Onze Peru specialist: Judith
Peru-Cabanaconde-Judith(6)

Peru vakantie

Wie op vakantie naar Peru gaat, kiest voor een vakantie boordevol afwisseling. Een bezoek aan de incastad Machu Picchu is al een reden opzich om naar Peru af te reizen, maar er is zoveel meer! Het landschap is ruig, de bergen van de Andes met hun besneeuwde toppen imponeren. In het zuidoosten van Peru ligt het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Helderblauw water bezaaid met natuurlijke- en drijvende eilanden gemaakt van riet. Met onze Peru bouwstenen kiest u een aantal regio’s en bij onze Peru rondreizen ziet u complete voorbeelden. Of u nou vier weken of twee weken op vakantie wilt, Peru biedt veel mogelijkheden. Een vakantie naar Peru is goed te combineren met Bolivia.

Rondreizen Peru

Bouwstenen Peru

Waarom uw Peru vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Peru. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Peru vakantie bij Van Verre biedt u een andere kijk op Peru. Alle Peru vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privévakanties Peru
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Architectuur-in-de-stad-Cuzco(13)

Peru vakantie

Een vakantie naar Peru is een vakantie waarbij u verschillende werelden ontdekt. De natuur imponeert. Het Andesgebergte doorkruist Peru en besneeuwde bergtoppen domineren het landschap. Vulkanen zijn er ook. De jungle van de Amazone bekijkt u vanaf een boot of vanuit een lodge. Bergen beklimmen, meerdaagse hikes, zoals de bekende Incatrail, raften, mountainbiken, ziplinen, sandboarden en sandbuggy rijden bieden tal van mogelijkheden voor de avontuurlijke vakantie.

Peru-Rainbow-Mountain-trekking

Kom naar onze Peru inspiratiedag

Bent u zich aan het oriënteren op een reis naar Peru? En wordt uw wensenlijstje steeds langer, maar heeft u ook nog zoveel vragen? Om u te helpen, organiseren wij een inspiratiedag. Onze reisspecialisten kennen Peru door en door en kunnen u alles vertellen over deze bestemming. Woon de inspiratiedag in ons pand in Monnickendam gratis en vrijblijvend bij. Meld u zich alleen even aan?

 

Peru vakantie informatie

Peru ligt in Zuid-Amerika. Er zijn mooi gerestaureerde gebouwen, maar ook op de culinaire wereldkaart heeft Lima een plekje veroverd. Wat is leuker om met deze keuken kennis te maken dan een kookcursus te volgen? Een vakantie naar Peru betekent een reis door de Andes, over hoogvlaktes, langs vulkanen, door woestijnen en zandduinen, naar het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Een vakantie waarbij u de oude Inca-cultuur leert kennen, natuurlijk bij de Machu Picchu, maar er zijn ook talloze minder bekende overblijfselen.

Tijdens een vakantie naar Peru, reist u eveneens langs de overblijfselen van de Spaanse koloniale overheersers. In steden als Arequipa en Cuzco ziet u kathedralen en gerestaureerde herenhuizen in felle kleuren. U reist door Peru met een auto met chauffeur, met transfers in auto’s en minibusjes en sommige trajecten legt u af in een luxe lijnbus. Een vakantie waarbij u zowel het noorden als het zuiden van Peru aandoet, is een ware belevenis. Waar u ook voor kiest, een vakantie in Peru is een fantastische ervaring.

 

Meer informatie Peru.

Peru-Local-met-lama_1_384359

Bouwstenen Peru

Lees over de mogelijkheden voor bekende bezienswaardigheden in onze bouwstenen. Cuzco met de Heilige Vallei en de Machu Picchu. Vanaf Lima kunt u een omweg maken langs Paracas met de Islas Ballestas, Huacachina met enorme zandduinen en Nazca met de kilometerslange, geheimzinnige lijnen. Als u Peru nog beter wilt leren kennen, kijk dan eens bij de mogelijkheden voor een reis naar de jungle van Peru. De Amazone in het noorden verkent u vanuit een lodge of vanaf een klein cruiseschip.

Tips voor een vakantie naar Peru

Een hele leuke ervaring is een meerdaagse treinreis met de luxe Belmond trein tussen Cuzco en Arequipa. De trein rijdt langs de highlights van Peru en over de hoogvlaktes van de Andes. Bij het Titicacameer slaapt u bij de lokale bevolking op een eiland. In Huacachina kunt u kamperen in de zandduinen.

 

Behalve de bekende Incatrail, zijn er veel andere hikes. Van een dag tot meerdere dagen en in verschillende gebieden.
Het onbekende noorden van Peru herbergt vele schatten uit precolumbiaanse culturen.

Peru is niet de beste strandbestemming, maar als u een aantal dagen uit wilt rusten aan een tropisch zandstrand met palmbomen, kies dan voor Mancora. U reist door Zuid-Amerika. Waarom een vakantie naar Peru niet combineren met een ander hoogtepunt van Zuid-Amerika? Er zijn gunstige vluchten van Lima naar Foz de Iguacu, waar één van de grootste watervallen (eigenlijk zijn het er bijna 300!) ter wereld te zien is. Combineer een vakantie  naar Peru met de Iguacu watervallen en maak uw vakantie nog gedenkwaardiger.

Bekijk de video van Peru in 3 minuten!

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Contact met Judith
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!
Contact met Tamara