Padang

Padang, de hoofdstad van West-Sumatra, is gelegen aan de kust en een goed begin- of eindpunt van uw rondreis over Sumatra. De stad is groot geworden door de haven, waar onder andere rubber, koffie, thee, kaneel en nootmuskaat verscheept werden. Bezoek het Provinciaal Museum, verken Chinatown en probeer de bekende Padangkeuken. Voor de kust van Padang liggen prachtige eilandjes met witte zandstranden. Maak een dagtocht rondom de eilandjes of verblijf voor meerdere nachten op één van de eilanden.

 

Het uitzicht over de stad Padang

Geschiedenis van Padang

De omgeving van Padang, met een locatie aan de hooglanden van West-Sumatra, is zeer vruchtbaar. Handel heeft de stad en de omgeving dan ook een enorme economische opleving gebracht. Handelaren uit onder andere Nederland, Engeland, Portugal en India kwamen in de zestiende en zeventiende eeuw al naar de regio voor onder andere peper en goud. Goud uit de goudmijnen is lange tijd het belangrijkste handelsproduct geweest. Toen de mijnen waren uitgeput werd de nadruk gelegd op andere handelsproducten, zoals rubber, koffie, thee, kaneel, nootmuskaat en textiel.

 

De Padangse hooglanden waren ook rijk aan steenkool. Vanaf Sawahlunto naar Padang werd een treinspoor aangelegd om de steenkolen per trein te verplaatsen naar de haven van Padang, vanuit waar het verscheept werd. Tegenwoordig ziet u nog op meerdere plekken onderweg delen van het treinspoor.

 

Het merendeel van de bevolking in Padang bestaat uit de Minangkabau. Dit Maleise volk leeft voornamelijk op West-Sumatra, maar ook in andere delen van Zuidoost-Azië. In de stad en de omgeving ziet u traditionele huizen waarvan de daken op de hoorns van een waterbuffel lijken. Hoewel een groot gedeelte van Indonesië islamitisch is en de vrouwen daar ondergeschikt zijn aan mannen, hebben vrouwen bij de Minangkabau-cultuur juist een hoge sociale status.

Kaart van Padang

De hoofdstad van West-Sumatra is gelegen aan de kust. De internationale luchthaven Minangkabau is gelegen in Padang en maakt de stad zeer goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam bent u met enkel één overstap in Jakarta in Padang. Vanuit Padang gaan dagelijks meerdere vluchten naar de andere Indonesische eilanden en ook naar wereldsteden zoals Kuala Lumpur. Padang is dan ook een uitstekende stad om uw reis over Sumatra te beginnen of te eindigen. Vanuit Padang kunt u verder reizen naar zowel Noord- als Zuid-Sumatra.

 

Klimaat van Padang

Padang heeft een tropisch klimaat. Het regenseizoen is van half oktober tot maart. Het kan dan flink regenen, maar de regen valt meestal in de namiddag. De overige maanden regent het ook soms. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 25 en 35 graden. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Sumatra verwijzen wij u graag naar onze klimaatpagina.

Top 3 bezienswaardigheden in Padang

Padang staat niet bekend als een stad met veel toeristische bezienswaardigheden. Toch heeft de stad een paar bezienswaardigheden die wel de moeite waar zijn om te bezoeken tijdens uw verblijf in de stad.

1. Bezoek Chinatown

Naast de Minangkabau is een deel van de bevolking Chinees. De stad Padang heeft zijn eigen Chinatown. Wandel tijdens uw bezoek aan Padang zeker door deze wijk, waar moderne flats worden afgewisseld met nog oude Chinese woningen. Bewonder ook de van origine Chinese See Hin Kiong-tempel in Chinatown van binnen en van buiten.

   

Wandel door de straten van Padang en bewonder diverse bezienswaardigheden

2. Oude haven

Vlakbij Chinatown is ook de oude haven gelegen. Al wandelend over de promenade ziet u de Muara-rivier met gekleurde bootjes. Ook ziet u nog veel Nederlandse architectuur vanuit de koloniale tijd. Bezoekt u de oude haven in de avond? Loop dan ook langs de Sitti Nurbaya-brug, waar gekleurde lichtjes de sfeer maken.

 

3. Provinciaal Museum

Midden in de stad in een park vindt u het Provinciaal Museum wat gebouwd is in traditionele Minangkabau-stijl. Bewonder onder andere gebruiksvoorwerpen uit de regio en maak kennis met de Minangkabau-cultuur en de bevolking van de Mentawai-archipel. U ziet objecten uit de prehistorische tijd en ook traditionele objecten welke worden gebruikt tijdens huwelijken en begrafenissen.

Top 3 leuk om te doen in Padang

1. Verken de prachtige eilanden voor de kust van Padang

Padang is gelegen aan de kust van West-Sumatra. Op de stranden bij de stad kunt u heerlijk uitwaaien, maar verwacht hier geen parelwitte, rustige stranden. De prachtige bounty-stranden zijn echter wel te vinden in de directe omgeving. Maak vanuit Padang een leuke dagtocht langs verschillende eilandjes. Ga lunchen op een onbewoond eiland met de voetjes in het zand en snorkel langs koralen en gekleurde vissen. Heeft u zin om wat langer van de witte stranden te genieten aan het begin of het einde van uw rondreis? Op een aantal eilanden zijn hotels gelegen waar u een paar dagen heerlijk kunt genieten. 

 

    

Relax op het strand van Cubadak of bewonder de onderwaterwereld

 

Mentawai

De Mentawai-archipel is wat moelijker bereikbaar, maar de reis wordt dan ook wel beloond. Voornamelijk onder surfers is Mentawai erg bekend. Surfers vanuit de hele wereld reizen af naar West-Sumatra om de beste golven mee te pakken. Maar de archipel heeft meer te bieden! De stranden en de kleine eilandjes zijn werkelijk prachtig. Ga snorkelen, SUPPEN (stand up peddelen) door de mangrove, maak een wandeling over een van de eilanden, volg een yogales of relax op het mooie strand of bij het zwembad bij het Awera Resort.

 

Rimba Lodge

Verlangt u niet naar luxe, maar wilt u juist back to basic? Dan is de Rimba Lodge wat voor u. De paar simpele bungalows zijn gelegen aan het witte zandstrand. Neem een duik in het water of relax in één van de hangmatten. De eigenaren van de Rimba Lodge zetten zich in voor het behoud van de natuur en steunen de lokale bevolking.

 

2. Proef de 'Padangkeuken'

In heel Indonesië vindt u restaurants met de Padangkeuken. Proef diverse kleine gerechten uit de unieke keuken, waarbij peper een belangrijke hoofdrol speelt. De gerechten worden op tafel geserveerd en achteraf betaalt u wat u heeft gegeten. U moet wel van pittig eten houden, de gerechten worden namelijk flink gekruid en zijn erg ‘pedis’, ook wel heet.

Hotels in Padang

Hieronder vindt u een selectie van hotels in Padang. In Padang vindt u zowel kleinschalige accommodaties als wat grotere, moderne hotels. Voor ons gehele aanbod hotels kunt u kijken op onze hotelpagina.

D'Ox Ville

Mercure Hotel

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Padang
Indonesie-Werkend-in-rijstveld
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, tuben > Bukit Lawang, jungle en orang-oetans > Brastagi en Tobameer in Batakgebied. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi in Minangkabaugebied, wandelen Harauvallei > vertrek Padang.

Indonesie-orangoetan20
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Avontuurlijk en actief Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, jungle en tuben > Bukit Lawang, spot orang-oetans > Brastagi, vulkaantrek > Tobameer. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi, fietsen > Harauvallei, wandelen > vertrek Padang.

Indonesie-Sumatra-Harauvallei23
Voorbeeldreis Sumatra

Bouwsteen Sumatra: Veelzijdig West-Sumatra

West-Sumatra

 

Bukittinggi, Minangkabau-cultuur > Harauvallei, wandel door de natuur > Padang, snorkel rondom bounty-eilandjes