Rondreis Kenia

Ervaar het echte Afrika tijdens uw rondreis Kenia. Ga op zoek naar de Big 5 in één van de bijzondere nationale parken tijdens een safari Kenia, ontmoet de vriendelijke Masai en overnacht aan de voet van de Kilimanjaro. Reis samen met uw Engelsprekende gids langs overweldigende natuur. In onderstaande voorbeeldreizen vindt u onze pareltjes. Wij zijn benieuwd naar uw favoriete rondreis of safari in Kenia. Wat dacht u van een tropische afsluiter op het strand van Mombasa? Stel uw eigen rondreis Kenia samen met onze ervaren landendeskundigen, wij helpen u graag!

Op zoek naar de Big Five
Hoogspringen met de Masai
Reizen in 4x4 voertuig
Slapen in een safaritent
In een hangmat aan het strand
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Een luipaard ligt uit te buiken in het Masai Mara National Reserve
Voorbeeldreis Kenia
8 dagen

Rondreis Wildparken van Kenia

Midden: Nairobi, startpunt > Noord: Samburu GR, wild aan de rivier. Midden: Aberdare NP, waterdrinkplaats voor lodge > Lake Nakuru, vogels > Big Five in Masai Mara > Nairobi, einde.

 

Reisduur: 8 dagen
€ 1750,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Kenia-Masai-Mara1
Voorbeeldreis Kenia
7 dagen

Rondreis Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli

Midden: begin Nairobi > open vlaktes van Masai Mara > Lake Elementaita, vogels spotten. Zuid: Amboseli National Park, kuddes olifanten en Kilimanjaro. Midden: einde reis Nairobi.

 

Reisduur: 7 dagen
€ 1450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Masai Mara, impala's foto Ingrid(6)
Voorbeeldreis Kenia
9 dagen

Rondreis Migratie in de Masai Mara

Midden: Nairobi, startpunt > Midden: Volg de migratie in de Masai Mara en spot ook de Big Five > Nairobi, einde.

 

Reisduur: 9 dagen
€ 2500,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Kenia rondreis combineren met andere landen
Kenia-Masai-Mara-Gamedrive
Kenia en Tanzania
13 dagen

Combinatiereis Kenia & Tanzania

Kenia: Nairobi, startpunt > Masai Mara, lokale bevolking > Lake Nakuru, paradijs voor vogels > Amboseli National Park > Tanzania: Lake Manyara, flamingo's > Serengeti, spot de Big 5 > Ngorongoro Crater, prachtige uitzichten > Tarangire National Park

Reisduur: 13 dagen
€ 4450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

8 Redenen om een individuele rondreis Kenia te maken

1) Kenia, perfecte safaribestemming

Kenia is een veelzijdige safaribestemming en biedt een diversiteit aan wildparken. Elk park heeft zijn eigen charme en beschikt over een groots wildleven. Bij een eerste kennismaking aan Kenia mag de wereldberoemde Masai Mara natuurlijk niet ontbreken, op de open vlaktes is hier de Big Five goed te spotten. Bijzondere diersoorten zoals de gerenuk, die elders niet of nauwelijks te observeren zijn vindt u in het noordelijk park Samburu Game Reserve. Een leuke afwissling in safarigebied is Lake Nakuru omdat buiten het wild hier ook veel vogels te spotten zijn.

 

In het zuiden is Amboseli National Park een bekend park en niet in de laatste plaats door het spectaculaire uitzicht op Afrika’s hoogste berg: de Kilimanjaro in Tanzania. Mooi voor foto-opnames zijn de olifanten kuddes met als achtergronddecor dé berg.

 

Bekijk onderstaande video van Kenia met een warm welkom van de bevolking!

2) Reizen door de natuur van Kenia

Een ding staat vast, onze rondreizen Kenia worden altijd uitgevoerd is een goed voertuig met een Engelssprekende chauffeur/gids. In Kenia wordt vaak met minibusjes gereden wat prima is. Meer reiscomfort heeft u echter in een met vier wielen aangedreven voertuig. Natuurlijk is er een prijsverschil tussen deze twee mogelijkheden. Onze rondreis Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli wordt uitgevoerd in een minibus, terwijl de rondreis Wildparken van Kenia in het vierwielen aangedreven voertuig is. De keuze is aan u! In welk voertuig u ook reist tijdens de safaritochten gaat altijd het dak open zodat u onbezorgd kunt genieten en foto’s maken. Er kunnen maximaal 7 personen in het voertuig zodat een raamplaats altijd is gegarandeerd.

 

3) Overnachten aan een waterdrinkplaats

Op verschillende manieren kunt u overnachten tijdens uw individuele rondreis in Kenia. In een lodge of tentenkamp. Over het algemeen bieden wij kleinschalige onderkomens aan. Dat kan zijn een lodge aan de waterdrinkplaats of een tentenkamp midden in de natuur. Een van onze favoriete is The Ark, gelegen in de middle of nowhere, hier heeft u vanaf diverse niveaus zicht op de drinkplaats. Uniek ook is de uitkijkpost op de begane grond, hier staat u op ooghoogte met het wild! Een geliefd tentenkamp is Mara Leisure Camp, midden in de natuur waardoor elk geluidje uit de bush waarneembaar is. Perfect voor de ultieme safaribeleving.
 

4) De migratie in Kenia

De jaarlijkse migratie wordt vaak in één adem genoemd met Tanzania, dat is logisch want de Serengeti beslaat nu eenmaal het grootste deel van dit natuurspektakel. Vele gnoes, zebra’s en antilopen bereiken de vlaktes van de Masai Mara meestal eind juli. De gevaarlijke oversteek door de rivier zorgt ervoor dat helaas niet iedereen de overkant haalt, maar dat is nu eenmaal de natuur. De kuddes grazen normaliter tot medio oktober op de vlaktes, waarna ze daarna weer die oversteek moeten maken naar de Serengeti.

 

Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden om de migratie van dichtbij mee te maken.

 

 

5) De Masai van Kenia

Tijdens een rondreis door Kenia komt de Masai-cultuur goed aanbod. Deze semi-nomadenbevolkingsgroep ontmoet u tijdens het bezoek aan een authentiek Masai-dorp, waar u interessante uitleg krijgt over hun leefgewoontes en tradities. Kijk trouwens ook niet gek op als u een Masai met hun vee over de vlaktes van de Mara ziet trekken, gelukkig zorgen hun felrode gekleurde doeken dat het wild op afstand blijft.

 

6) De prijzen van een rondreis Kenia

Het grote voordeel van een safarireis door Kenia is dat er nauwelijks extra kosten bijkomen, u weet vooraf wat u kwijt bent aan een mooie vakantie door een afwisselend land. Parkentreegelden en maaltijden zijn altijd inbegrepen (mits anders vermeld). De enige extra kosten zijn daarom vaak alleen de drankjes, fooien en misschien wat leuke souvenirs als aandenken.

 

Uitrusten aan het strand van Mombasa na een rondreis door Kenia

 

7) Strandverlenging in Mombasa

Na een safari rondreis Kenia is het lekker om nog een paar dagen te relaxen aan het strand van Mombasa. Diani Beach in het zuiden is het meest populaire en heeft in diverse klasse hotels. De actieve reiziger kan zijn hart ophalen aan het brede scala van (water)sporten. De oceaan ligt binnen handbereik en zorgt voor verkoeling tijdens de warme uren van de dag. In de namiddag kunt u een heerlijke strandwandeling maken, na terugkomst bestelt u een lekkere cocktail bij de barman van het resort.

 

Liever een hotel aan het strand op Zanzibar? Geen probleem, ook die mogelijkheden bieden wij aan.

 

8) Tijdsverschil met Kenia

Een rondreis Kenia is ideaal om er nagenoeg geen tijdsverschil is. In onze winter is het 2 uur later in Kenia, terwijl er in de zomer slechts 1 uur verschil is. Heel prettig want zowel op de heen als de terugreis heeft u geen last van een jetlag en dat is prettig om te weten.