de westpunt van Flores vaart u naar Komodo. Flores is absoluut een aanrader.
Sumba is animistisch en heel puur. Er is echter geen (of nauwelijks) infrastructuur om het toerisme een kans te geven.

 

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Kleine Sunda Eilanden of een bouwsteen Kleine Sunda eilanden.