Kalibaru

De plaats Kalibaru ligt tussen Jember en Banyuwangi en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een rondreis Java. De omgeving is prachtig en u kunt overnachten in een leuk hotel gelegen in een fraaie tuin omgeven door plantages in Kalibaru. Hotel Margo Utomo was vroeger een plantage en geeft u inzicht op welke wijze Nederlanders vertoefden in vroegere tijden. U overnacht in de oude arbeiderswoningen, nu karakteristieke cottages omgeven door weelderig groen. U kunt zich laten rondleiden in de plantage. Tijdens deze tour hoort u alles over de koffie, peper, vanille en diverse fruitbomen die verbouwd worden op de plantage. Een bezoek aan Kalibaru is heel interessant tijdens een rondreis Java.

 

 

Kalibaru bezienswaardigheden

In de omgeving van Kalibaru vindt u diverse dorpen waar allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals blikslagers, tofumakers en palmwinners. De blikslagers maken allerlei keukenbenodigdheden. Interessant is ook het verwerken van tofu, dit is een product gemaakt van sojabonen en belangrijk in de Indonesische keuken als bijgerecht. Uiteraard voor vegetariërs een prima vervanger voor vlees. U kunt ook het winnen van palmsuiker zien uit de suikerpalm, dit bruine goedje wordt als smaakmaker in de Indonesische keuken verwerkt in zoetigheden, groente- en vleesgerechten. Een tochtje met paard en wagen langs de dorpjes in de omgeving van Kalibaru is ook een aanrader tijdens een rondreis Java.

 

 

Lorrie

Vooral leuk voor mensen met kinderen is een tocht met een lorrie (treintje)! U reist met de lorrie door een vallei waar u schitterende vergezichten heeft. U passeert een tunnel die in 1901 tot 1910 is aangelegd door Nederlanders. U moet echter wel over stalen zenuwen beschikken, aangezien u de langste hangende brug van Java overgaat boven een diep ravijn. De tocht begint bij het station van Kalibaru en eindigt bij het station van Garahan.

  

 

Sukamade

U kunt een tweedaags uitstapje maken naar het strand van Sukamade. Dit strand is het voortplantingsgebied voor vijf verschillende zeeschildpadden. Sukamade is een onderdeel van het nationaal park Meru Betiri. Het is een prachtig strand waar, als u geluk heeft, u een volwassen schildpad ziet die eieren legt. Er is ook een kwekerij waar eieren uitgebroed worden en waarvan de uitgekomen jonge schildpadjes terug in zee worden gezet. De tocht naar het strand voert u mee door dorpjes en diverse plantages waar rubber, koffie en cacao verbouwd worden. De accommodatie voor de overnachting is zeer, zeer simpel! Het is echter een bijzonder schouwspel, dus zeker een hoogtepunt van uw rondreis Java. 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Kalibaru
Java-Borobudur-Tempel-1
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Hoogtepunten van Java

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung. Treinreis overdag naar Jogyakarta. Centraal-Java: Borobudur - Jogyakarta. Treinreis overdag oostwaarts. Oost-Java Bromo-vulkaan - Kalibaru. Bali: locatie op Bali ter keuze. 

 

De mooie groene rijstvelden omgeving Nagrak
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Uitgebreid Java verkennen

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung - Pangandaran - Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, verblijf vlakbij de stoepa - Jogyakarta. Oost-Java: Malang - Bromo - Kalibaru, plantages. Door naar Bali.