Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan ligt op ongeveer vijftien kilometer ten oosten van Denpasar en is een eilandje van zo’n acht vierkante kilometer met slechts zevenduizend inwoners. Nusa Lembongan is vooral voor surfers erg interessant. Daarnaast is het eiland, vanwege de heldere turkooizen zee, favoriet bij duikers en snorkelaars. Voor de witte stranden liggen fantastische koralen en in diverse kustplaatsen zijn er goede duikscholen. Het is er veel relaxter dan in Nusa Dua, Kuta en de rest van het toeristische zuiden van Bali. Dus wilt u tijdens uw rondreis Bali een ontspannen verblijf met alle moderne faciliteiten, dan is Nusa Lembongan een ideale bestemming. Nusa Lembongan is ook een hele geschikte bestemming voor een huwelijksreis op Bali.  

 

 

Nusa Lembongan bezienswaardigheden

Op het eiland Lembongan is ondanks het geringe oppervlakte redelijk veel te zien. Zo kunt u naar een mangrovebos, een zeewierboerderij, een bezoek brengen aan de Puncak Sari-tempel en het Gala Gala Ondergrondse huis en wiebelen op de Suspension Bridge. Maar deze uitstapjes zullen niet de gehele dag in beslag nemen, dus er blijft nog voldoende tijd over om lekker op het strand te liggen.

 

Wat te doen op Nusa Lembongan

 

Bezoek op Nusa Lembongan Mangrove Forest

In het noorden van Nusa Lembongan bevindt zich een prachtig mangrovebos. U vaart er met een lokale jukung, een soort kano, of een klein motorbootje doorheen om de exotische flora en fauna te bewonderen. En als het vloed is en het water hoog staat, kunt u er heerlijk zwemmen. Ook met kinderen. Mangrove Forest is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur en het unieke uitzicht.

 

Ervaar puur Azië bij Pura Puncak Sari

Net buiten het centrum van Lembongan vindt u de Pura Puncak Sari, de oudste hindoetempel van het eiland. De Puncak Sari-tempel ligt boven op een heuvel en bij een bezoekje aan het religieuze bouwwerk hebt u vanaf de top en onderweg er naartoe een magnifiek uitzicht over de Indische Oceaan, en het naastgelegen Nusa Penida en Nusa Ceningan. Hier ervaart u het pure Azië: een fraaie tempel omgeven door palmbomen en in de verte de azuurblauwe oceaan.

 

Vervolg uw Bali rondreis over Suspension Bridge

De eilanden Lembongan en Ceningan zijn met een, op het eerste oog wankel uitziende, brug met elkaar verbonden. De Suspension Bridge, is een gele hangbrug met houten vlonders die, ondanks al het gekraak en gepiep, toch veilig genoeg is voor de oversteek naar Nusa Ceningan. Velen die de oversteek wagen, vinden het heel spannend, maar naast wat hilariteit over de staat van Suspension Bridge worden er vooral veel foto’s gemaakt. Het is ook een erg pittoreske setting. Bij slechte weersomstandigheden is de brug niet toegankelijk, omdat het water dan te onstuimig is en de brug kan overspoelen.

 

 

 

Gala Gala Ondergronds huis op Lembongan

Net iets buiten Lembongan staat Goa Segala Gala, het Gala Gala Ondergrondse huis. In de vijftien jaar tussen 1961 en 1976 werd dit huis beetje bij beetje uitgehakt door één man, Made Byasa. Hij gebruikte niet meer dan een hamer en beitel om deze woning in de rotsen uit te houwen. Binnen vindt u een keuken, een slaap-, woon- en eetkamer en er is een meditatieruimte. Tegenwoordig staan er bij de ingang van het Gala Gala-huis diverse souvenirkraampjes met vele soorten handwerk, sarongs en kleding. Door uw bezoek aan dit ondergrondse huis op Nusa Lembongan wordt een rondreis Bali een heus avontuur!

 

Nusa Lembongan tips

Strand, strand en nog meer strand! Dat is toch eigenlijk wel de uitgelezen plek voor een ontspannen verblijf tijdens uw Bali reis. Nusa Lembongan heeft rondom een aantal schitterende stranden met veelal zeer tot de verbeelding sprekende namen. Het is heerlijk om een dagje helemaal niets te doen, maar wie van wat meer actie houdt, komt hier ook graag. Surfen, duiken, snorkelen of rustig wandelen. Ook vindt u langs de stranden van het ontspannen Balinese eiland Lembongan een hoop restaurants en enkele barretjes. Uw rondreis Bali kan niet meer stuk.

 

Zeewier op Jungut Batu Beach

Het langste strand van Nusa Lembongan is Jungut Batu Beach. Het is niet echt een plaats om heen te gaan om te zwemmen, omdat er een hoop zeewier wordt gekweekt en er daarbij veel vissersbootjes voor de kust voor anker liggen. Het is er wel erg fotogeniek! Rondom het strand van Jungut Batu wordt het geoogste zeewier te drogen gelegd, wat betekent dat het hier nogal penetrant kan ruiken. U went eraan en zo niet, dan zijn er iets verderop langs de kust nog veel meer stranden.

 

Zonsondergang Sandy Bay of Sunset Beach

Aan de westkust van Nusa Lembongan ligt Sandy Bay, ofwel Sunset Beach. Langs de kust van dit mooie strand vindt u in de kalksteenrotsen een aantal grotten. Zwemmen bij Sandy Bay is wel aanlokkelijk, maar pas op met de bedrieglijke stroming en onstuimige zee. Wat u wel heel goed kunt doen, is vanaf een terras van een van de vele restaurants genieten van een heerlijke maaltijd en een prachtige zonsondergang. Dit is typisch reizen in Azië!

 

 

Droom weg op Dream Beach bij Nusa Lembongan

Het witte zandstrand in het zuiden van Nusa Lembongan heet niet voor niets Dream Beach. Hier kunt u heerlijk ongestoord wegdromen en uitwaaien. Het strand wordt omgeven door prachtig natuurschoon; een dicht palmbos, ruige rotsen en een woeste turkooizen zee. Zwemmen wordt niet aanbevolen, omdat de stroming voor de kust nogal sterk is. Er is een cafeetje waar ze lekker eten serveren en ook het nabijgelegen resort is een heerlijke plaats voor een ontspannen verblijf op Nusa Lembongan.

 

Op en top Bali bij Mushroom Bay Beach

In het uiterste zuidwesten van Nusa Lembongan vindt u het idyllisch gelegen strand, Mushroom Bay. Geniet er van de rust en het heldere en relatief kalme water. De naam van dit strand is afkomstig van het speciale champignon koraal dat voor de kust vrij veel voorkomt. Langs Mushroom Bay bevinden zich diverse restaurants en cafés waar u de heerlijkste lokale en internationale gerechten kunt bestellen. Terwijl de zon langzaam ondergaat, proost u op een geslaagde Indonesië reis.

 

Watergeweld bij Devil’s Tear

Een laatste unieke kustbestemming op Nusa Lembongan is Devil’s Tear. Dit rotsstrand in het zuidwesten van het Indonesische eilandje is de spectaculaire locatie waar de golfen woest op de rotsen beuken. Zeker bij een wilde zee ervaart u hier de kracht van het water. U begrijpt dat u niet naar Devil’s Tear toe moet om lekker te gaan zwemmen, want dat is nogal gevaarlijk. Het zuidelijke rotsstrand is wel een erg mooie plek voor het maken van spetterende reisfoto’s.

 

Nusa Lembongan wandelen

Door de prachtige pure natuur op Nusa Lembongan is het heerlijk wandelen. Langs de stranden zijn goede wandelpaden en verder is het heel leuk om door de dorpjes te wandelen en kennis te maken met de lokale bevolking. Wie flink doorloopt, kan in ongeveer twee uur het Balinese eiland rond zijn, maar het leukst wordt uw wandeling als u af en toe stopt voor een praatje of het maken van een foto. Let er wel op dat u genoeg water bij u hebt en dat u goed bent ingesmeerd tijdens uw rondreis te voet.

 

Nusa Lembongan uitgaan

Nusa Lembongan heeft een grote variëteit aan restaurants; van klein tot groot, van goedkoop tot prijzig, van simpel tot zeer exclusief, van traditioneel Indonesisch tot typisch westerse gerechten. U kunt het allemaal proeven! Uitgaan op Nusa Lembongan is heel anders dan in andere toeristische kustplaatsen op Bali. Er zijn niet heel veel cafés, barretjes of clubs, dus de meeste reizigers verblijven in de bars van hun hotel. Echter, een cocktail op een van de stranden van het tropische eilandje is toch wel iets dat niet mag ontbreken aan uw Indonesië rondreis, dus blijf na uw dagje strand lekker hangen voor een prachtige zonsondergang.

 

Nusa Lembongan duiken

Rondom het Indonesische eiland Lembongan zijn diverse plekken waar u prachtige duiken kunt maken of kunt gaan snorkelen. Nusa Lembongan biedt duiksites met een aantal scheepswrakken en de mooiste koralen. Er zwemmen schildpadden, honderden soorten vissen en zelfs haaien! Een bijzondere duiklocatie is Manta Point waar u mantaroggen kunt zien, heel indrukwekkend. Soms zijn er zelfs walvishaaien te zien! Dit zult u niet snel vergeten na terugkomst van uw rondreis Bali. 

 

 

Nusa Lembongan geschiedenis

Over de vroege geschiedenis van Nusa Lembongan is niet veel bekend. Het was een eilandje dat leefde van de landbouw, visserij en zeewieroogst. Pas vanaf de komst van de eerste toeristen werd er wat meer over het eilandje ten zuidoosten van Bali geschreven. Samen met de eilanden Penida en Ceningan is Nusa Lembongan een toeristische trekpleister geworden. Eerst vanwege het surf- en strandleven en de goede duiksites, later ook vanwege de betere hotels met goede massagesalons en spa’s.

 

Omdat men bezorgd raakte over het algemeen toenemende toerisme en de vele duikreizen naar Bali in het bijzonder, kwam er meer aandacht voor het behoud van de vele schitterende koralen langs de kust. Rondom de drie eilanden Lembongan, Ceningan en Penida zijn bijna 250 koraalsoorten en ruim 560 soorten vissen geteld en die wil het eilandendriehoekje in Azië graag behouden. In 2009 opende een lokale non-profit organisatie, met behulp van het Nature Conservancy Coral Triangle Center, een wijkcentrum op Nusa Lembongan ter stimulering van de betrokkenheid van de lokale bevolking. Een ander project waarbij eilandbewoners worden betrokken, is het initiatief ter bescherming van de bedreigde Olive Ridley schildpad.

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Nusa Lembongan
Kust van Nusa Lembongan, Bali
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Nusa Lembongan

Eiland Zuid-oostelijk van Bali

 

Varend vanaf Sanur naar het eiland Nusa Lembongan. Geniet van zon, strand, helderblauwe zee, mangrovebossen en de kleurrijke onderwaterwereld met Manta-roggen!