Informatie Lombok

Reis over het prachtige Indonesische eiland Lombok. Aan de westkust van dit eiland wonen veel Balinezen, waardoor u zich soms op Bali waant. Zo kunt u een offer bijwonen, Balinese tempels bezoeken en optochten meemaken. Lombok is echter geen vervanging van Bali; het is op Lombok minder toeristisch en de natuur is totaal anders. 

AARDBEVINGEN LOMBOK

Lombok is getroffen door meerdere aardbevingen, De gevolgen hiervan zijn bij een ieder bekend, journaalbeelden en krantenkoppen tonen de ellende. Wij leven enorm mee met de mensen daar, wij hebben ook nauwe contacten met een aantal bewoners daar en worden bijna dagelijks op de hoogte gehouden van de (nood)toestand.

 

Ook wij hadden behoorlijk wat klanten op Lombok; gelukkig konden we die snel evacueren naar Bali, dankzij onze contactpersonen op Lombok.

 

We zullen niet alle programma’s die we aanbieden op Lombok van de website verwijderen; er is nog geen zicht op hoe de herstelwerkzaamheden zullen verlopen, maar we zullen deze nauwlettend volgen; tenslotte moeten de bewoners hierna ook weer de mogelijkheid hebben hun toekomst weer op te bouwen.

 

We willen ook middels deze melding op de pagina ons medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families.  

 

Medewerkers van Van Verre

Het authentieke Lombok

Lombok wordt wel het land van de duizend moskeeën genoemd. Er zijn vele religies terug te vinden zoals de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme en het animisme. Rondom Lombok zijn veel eilandjes te vinden, zoals de Gili-eilanden. In dit gedeelte van Indonesie zijn schitterende snorkelgebieden en is er zelfs blauw koraal te vinden. Lombok reizen zijn heel divers omdat Lombok veel interessante bezienswaardigheden heeft, zoals traditionele dorpen en mooie eilanden.

 

Reisinspiratie video Lombok

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Lombok.