Bromo

Bromo: de parel van Java

De Bromo-vulkaan op Oost-Java staat bekend om zijn prachtige zonsopgang en het panorama-uitzicht over de caldera met de Semeru-vulkaan op de achtergrond. Onmisbaar als u het ons vraagt tijdens een rondreis over Java. De Bromo heeft een hoogte van 2.329 meter en is de meest iconische en de meest bewandelde berg in Indonesië. Als de zon opkomt, zijn de wolken de eersten die de kleur opvangen. Rood, roze, oranje, een scala van kleuren. Langzaam begint ook de vallei te gloeien. De schaduwrijke contouren van de bergen komen in beeld en het uitzicht over het hele gebied is plotseling schitterend belicht.

 

 

Waarom een bezoek brengen aan de Bromo-vulkaan?

De Bromo-vulkaan is een must see op Java. U bent dan ook niet de enige die dit tafereel wil meemaken. De zonsopkomst is de ultieme attractie en de reden waarom mensen van ver naar Mount Bromo reizen.

 

Om 04:00 uur gaat de wekker, want om 05:30 begint de zon al op te komen. U stapt in een jeep die u via een soort woestijn naar de parkeerplaats brengt. Bereid u voor op een sensationele rit! De off-road jeep rijdt over een zee van zand waardoor het een spannende en avontuurlijke rit is. Als u nog wat moe was, bent u dit tijdens de rit snel vergeten.

 

Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer 30 minuten lopen naar het uitkijkpunt. U klimt langzaam omhoog, dus houdt u hier rekening mee als u een slechte conditie heeft. Vanaf het platform heeft u zicht op het uitgestrekte woestijnachtige zand waar u zojuist overheen reed. Langzaam komen de felle kleuren van de zon tevoorschijn en begint het spektakel. Een mooie oranje gloed, maar het duurt even voordat ook de Bromo-vulkaan verlicht wordt. Als de zon er eenmaal goed opstaat, ziet u een mooie, verlichte vulkaan. Een indrukwekkend gezicht! Dit is de plek waar u de mooiste foto voor een ansichtkaart schiet.

 

  

 

Een bezoek aan de krater

Na de zonsopkomst is het tijd voor wat actiefs. U wordt met de jeep naar de krater gebracht. Deze bereikt u door 225 trappen omhoog te klimmen. Met een normale conditie is de klim goed te doen. Veel mensen zeggen dat het beginstuk, waar u door het zand omhoogloopt, zelfs zwaarder is. Eenmaal boven schijnt de zon op de krater waardoor u geniet van wederom een waanzinnig uitzicht.

 

Bekijk ook onze excursie naar de krater die wij vanuit Malang aanbieden. 

 

    

 

Tip: neem winterkleding mee als u de Bromo-vulkaan bezoekt

Indonesië is een tropisch land, wat betekent dat er geen winter is. U zult dan niet snel denken aan het pakken van winterkleding. Toch kan dit bij de Bromo-vulkaan goed van pas komen. De temperatuur in de vroege ochtend bij de vulkaan kan rond de 5 tot 10 graden Celsius liggen. Wat later op de ochtend wordt het aangenamer en ligt de temperatuur rond de 15 tot 20 graden.

 

Wilt u niet rillen tijdens het maken van die mooie foto’s? Zorg dan voor wat laagjes kleding. Een dikke jas, trui en sjaal is een goed begin. Die sjaal komt trouwens bij de krater ook goed van pas. Als u door het zand omhoog loopt en het begint te waaien, is de sjaal ideaal om uw mond af te dekken. Vergeet ook geen zonnebril mee te nemen zodat u geen zand in de ogen krijgt.

 

Geen plek meer in de koffer? U kunt ook wat kleding of een sjaal huren of kopen bij de Bromo-vulkaan.

Hotels bij Bromo

De Bromo-vulkaan ligt op 2,5 uur rijden van Magelang en is de bekendste vulkaan van Java. Wanneer u de vulkaan wilt bezoeken, kunt u het beste overnachten in een van de kleine dorpjes rondom de Bromo, zoals Tosari, Cemoro Lawang en Sukapura. De meeste hotels bij de Bromo-vulkaan zijn erg eenvoudig. Twee accommodaties die wij aanraden, hebben wij hieronder gezet. Wilt u liever in een andere accommodatie verblijven? Kijkt u dan eens bij ons hoteloverzicht Bromo of vraag ons naar de mogelijkheden.

Lava View Lodge

Jiwa Jawa Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar de Bromo
Java-Borobudur-Tempel-1
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Hoogtepunten van Java

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung. Treinreis overdag naar Jogyakarta. Centraal-Java: Borobudur - Jogyakarta. Treinreis overdag oostwaarts. Oost-Java Bromo-vulkaan - Kalibaru. Bali: locatie op Bali ter keuze. 

 

Azie-Indonesie-Java-Bromo
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Actief Java

West-Java: Bogor > Bandung > Tasikmalaya > Papandayan > Pangandaran > Purwokerto, Baturaden > Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau > Borobodur > Jogyakarta > Oost-Java: Malang > Bromo > Kalibaru, Sukamade > Ijen > naar Bali

Indonesie-Diengplateau-Lisanne
Voorbeeldreis Java

Bouwsteen: Sultansteden en borrelende aarde

Centraal-Java

 

Het sultanaat Jogyakarta - verblijf bij de  Borobudur - het vulkanische Diëngplateau, nabij Wonosobo - plantages rondom het onbekende Salatiga - sultanstad Solo.