Onze Laos specialist: Gionne
Vietnam-Mekongdelta-Gionne

Vakantie Laos

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Zodra u het vliegtuig uitstapt, waant u zich in een totaal andere wereld. De mensen zijn vriendelijk, het is redelijk rustig op straat en de mogelijkheden die een vakantie naar Laos biedt zijn verbazingwekkend. Groene bergen in het noorden, wilde rivieren in het zuiden, Frans koloniale gebouwen in de hoofdstad Vientane, alles is mogelijk. Of u nu met een bootje over de Mekong vaart, fietst door de rijstvelden of koffie proeft op een koffieplantage, tijdens een vakantie in Laos blijft u zich verrassen! 

Rondreizen Laos

Bouwstenen Laos

Waarom uw vakantie naar Laos door ons laten verzorgen?

Onze reizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Laos. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Slaap in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Laos vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Laos.

 

Kijk bij de rondreizen Laos en bouwstenen Laos om inspiratie voor uw vakantie naar Laos op te doen.

 

  • Privé vakanties op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsvakanties
  • Veilig en vertrouwd op vakantie
Laos-4000Islands-Markt_1_405550

Laos vakantie

Laos leent zich uitstekend voor een vakantie op maat, zowel in het noorden als in het nog onbekende zuiden van het land. Wat absoluut niet mag ontbreken is een bezoek aan de koningsstad Luang Prabang, deze stad is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Veel reizigers starten hun vakantie hier en bezoeken de tempels en de Kuang Si waterval. Bezoek de Vlakte der Kruiken, vaar over de Mekongdelta en eindig op de Bolaven Plateau voor nog meer natuurschoon.

Laos vakantie informatie

Wat wij zo leuk vinden aan Laos is het authentieke en de vriendelijke bevolking. Laos is een minder toeristische bestemming als u het vergelijkt met buurlanden Thailand of Vietnam. Als u een vakantie Laos met een ander land wilt combineren, start uw vakantie dan in Laos. Bezoek de koningsstad Luang Prabang of trek door het zuiden en bezoek de Plain of Jars, oftewel Vlakte der kruiken. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. 

 

 

Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of toch om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen.

U bezoekt tijdens uw vakantie in Laos een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel, maar deze prachtige monumenten zullen zeker één van uw hoogtepunten zijn van uw vakantie in Laos.

 

Meer informatie Laos

Laos-LuangPrabang-mevrouwmethoed_3_276798

Kom naar onze Laos, Cambodja & Vietnam infodag

Bent u zich aan het oriënteren op een reis naar Laos, misschien wel in combinatie met Vietnam of Cambodja? En wordt uw wensenlijstje steeds langer, maar heeft u ook nog zoveel vragen? Om u te helpen, organiseren wij een inspiratiedag. Onze reisspecialisten kennen Vietnam, Laos & Cambodja door en door en kunnen u alles vertellen over deze bestemmingen. Woon de inspiratiedag in ons pand in Monnickendam vrijblijvend en gratis bij. Meld u zich alleen even aan?

 

Laos-Luang-Prabang-Tempel

Laos bouwstenen

Tijdens uw reis door het noorden van Laos bezoekt u zeker Luang Prabang, de vroegere koningshoofdstad van Laos, waar u prachtige, eeuwenoude tempels aantreft. De stad is fraai gelegen op een plek waar de Mekong- en Kane-rivier samenkomen. Luang Prabang ligt op een compact schiereiland, zodat u de stad gemakkelijk lopend kunt ontdekken. De bouwstenen in Noord-Laos en Zuid-Laos kunt u makkelijk aan elkaar koppelen voor een complete vakantie naar Laos.

Laos vakantie tips

  • Stap in een boot, vaar over de Mekong en bezoek de 4000 eilanden (Si Pan Don).
  • Kom in contact met de lokale bevolking en ontmoet de Lanten bergstam.
  • Probeer de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten in het zuiden van Laos.
  • Reis over land van het noorden via Vang Vieng naar de hoofdstad Vientiane en stop onderweg bij de Pak Ou-grotten.
  • Combineer een vakantie Laos met buurlanden Vietnam, Thailand of Cambodja.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Gionne
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.
Contact met Mariska