Onze Mauritius specialist: Ingrid
IMG_1095

Privé-vakantie op maat naar Mauritius

De parel van de Indische Oceaan: dat is Mauritius! Het afwisselende en veelzijdige eiland biedt veel vertier voor zowel jong als oud. Strandwandelingen over hagelwitte zandstranden, de natuur ontdekken, cultuur snuiven en lekker eten maken een vakantie Mauritius compleet. Het is dé perfecte plek om op huwelijksreis te gaan of deze nog eens dunnetjes over te doen. Huur een auto en ontdek Mauritius door op verschillende locaties te slapen. De manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking en een praatje te maken. Liever toch op één vaste plek slapen? Ook dat is geen probleem. Een vakantie Mauritius is goed te combineren met een (safari)reis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Kenia.

Rondreizen Mauritius

Hotels Mauritius

Waarom uw Mauritius vakantie door ons laten verzorgen?

Onze reizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Mauritius. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Slaap in sfeervolle en bijzondere hotels. Een vakantie Mauritius kunnen we volledig aanpassen aan uw wensen.

 • Privéreizen op maat, alles kan!
 • Gespecialiseerde landendeskundigen
 • Kleinschalige resorts
 • Kwaliteitsreizen
 • Veilig en vertrouwd op reis
Mauritius-algemeen2_1_386202

Rondreis Zuid-Afrika en Mauritius

Een prachtige combinatie: een rondreis Zuid-Afrika met een vakantie Mauritius. Stap in uw huurauto en rijdt van Johannesburg naar Durban. Zelf rondrijden in het Krugerpark is een bijzondere belevenis. Stop wanneer u wilt en spot de Big 5. Breng een bezoek aan buurland eSwatini (voorheen: Swaziland) en reis via het merengebied rondom St. Lucia door naar Durban. Een directe vlucht brengt u naar het paradijselijke Mauritius waar u nog een paar dagen aan het strand gaat ontspannen.

 

 

 

Vakantie Mauritius informatie

Op Mauritius liggen paradijselijke, langgerekte stranden en daarmee is een vakantie Mauritius ideaal na een rondreis of safari in één van de landen in het zuiden van Afrika. Op het eiland wonen bijna 1,4 miljoen mensen. In totaal is er zo'n 178 kilometer aan kustlijn. Het misschien wel bekendste strand is Blue Bay aan de oostkust. Het ligt aan een baai en in deze baai ligt ook het Blue Bay Marina Park. Hier leven vele vissoorten en het is daarmee een fantastische plek om te snorkelen.

 

Verder is het eiland redelijk bergachtig, hoewel het hoogste punt maar ongeveer 830 meter is. De officiële taal is Engels, hoewel er ook veel Frans wordt gesproken naast het Creools. Het merendeel van de bevolking hangt het hindoeïsme aan, naast het christendom.

Bezoek zeker het binnenland tijdens uw vakantie op Mauritius. Ontdek de meren in het binnenland, wandel naar de diverse watervallen en rivieren. Rondom Mauritius ligt een koraalrif en dat maakt Mauritius een ideale plek om te duiken of te snorkelen.

 

Op Mauritius leefde vroeger de dodo, deze vogel is uitgestorven in de 17e eeuw. Dat kwam met name door uitheems dieren die kolonisten meenamen, want op het eiland zelf hadden de dodo's geen natuurlijke vijanden. De dodo kon niet vliegen, daarvoor waren de vleugels te klein. De dodo verplaatste zich lopend en kon ongeveer 1 meter hoog worden. Ga dan ook zeker naar het  Dodo museum tijdens uw vakantie op Mauritius om meer te weten te komen over deze bijzondere vogel.

11faafb8-9a0c-4a6a-b3cb-ec9b09bca9ff

Strandvakantie Mauritius

Luieren op het zandstrand van Mauritius kunnen wij aanraden tijdens uw vakantie in dit Afrikaanse land. Verblijf meerdere nachten in een luxe resort die aan al uw wensen voldoet. Benieuwd wat onze pareltjes zijn op Mauritius? Bekijk onze pagina en geef uw wensen aan ons door. Als u liever in een ander resort wilt verblijven dan kan dit uiteraard.

Vakantie Mauritius tips

 • Op Mauritius vindt u een diversiteit aan stranden waar u onbezorgd kunt genieten en relaxen.
 • Mauritius is een paradijs voor snorkelaars en duikliefhebbers. Kleurrijke vissen, zoals barracuda’s, leeuw- en pijlinktvissen en schildpadden, zijn te spotten. Zo ook dolfijnen en walvissen.
 • Bezoek het natuurwonder, de Seven Coloured Earth.
 • Een perfect eiland om per huurauto te ontdekken.
 • Golfliefhebbers kunnen zich uitleven op de vele golfbanen die het eiland rijk is.

Handig om te weten voor uw vakantie naar Mauritius

Waar ligt Mauritius?
Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 920 kilometer ten oosten van het eiland Madagaskar. Bekijk de kaart van Mauritius.

 

Hoe lang is het vliegen naar Mauritius?

Naar Mauritius in het in totaal ongeveer 14 uur vliegen. Dat is inclusief een tussenstop. De meest logische route is via Parijs, maar u kunt bijvoorbeeld ook via Dubai vliegen.

 

Wat is de tijd op Mauritius?

In onze zomer is het op Mauritius 2 uur later, tijdens onze wintertijd is het op Mauritius 3 uur later. Mauritius zelf kent geen zomertijd.

 

Heb ik een visum nodig voor een vakantie naar Mauritius?
Nee, u heeft geen visum nodig zolang u niet langer dan 90 dagen op Mauritius verblijft. Uw paspoort moet nog minstens een half jaar geldig zijn op de dag dat u vanuit Mauritius vertrekt.

 

Wat is de beste reistijd voor een vakantie Mauritius?

In het algemeen zijn de lente en de herfst de fijnste perioden om naar Mauritius op vakantie te gaan. Lees meer over het klimaat en weer op Mauritius.

 

Waar verblijven op Mauritius?
Grand Baie is een badplaats met mooie stranden en waar u meerdere restaurants, winkels en barretjes aantreft.

 

Praktische informatie:

 • Op Mauritius betaalt u met de Mauritaanse roepie (1 Euro is ongeveer 50 Mauritaanse roepie). Op Mauritius kunt u pinnen met een Nederlandse bankpas (let op: u dient uw bankpas hiervoor wel te activeren). De bekende credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd
 • WiFi; meestal is WiFi in hotels gratis. Mauritius valt buiten de Europese bundel(s) van providers. Check van tevoren of u een (wereld)bundel kunt kopen voor uw vakantie in Mauritius
 • Als u van een huurauto gebruikt wilt maken, houd er dan rekening mee dat op Mauritius links wordt gereden
 • Neem een wereldstekker mee zodat u zeker weet dat u uw apparatuur kunt aansluiten op elektriciteit

 

 

 

 

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom

Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid