Onze Colombia specialist: Judith
Chili-Torres-del-Paine-Judith(6)

Vakantie Colombia

Een vakantie naar Colombia kenmerkt zich door de vriendelijke en gastvrije bevolking. In Colombia is voor ieder wat wils te vinden. Van tropische stranden tot koloniale dorpen en steden. Voor ons is Cartagena de leukste stad van heel Latijns-Amerika! Dorpen met kleurige of juist witte huizen en straatjes met hobbelige keien treft u overal in Colombia aan. Een verblijf op een oude hacienda waar koffie verbouwd wordt is een must. Verblijf in een van de stijlvolle boutique-hotels die helemaal in de sfeer van het land passen! Stel uw eigen vakantie samen met onze Colombia bouwstenen of bekijk onze voorbeeldrondreizen Colombia

Rondreizen Colombia

Bouwstenen Colombia

Waarom uw Colombia vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Colombia. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in authentieke, kleinschalige hotels. Een Colombia vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Colombia. Alle Colombia vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privé vakanties Colombia
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Colombia-Cartagena-Koloniale-straat-2

Colombia vakantie

Het prettigst reist u door Colombia met een auto met chauffeur, eventueel met een Engelssprekende gids. Reis naar bekende en onbekende gebieden, van lieflijke stadjes naar grote steden die de laatste jaren flink zijn veranderd, koffieplantages, jungle en moerasachtige gebieden. Loop de mooiste trekking naar de Ciudad Perdida, een verscholen bouwwerk van een oude stam. Het Nationale Park Tayrona is een must, maar ook de kust van Cartagena waar tropische eilandjes op u wachten.

Colombia vakantie informatie

Colombia is een enorm groot land. Denkt u aan Spanje, Frankrijk en Portugal bij elkaar. Deels kunt u het land bekijken door middel van transfers met een chauffeur. Af en toe een tijdbesparende binnenlandse vlucht is een aanrader. De diversiteit van het land is enorm. De Andes loopt aan de oostkant. Aan de Caribische noordkust zijn de mooiste stranden, maar ook twee eilanden voor de kust van Nicaragua

horen bij Colombia. Er zijn woestijnen en er is weelderige jungle. Het gewas dat in Colombia het meest verbouwd wordt is koffie, een bezoek aan de koffieregio is een aanrader. Bijzonder zijn de stranden in het westen aan de Pacific, waar vanaf het strand soms al walvissen te spotten zijn. Een onbekend, en nog weinig bezocht gebied is Los Llanos, een moerasachtig gebied met veel dieren.

Colombia-Cartagena-Kleurrijke-Dame

Bouwstenen Colombia

Verken steden zoals Cartagena en het totaal veranderde Medellín. In koloniale dorpen zoals Villa de Leyva en Barichara waant u zich in een ver verleden. Wie verwacht er een woestijn in Colombia? De meest bijzondere oude cultuur komt terug in de enorme beelden bij San Agustín. Voor natuurliefhebbers is een verblijf in de Amazonejungle, aan de Pacific kust of bij de roodgekleurde rivier van Caño Cristales een aanrader. Slaap op een koffiefarm. Bezoek een tropisch eiland en vlieg naar San Andrés.

Tips voor uw Colombia vakantie

De mooiste stad van Colombia is Cartagena, maar sla ook Medellín niet over. Die stad is zo veranderd en met een stadstour met een local door voorheen gevaarlijke wijken ervaart u dat het beste. Aan de Caribische kust wordt Cartagena meestal wel bezocht, maar er is zoveel meer. 

Verblijf in de bergen en Minca en hike naar watervallen. Combineer strand en jungle in het Tayrona National Park en waan u in een boek van Gabriel Garcéa Márquez tijdens de bouwsteen Minca en Tayrona.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Contact met Judith
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.
Contact met Tamara