Informatie Bali

Een Bali vakantie is steeds populairder geworden bij zowel Europeanen als Aziaten. Bali wordt het Eiland der Goden genoemd. De Balinees beschouwt het heerlijke klimaat, de afwisselende landschappen en vruchtbare bodem als een teken van de speciale aandacht, die de goden voor dit eiland hebben. Tijdens een reis naar Bali kunt u dit zelf ervaren.

Vakantie Bali

Reizen door authentiek Bali

Er zijn tijdens een vakantie op Bali nog zoveel plekken te ontdekken, die heel bijzonder zijn en waar u zich temidden van de Balinezen bevindt. Sidemen op Oost-Bali is zo'n plek: dit is nog echt het oude Bali. Ook tijdens uw reizen door het midden en noorden van Bali komt u soms op plekken die nauwelijks bezocht worden door buitenstaanders.

 

Reizen door Bali is reizen door cultuur. Het is hindoeïstisch en de religie bepaalt het dagelijkse leven. Overal kunt u processies, offerandes, lijkverbrandingen meemaken. U ziet dan de Balinezen zoals ze echt zijn, gekleed in hun typisch Balinese kleding. De Balinezen kleden zich niet traditioneel speciaal voor de toeristen. In een aantal plaatsen leven de Balinezen wel voornamelijk van het toerisme. Als u uw reis door Bali langs bijvoorbeeld Kuta, Legian en Ubud gaat, zult u dat vast merken.

 

Vakantie op Bali

Een vakantie op Bali is een absolute aanrader. Maak een rondreis over het eiland en u zult versteld staan van de prachtige plekken en verschillende fraaie stranden. Bali heeft een grote variatie aan natuur, dat u tijdens het reizen kunt bewonderen. De cultuur op het eiland met bijvoorbeeld overal lieflijke bloemenoffertjes maken een vakantie op Bali onvergetelijk!

 

Een afwisselende reis door Noord-Bali

Een reis door het noorden van Bali is afwisselend. De route langs de kust is lieflijk: de weg loopt voor een belangrijk deel langs het strand, onderweg kunt u stoppen waar u wilt om even langs het strand te wandelen, te zwemmen of een vissersdorpje te bezoeken. Bij het eiland Menjangan kunt u uitstekend snorkelen en duiken. U kunt in het noorden van Bali ook reizen via fraaie bergroutes naar de kratermeren.

 

Centraal-Bali

Reis door Centraal-Bali langs bergen, verscholen dorpjes, tempels en nog eens tempels (in alle tuinen bijvoorbeeld), ravijnen, kloven en rivieren. Een en al uitbundige natuurpracht. U zult zeker genieten tijdens deze reis.

 

Reizen door authentiek Oost-Bali

Reis door schitterende natuur in Oost-Bali. Het landschap van dit deel van Bali (het district heet Karangasem) wordt gedomineerd door de machtige Gunung Agung en behoort tot de meest spectaculaire op het eiland. Karangasem is het meest traditionele van Bali met rustieke dorpjes, gastvrije mensen en unieke festivals. Het is het minst toeristisch en niet dichtbevolkt. Aan de oostkust vindt u mooie plekken om te duiken.

 

Strandvakantie aan de zuidkust van Bali

De stranden aan de zuidkust van Bali zijn zeer geschikt voor een strandvakantie. Vanuit de strandbestemmingen kunt u vele excursies ondernemen. Bali is niet groot, dus u kunt gemakkelijk een dagtocht maken naar het achterland. Tips: bezoekt u een Barongdans- en Kecakvoorstelling. U kunt verder naar Ubud, op ongeveer anderhalf uur rijden van Sanur, toeristisch maar leuk. U kunt ook een dagtocht maken naar Oost-Bali (via Ubud), naar de fantastisch mooie rijstterrassen en naar de moedertempel Besakih. U kunt ook een dagtocht maken naar het Bratanmeer op Noord-Bali, een schitterende tocht door de hoge bergen. Ook leuk is een dagtocht per catamaran naar het eiland Nusa Lembongan.

 

We kunnen u een aantal strandbestemmingen aanbevelen. Sanur is de oudste badplaats en heeft daardoor nog een zekere grandeur. Als u meer drukte om u heen wilt, zijn Tuban, Kuta en Legian uitstekende bestemmingen. In het noorden van het eiland ligt Lovina, eveneens heel leuk tijdens uw rondreis over Bali.

 

Villa op Bali

Verblijf tijdens je vakantie op Bali in een villa. Van Verre biedt prachtige luxe villa's op Bali aan. De privévilla's beschikken meestal over een eigen zwembad en vaak heeft u zelfs personeel. Zo is een Bali vakantie wel heel ontspannen!

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Bali of een bouwsteen Bali.