Rondreizen Cambodja

Uw individuele rondreis Cambodja: een droomreis. We bieden privé- reizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. De rondreizen Cambodja zijn voorbeelden van diverse reizen die u kunt maken. Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook Cambodja combineren met anderen landen.

Wij helpen u graag uw eigen Cambodja reis samen te stellen.

VanVerre1 (130)
Cambodja
14 dagen

Rondreis Cambodja: Hoogtepunten van Cambodja

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor-tempels > Battambang, Frans-koloniaal > Phnom Penh, Rode Khmer-verleden. Zuid-west: witte zandstranden op Koh Rong Kampot, Franse tijd, boottocht in rustig gebied 

Reisduur: 14 dagen
€ 1250,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
EDV_5858
Cambodja
22 dagen

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Noord-oost: Kratie, dolfijnen > Mondulkiri, bergstammen > Stung Treng, 4000 eilanden > Preah Vihear, tempel. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang Zuid-west: Koh Kong, jungle > Koh Rong, bounty-strand > landelijk Kampot

Reisduur: 22 dagen
€ 2675,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
VanVerre1 (1)
Cambodja
13 dagen

Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

Reisduur: 13 dagen
€ 1595,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
VanVerre1 (250)
Cambodja
20 dagen

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem reap, Angkor pet tuktuk. Oost: Stung Treng, kajakken > Ratanakiri, trektocht > Mondulkiri, olifanten Kratie, fietstocht. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Koh Kong, jungle  Koh Rong, bounty-strand

Reisduur: 20 dagen
€ 2695,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Cambodja combineren met andere landen
Thailand-boot5587(9)
Cambodja en Thailand
14 dagen

Rondreis Cambodja en Thailand

Cambodja: Siem Reap, Angkortempels > Battambang > Phnom Penh, hoofdstad en Rode Khmer-verleden > Koh Kong, varen en hiken door de jungle. Thailand: bounty-eiland Koh Chang Bangkok, bruisend stadsleven

Reisduur: 14 dagen
€ 1450,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
VanVerre5924669
Cambodja, Laos en Vietnam
24 dagen

Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

Reisduur: 24 dagen
€ 2995,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Laos-Don-Khone-Kim
Cambodja en Laos
19 dagen

Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

Reisduur: 19 dagen
€ 2490,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel1(9)
Cambodja en Vietnam
19 dagen

Rondreis Vietnam & Cambodja

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi - Ninh Binh, fietsen en varen - Halong Bay. Centraal-Vietnam: cultureel Hue - Hoi An. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City- Mekongdelta, Can Tho - Chau Doc. Cambodja: Phnom Penh - Siem Reap. 

Reisduur: 19 dagen
€ 2195,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
VanVerre66455
Cambodja en Vietnam
19 dagen

Rondreis Vietnam en Cambodja: Tempels, delta en historie

Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat - Battambang - Phnom Penh, oorlogsverleden. Zuid-Vietnam: Mekongdelta, Chau Doc - Can Tho, varen in de Mekongdelta - Ho Chi Minh City - Dalat, Franse cultuur in berggebied - Mui Ne, strand.

Reisduur: 19 dagen
€ 1890,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Vietnam14  (33)
Angkor Wat en Vietnam
21 dagen

Rondreis Vietnam en Cambodja: Compleet Vietnam en Angkor Wat

Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat - Phnom Penh. Zuid-Vietnam: vissersmarkt in Chau Doc - Mekongdelta - Ho Chi Minh. Centraal-Vietnam: Hoi An, strand - Hue. Noord-Vietnam: Hanoi  - Ninh Binh - Halong Bay.

Reisduur: 21 dagen
€ 2050,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Phnom-Penh-Koninklijk-Paleis
Thailand en Cambodja
21 dagen

Rondreis Compleet Thailand en Cambodja

Cambodja: Phnom Penh, tuktuk tour door hoofdstad > Battambang, rit per bamboetreintje > Siem Reap, Angkortempels > Thailand: Bangkok, bruisend stadsleven > Khao Sok, natuurpark > Koh Samui, witte zandstranden

Reisduur: 21 dagen
€ 2350,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen

Wat een individuele rondreis Cambodja bijzonder maakt

De geografie en natuur van Cambodja

Tijdens een rondreis Cambodja kunt u in feite niet om deze twee grote wateren heen: het Tonlé Sap-meer en de Mekong-rivier. Het meer is een werkelijk natuurfenomeen. Het heeft een oppervlakte die wisselt tussen 3.000 km2 tot wel 10.000 km2. Tonlé Sap functioneert als waterkringloop. Tijdens het regenseizoen (van mei tot en met oktober) stroomt het wateroverschot van de Mekong-rivier het Tonle Sapmeer in. Als gevolg hiervan overstroomt het land rondom het meer. Na de regentijd stroomt het water via dezelfde weg, in omgekeerde richting terug door de Tonlé Saprivier, in de Mekong. De vis stroomt dan letterlijk uit het meer en wordt met veel enthousiasme door de bewoners gevangen.

 

De Cambodjaanse laagvlakte wordt omringd door de laatste uitlopers van de Himalaya: in het westen de Cardamon-keten, in het zuidwesten het Olifantsgebergte (ook Damrei-keten genoemd) en in het noorden de uitgestrekte keten van het Dangrekbergland. De oostgrens met Vietnam wordt gevormd door het hoge, ontoegankelijke Moigebergte, dat slechts via één grensovergang kan worden gepasseerd. Vooral in noordelijk Cambodja wordt de laagvlakte onderbroken door heuvels en afgeronde bergtoppen (phnom). Al in de prehistorie werden deze phnom vereerd als de zetels der goden. Nu vindt u er veelal tempels.


Voor de bevolking en de culturen van het vasteland van Zuidoost-Azië zijn rivieren altijd al van groter belang geweest dan bergen. Alle grote rivieren in dit gebied ontspringen in de Himalaya en stromen van noord naar zuid. De vroegere bewoners vestigden zich in de laagvlakten en delta's.

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Cambodja

De Cambodjanen zijn vriendelijk en bescheiden. Cambodja is een gebied met een recente oorlogsgeschiedenis; dit maakt de mensen enigszins terughoudend. Maar een lach van uw kant doet die terughoudendheid verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang. Afdingen is in Cambodja niet altijd gebruikelijk. U kunt het proberen; u merkt wel of het zin heeft. Overigens: de meeste prijzen zijn vrij laag.

 

Heel belangrijk: voor u is het een spel, voor de verkoper niet (al lijkt dat in uw ogen zo). Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen.

 

 

Het eten in Cambodja

Tijdens een rondreis door Cambodja maakt u uiteraard kennis met de Cambodjaanse keuken, deze heeft ontegenzeggelijk een Khmer oorsprong, waaruit ook de Thaise keuken is ontstaan. Het voedsel is te vergelijken met Thais eten, maar dan minder pittig. Het voornaamste onderdeel in de Cambodjaanse keuken is rijst, maar de Franse koloniale invloed heeft er voor gezorgd dat er in Cambodja ook veel brood (de baguette) gegeten wordt.

 

Daarnaast is Cambodja echt een visland. In de iets grotere plaatsen kunt u Chinees eten, in de steden kunt vindt u restaurants die gerechten uit de internationale keuken serveren. U kunt geen kraanwater drinken, aangeraden wordt om fleswater te kopen.

Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Contact met Gionne