Palangkaraya

Palangkaraya is de hoofdstad van de provincie Midden-Kalimantan op het eiland Borneo. De stad is omringd door regenwouden en rivieren. Het is de grootste stad op het eiland en staat bekend om de natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. De stad heeft een mix van inheemse en moderne invloeden, wat het tot een goede bestemming maakt tijdens een rondreis Kalimantan voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en authentieke ervaring.

 

        

 

Geschiedenis

De geschiedenis van Palangkaraya bestaat uit inheemse culturen en koloniale invloeden. Oorspronkelijk bewoond door de Dayak-bevolking, werd het gebied later beïnvloed door Nederlandse kolonisten. Na de onafhankelijkheid van Indonesië werd Palangkaraya de hoofdstad van Midden-Kalimantan in 1957. De stad heeft sindsdien een groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een cultureel centrum.

 

Kaart

Palangkaraya ligt in het centrale deel van het eiland Borneo en is omringd door regenwouden en rivieren. Het ligt in de provincie Midden-Kalimantan en wordt doorkruist door de Kahayan rivier.

 

Weer

Palangkaraya heeft een tropisch regenwoudklimaat met hoge temperaturen en neerslag gedurende het jaar. De gemiddelde temperatuur varieert tussen 26 en 32 graden, waardoor het het hele jaar door warm is. Het weer kan wel vochtig zijn.

Belangrijkste bezienswaardigheden

 

1 Museum Balanga

Dit museum biedt inzicht in de cultuur en geschiedenis van de Dayak-bevolking. Hier kun je kunstvoorwerpen, traditionele kostuums en historische objecten zien.

 

2 Taman Wisata Alam Tangkiling

Dit is een populaire bestemming onder de reizigers. Hier kun je kanoen op de rivier, raften en natuurlijk genieten van de natuur. Het natuurreservaat. Genaamd Taman Bukit Tangkiling, is de thuisbasis van een reeks bijzondere planten en dieren die leven in het regenwoud van Borneo, waardoor dit een goede bestemming is voor natuurliefhebbers.

 

3 Boottocht

Een boottocht die start in de haven van Bangkirai en waarbij je vervolgens een vaartocht maakt naar Sei Koran Arun. Hier vaar je door een moerassig gebied met zwart water. Na het varen ga je 's middags vissen en leer je over de vele vissoorten die hier voorkomen.

 

4 Sebangau National Park

Sebangau National Park bestaat uit uitgestrekte veengebieden en moerasbossen. In dit natuurgebied zul je orang-oetans en andere zeldzame vogelsoorten tegenkomen.

 

5 Pulau Kaja

Op eilanden in de rivier zijn orang-oetans vrijgelaten. Ze leven in vrijheid op de eilanden. Ze zoeken zelf hun eten en leven in de jungle van het eiland. U mag het eiland niet op, maar kunt vanuit een boot de orang-oetans proberen te spotten.

Hotel in Palangkaraya

In Palangkaraya bieden wij een hotel aan. Voor een uitgebreid overzicht van alle hotels verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Swiss Bel Danum

Swiss Bel Danum

Tijdens deze bouwstenen reist u naar Palangkaraya
Indonesie-palangkaraya-varen(9)
Voorbeeldreis Kalimantan

Bouwsteen: 3-daagse cruise Palangkaraya

Zuid-Kalimantan

 

Vanaf Palangkaraya vaart u over de Rungan-rivier de jungle in op uw mooie rivierschip de Rahai'i Pangun, op zoek naar de orang-oetans, die leven in de weelderige natuur.

Orang_oetan_Sumatra_Indonesie_456067
Voorbeeldreis Kalimantan

Bouwsteen: Avontuur bij Palangkaraya

Zuid-Kalimantan

 

Palangkaraya > Sebangau National Park, varend orang-oetans en vogels spotten, trekkings > Pulau Kaja, nog meer orang-oetans > Palangkaraya