Flores

Het is nog geen drukbezochte bestemming, maar heeft vele bezienswaardigheden. Het Indonesische eiland Flores is één van de weinige katholieke eilanden, waar u kerkjes boven de huizen ziet uitsteken. De natuur is prachtig! Indrukwekkende vulkanen, bergmeren, savannes, regenwouden en spinnenwebvelden wisselen elkaar af. Flores behoort tot de Kleine Sunda-eilanden en is een mooi eiland om tijdens een rondreis Kleine Sunda-eilanden te bezoeken.

 

 

Het eiland Flores is vernoemd naar de overdaad aan bloemen die daar te vinden was. Door veel bosbranden is er helaas veel verloren gegaan. Op hoger gelegen gebieden is nog wel oorspronkelijk regenwoud te vinden. Er staan maar liefst veertien actieve vulkanen op het eiland en ziet u komodovaranen in reservaten. De komodovaraan wijkt af van de 'normale' varaan door hun roodbruine huid met gele kop. Naast de varanen zijn er ook andere bijzondere dieren op Flores te vinden, zoals de groengeel gekuifde kaketoe, herten, bantengs en de Australische monniksvogel. De bekendste bezienswaardigheid van Flores is de Kelimutu-vulkaan. Als u een snorkel- of duikliefhebber bent, kunt u hier ook genieten van een prachtige onderwaterwereld met kleurrijk koraal en vissen. Verder is het leuk om langs de traditionele dorpjes te struinen en te genieten van de natuur. 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Flores
Maumere-Moni-Noordroute
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Uitgebreid Flores

Flores: Maumere > Moni, Kelimutu-vulkaan > snorkelen bij Riung > Bajawa, authentieke dorpen > Ruteng, prachtig berglandschap > Labuan Bajo Komodo-archipel: vaar met uw eigen privéboot en spot Komodovaranen.

Indonesie-Flores-Kelimutu4_1_410757
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Actieve reis over Flores

Flores: Maumere, snorkelen > Moni, Kelimutu-vulkaan > Riung, snorkelen > Bajawa, authentieke dorpen > Ruteng > trekking Wae Rebo > Labuan Bajo > Komodo-archipel: varen met privéboot en spot de Komodovaraan.