Onze Argentinië specialist: Judith
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith(6)

Vakantie Argentinië

Een vakantie Argentinie is een reis van uitersten. Struin over de marktjes, dans de tango en fotografeer de kleurrijke huizen in de hoofdstad Buenos Aires. In het noorden vindt u kleurige bergen en uitgestrekte wijngaarden. Een proeverij mag niet ontbreken! En in het zuiden Patagonië. IJsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen, zeeleeuwen, boottochten en goede wandelmogelijkheden. Totaal anders is de jungle bij de watervallen van Iguazú. Stel uw eigen vakantie samen met onze Argentinië bouwstenen of bekijk onze voorbeeldrondreizen Argentinië. Een vakantie naar Argentinië biedt veel mogelijkheden.

Rondreizen Argentinië

Bouwstenen Argentinië

Waarom met Van Verre op vakantie naar Argentinië?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Argentinië. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Argentinië vakantie op maat van Van Verre biedt u een andere kijk op Argentinië. Alle Argentinië vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privév akanties Argentinië
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
670b4e1e-f597-4f92-80e1-1fc9b04029a7

Vakantie Argentinië

Het is goed mogelijk om met een huurauto gebieden te ontdekken, een aantal dagen op één plek verblijven en van daar uit excursies te maken, is ook prima te doen. Ga naar een tangoshow, of leer zelf deze passionele dans. Vaar langs gletsjers, sta oog in oog met pinguïns of boek de reis van uw leven: een cruise naar Anctartica. Proef de Argentijnse rode en witte wijnen op een bodega. Ga paardrijden met een gaucho en sluit de rit af met een traditionele Argentijnse barbecue: een asado.

Argentinië vakantie informatie

Argentinië is een langgerekt land in Zuid-Amerika. In het westen grenst het aan Chili, in het noorden aan Bolivia en in het oosten aan Uruguay, Paraguay en Brazilië. Argentinië heeft een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan.

 

Het land is 3500 kilometer lang, dus u kunt zich wel voorstellen hoeveel verschillende en interessante gebieden er zijn. In het westen liggen de bergen van de Andes met de hoogvlaktes met meren. In het noordoosten is het tropisch met bossen, savannes en moerassen.

De breedste watervallen ter wereld, de Iguazú, liggen hier. Dieren zijn goed te spotten in het moerassig gebied van Esteros del Iberá. Typerend voor Argentinië zijn ook de pampa’s, vruchtbare graslanden.

 

Zuidelijker, in Patagonië gaan deze over in steppes. Patagonië wordt verder gekenmerkt door bossen, bergen, meren, vulkanen en fjorden.

 

Meer informatie Argentinië.

Humahuaca-Quebrada-de-14-Colores

Bouwstenen Argentinië

Bezoek bruisend Buenos Aires, voel u nietig bij enorme gletsjers in het National Park Los Glaciares. Bezoek de bergen en meren bij Bariloche, ga walvissen en pinguïns spotten op Península Valdés. Slaap op een wijnlandgoed en proef de heerlijke Argentijnse wijnen. Laat deze vergezellen door een goed stuk vlees van de barbecue en ervaar de jungle rond de enorme watervallen in het noorden van het land. Combineer diverse bouwstenen en stel naar eigen wens een vakantie naar Argentinië samen.

Tips voor vakantie naar Argentinië

Maak een boottocht langs de gletsjers in de omgeving van El Calafate. U vaart vlak voor de ijsmassa’s tussen de drijvende ijsschotsen. Soms klinkt er een enorm gekraak, gevolgd door een donderend geraas en een plons: stukken van de gletsjer breken zomaar af.

 

Voor meer avontuur trekt u speciale schoenen aan met ijzers eronder en loopt u op de gletsjer. Toasten op dit bijzondere moment met een glas whisky met puur gletsjer-ijs!

De leukste manier om het noordwesten van Argentinië te ontdekken is met een huurauto. Vlieg naar Salta en ga op pad. Ervaar het leven in de hoge bergen van de Andes en wandel langs bergwanden met een schilderspalet aan kleuren.

 

Logeer op een wijnlandgoed en ga op avontuur op de onverharde wegen rond Cafayate. Er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken tijdens een vakantie naar Argentinië!

Bekijk de video van Argentinië in 4 minuten

In deze video ziet u prachtige drone beelden van de natuur in Argentinië!

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Contact met Judith
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien
Contact met Tamara