Laos reizen, uw privé-reis op maat

Laos was tot één van de meest geïsoleerde landen van zuidoost Azië. Tegenwoordig is een vakantie in Laos zeer goed te doen. Tijdens uw reis door Laos treft u nog het echte traditionele leven aan. De mensen in Laos zijn buitengewoon aardig en vriendelijk. Een aantal plekken moet u absoluut zien. Proef tijdens uw privé-reis de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Laos1 (18)

Laos reizen individueel

Laos leent zich uitstekend voor een reis op maat, zowel in het noorden als in het zuiden van het land. In het noorden treft u vooral veel tempels aan zoals in de stad Luang Prabang en ook de beroemde kruiken in de Vlakte der Kruiken. In het zuiden ligt de Mekongdelta waar u prachtige boottochten tot meerdaagse cruises kan maken. U kunt een privé-rondreis Laos makkelijk koppelen aan een rondreis of bouwstenen met één van de omringende landen.

Laos reizen informatie

Bezoek tijdens uw vakantie in Laos de Plain of Jars, oftewel Vlakte der kruiken, en geniet van een ware ontdekkingsreis. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of toch om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen.

U bezoekt tijdens uw privé-reis in Laos een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel, maar deze prachtige monumenten zullen zeker een hoogtepunt van uw vakantie in Laos zijn!

 

Meer informatie Laos

Laos1 (290)

Laos reizen bouwstenen

Tijdens uw reis door het noorden van Laos bezoekt u zeker Luang Prabang, de vroegere koningshoofdstad van Laos, waar u prachtige, eeuwenoude tempels aantreft. De stad is fraai gelegen op een plek waar de Mekong- en Kane-rivier samenkomen. Luang Prabang ligt op een compact schiereiland, zodat u de stad gemakkelijk lopend kunt ontdekken. De bouwstenen in Noord-Laos en Zuid-Laos kunt makkelijk aan elkaar koppelen voor een complete reis op maat door Laos.

Laos reizen tips

Bezoek het onbekende zuiden van Laos. U reist dan bijvoorbeeld naar Don Khone, één van de kleinere eilanden in het Si Pan Don-gebied. Per boot bezoekt u het gebied van de 4000 eilanden (Si Pan Don). De Mekong-rivier is op dit stuk op zijn breedst. Als het water zich terugtrekt, ontstaan er vele kleine eilandjes. Op grote afstand hoort u al het gebulder van het water van de Khone Phapheng- en Li Phi-watervallen.

 

Tijdens uw reis door Laos heeft u de unieke mogelijkheid om de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Op het Bolaven Plateau bezoekt u inheemse dorpen. Vanaf uw hotel kijkt u uit op de indrukwekkende Tad Fane-watervallen, die zich 200 meter diep in een snelstromende rivier storten. Als u gaat reizen in dit deel van Laos, maakt u ook schitterende wandelingen door de ruige natuur.

Een leuke is het varen Thailand naar Laos. U reis door Laos begint dan bij de grens tussen Thailand en Laos. Hier gaat u aan boord van de mooie boot de Luang Say, vanwaar u rustig door een prachtig gebied vaart. Wegen zijn er hier niet. Het is een prachtige reis van twee dagen. Het reizen op deze manier naar Luang Prabang is uniek. Ook de Pak Ou-grotten zijn zeer de moeite waard.

 

Een reis over land vanaf het noorden, via Vang Vieng naar Vientiane, is eveneens prachtig. Uw reis kunt u uitbreiden met diverse avontuurlijke excursies.

 

Meer tips en excursies Laos

Waarom uw Laos reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Laos. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Laos vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Laos. Kijk bij de rondreizen Laos en bouwstenen Laos, om inspiratie voor uw reis door Laos op te doen! Alle Laos reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Laos
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
Irene dijkstra
Irene Dijkstra
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Irene
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.