Flores

Het Indonesische eiland Flores is niet heel drukbezocht maar heeft vele bezienswaardigheden. Het is een van de weinige katholieke eilanden en de kerkjes steken boven de huizen uit. Verder zijn er indrukwekkende vulkanen, fraaie bergmeren, savannes en regenwouden. Flores behoort tot de Kleine Sunda-eilanden en is een mooi eiland om tijdens een rondreis Kleine Sunda-eilanden te bezoeken.

 Flores is vernoemd naar de overdaad aan bloemen die daar te vinden was. Door veel bosbranden is hiervan veel verloren gegaan. Op hoger gelegen gebieden is nog wel oorspronkelijk regenwoud te vinden. Verder staan er maar liefst veertien actieve vulkanen op het eiland. Daarnaast is ook de komodovaraan te zien op deze plek. Ze zijn te bezoeken in reservaten en wijken af van de ‘normale’ varaan door hun roodbruine huid met gele kop. Naast de varanen zijn er ook andere bijzondere dieren op Flores te vinden, zoals de groengeel gekuifde kaketoe, herten, bantengs en de Australische monniksvogel. De bezienswaardigheden van Flores Indonesie zijn onder andere de Kelimutu-vulkaan en de prachtige onderwaterwereld. Andere highlights van Flores Indonesie zijn de traditionele dorpjes te bezoeken en de mooie natuur. Flores is zeker een bezoek waard tijdens een rondreis Kleine Sunda-eilanden. 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Flores
Indonesie-Flores-Kelimutu(9)
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Uitgebreid Flores

Flores: Maumere - Moni, bij Keli Mutu, vulkaanmeren - Ende - Riung, varen naar eilandjes - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo. Komodo-archipel: 2 dagen varen, Komodovaranen - vertrek af Labuan Bajo.

Indonesie-Flores-trek15(9)
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Actieve reis over Flores

Flores: Maumere - Moni, vulkaanmeren Keli Mutu - Riung, varen eilandjes - Bajawa - Mbalata, trek - Labuan Bajo, trek. Komodo-archipel: 2 dagen varen, komodovaranen - eiland Sebayur. Vertrek Labuan Bajo.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.