Pangandaran

Pangandaran is een schiereiland aan de zuidelijke kust van Java en ligt tussen Bandung en Yogyakarta. Het is een badplaats annex natuurreservaat. Hier bevinden zich witte zandstranden, maar eenvoudige hotels. Pangandaran was oorspronkelijk een klein vissersdorp, maar het toerisme wordt steeds belangrijker, gelukkig is het nog niet zo massaal als op sommige plekken in Indonesië. U kunt genieten van de restaurants die vers gevangen vis tot een heerlijk menu vervaardigen. Vanwege een koraalrif wordt de golfslag van de Indische Oceaan getemperd. Hierdoor kunt u veilig zwemmen en snorkelen. Tevens is het een prima plek om te surfen. In het weekend is het er erg druk met dagjesmensen. Er zijn echter geen faciliteiten, zoals zonnebedjes en parasols. De stranden van Pangandaran worden beschouwd als een van de mooiste van Java, dus het is zeker een hoogtepunt van uw rondreis Java.

 

 

Pangandaran National Park

Het natuurreservaat beslaat het hele schiereiland en is een dichtbegroeid secundair oerwoud. Het is onverstandig het park op eigen gelegenheid te betreden. Verstandiger is het om onder begeleiding van een gids het park te betreden. De gids kan u alles vertellen over de dier- en plantensoorten die het park herbergen, zoals stekelvarkens, herten, apen en neushoornvogels. Op uw jungletocht komt u misschien bedreigde diersoorten tegen of de Rafflesia Padma, een kleinere parasietbloem dan die uit Sumatra en Kalimantan, maar ook met een weerzinwekkende geur. U komt grotten met vleermuizen tegen en ontelbare watervalletjes. Handig is om een plastic tas en droge kleding mee te nemen en goede wandelschoenen.

 

Pangandaran Green Canyon

De Green Canyon in Pangandaran is een deel van de Cijulang rivier die door een grottenstelsel loopt en waarbij aan weerszijde de rotspartijen prachtig begroeid zijn. De met groen beklede rotsen zijn een goed voorbeeld van de natuurschoon die midden-Java herbergt. Het adembenemende uitzicht dat u passeert als u met een bootje de rivier afvaart en de spectaculaire watervallen die u tegenkomt, maken de Green Canyon zeker de moeite waard. Aan het einde van uw boottocht kunt u een duik nemen in het groene water. De tocht over de Cijulang rivier voert u ook voorbij diverse dorpjes. Het is zeker de moeite waard om de Green Canyon in Pangandaran te bezoeken tijdens een rondreis Java. 

Tijdens deze reizen en bouwstenen reist u naar Pangandaran
De mooie groene rijstvelden omgeving Nagrak
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Uitgebreid Java verkennen

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung - Pangandaran - Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, verblijf vlakbij de stoepa - Jogyakarta. Oost-Java: Malang - Bromo - Kalibaru, plantages. Door naar Bali.

DSC_0695
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: In contact met land en volk van West Java

West-Java: Naar Bogor - Nagrak, onbekend Java - Bandung - Garut met de Papandayan vulkaan - Purwokerto met mystiek bergoord Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, logeren nabij de beroemde stoepa - Jogyakarta, sultansstad.

Java582-Borobudur(9)
Voorbeeldreis Java

Bouwsteen Java: West Java uitgebreid

West- en Centraal-Java

 

Aankomst Jakarta - naar Bogor - het koloniale Bandung - langs rijstterrassen naar Pangandaran, zuidkust -verblijf bij de Borobudur - de levendige sultansstad Jogyakarta.