Lembeh

Bewonder de prachtige onderwaterwereld tijdens uw rondreis door Indonesië bij het eiland Lembeh. Verwacht hier geen spectaculaire koraalriffen. Rondom het eiland zijn een aantal smalle, maar mooie zachte koraaltuinen met muren, hellingen en zelfs wrakken, waarvan twee uit WOII. U vindt hier scholen tropische vissen, zeeslangen, schildpadden en de grote vissen als barracuda’s en makrelen. In het juiste seizoen vindt u er ook manta’s en walvissen. De meeste mensen gaan hier naartoe voor het zogenaamde ‘muck diving’ en het zoeken naar bijzondere en zeldzame vissen. Het aantal soorten naaktslakken is verbazingwekkend en het aantal soorten alen en giftige vissen is grenzeloos. In totaal leven in dit gebied circa 300 soorten koraal en 3000 soorten vissen. Lembeh Strait is een uitstekende bestemming voor fotografen en filmers!

 

 

Prachtige duiklocaties rondom Lembeh

Vanuit Lembah Strait zijn er drie bekende duiklocaties. Een prachtige muckdive over de langzaam aflopende zandbodem maakt u bij Hairball. Deze duik gaat tot 25 meter diepte. U ziet hier verschillende aparte vissen als Ambon schorpioenvissen en de hairy frogfish. Maar ook bladvissen, slakken en kreeftachtigen.

 

Bij Air Perang II kunt u ook een muckdive maken. U zwemt langs een schuin aflopende helling met naaktslakken en spookmurenen. De zachte bodem is deels bedekt met lederkoralen.

 

Duikt u liever bij koralen en tussen de tropische vissen dan kunt u naar Nudi Retreat. Dit is een trapsgewijze aflopende steile wand op ongeveer 25 meter diepte. Sponzen, zeepokken, zachte koralen en waaiergorgonen met pygmee-zeepaardjes sieren hier de rotsen. Dit is tevens een goede plek voor het spotten van hengelaarvissen, spookfluitvissen, naaktslakken en vleugelpaardvissen.

 

Duiken vanaf het eiland Bangka

Het eiland Bangka ligt verder naar het noorden is ook een uitgangspunt om te duiken in Lembeh Strait. Er komen hier minder toeristen en er zijn ook minder hotels op dit eiland. Het is er wel heerlijk rustig.

 

 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Lembeh
Het strand van Bunaken op Sulawesi
Voorbeeldreis Sulawesi

Bouwsteen Sulawesi: Eilandhoppen op Noord-Sulawesi

Noord-Sulawesi

 

Bangka, eiland voor rustzoekers > Bunaken Marine National Park, de eilanden Bunaken en Siladen, kleurrijke onderwaterwereld, echt bounty-gevoel.