Bromo

De Bromo vulkaan ligt op 2,5 uur rijden van Magelang en is de bekendste vulkaan van Java. Wanneer u de vulkaan wilt bezoeken, kunt u het beste overnachten in een van de kleine dorpjes rondom de Bromo, zoals Tosari, Cemoro Lawang en Sukapura. De meeste hotels bij de Bromo vulkaan zijn erg simpel, op het Java Banana Hotel na. Om de Bromo te bezoeken, vertrekt u vanaf uw hotel om 4 uur ’s nachts met een jeep (dus niet met uw eigen busje). De jeep gaat door de zandzee tot een tempel, waarna u te paard of wandelend verder kunt naar de krater van de Bromo. U heeft een spectaculair uitzicht bij zonsopgang over het maanlandschap waar de vulkaan zich bevindt. Wanneer u de tocht gaat maken trek dan warme kleding aan omdat de temperatuur kan schommelen tussen de 3 en 20 graden Celsius. Echter als de zon doorbreekt wordt het al snel aangenaam. Een bezoek aan de Bromo is zeker een hoogtepunt van uw rondreis Java. 

 

Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan ligt in het Bromo Tengger Semeru National Park dat een gebied bestrijkt van achthonderd vierkante meter. De Bromo is de bekendste vulkaan van Indonesië en nog steeds actief. De vulkaan is 2392 meter hoog. Rondom de Bromo bestaan ook weer allerlei legendes en mensen brengen nog steeds allerlei offers aan de vulkaan, zoals voedingswaren, kippen en geld om voorspoed te wensen. U zult een bezoek aan de Bromo niet snel vergeten na uw rondreis Java. 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar de Bromo
Binnenhalen van de visvangst(9)
Java

Rondreis Java: Uitgebreid Java verkennen

West-Java: Jakarta - Bandung - Pangandaran - Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, verblijf vlakbij de stoepa - Jogyakarta. Oost-Java: Bromo - Kalibaru, plantages. Bali: locatie op Bali ter keuze.

Indonesie-Java-rijst4(9)
Java

Rondreis Java: Landelijk Java

West-Java: Aankomst Jakarta, naar Bogor - Nagrak - Lembang - Bandung. Treinreis naar Jogyakarta. Centraal-Java: Borobudur - Jogyakarta - Tawangmangu. Oost-Java: Blitar - Malang - Bromo - Ijen, vulkaan. Bali: locatie ter keuze.

DSC_2893(9)
Java

Bouwsteen Java: Op weg van Jogyakarta naar Bali

Centraal- en Oost-Java

 

Aanvang in sultanaat Jogyakarta - oostwaarts naar Kediri - via Malang naar de Bromo-vulkaan - specerijenplantages rondom Kalibaru - einde op Bali.