Onze Chili specialist: Judith
Chili-Torres-del-Paine-Judith

Vakantie Chili

Een vakantie Chili is een reis van uitersten. Het land is langgerekt: meer dan 4000 kilometer. In het noorden vindt u woestijnen, stomende en spuitende geisers, bizar gevormde rotsformaties, oogverblindend heldere lagunes met roze flamingo’s en de bergen van de Andes. De Moon Valley en de Death Valley in de Atacama-woestijn mag u eigenlijk niet overslaan evenals het Nationale Park Torres del Paine. In Centraal-Chili is de natuur overweldigend mooi. Er zijn tal van meren, bergen en vulkanen. Maak hier een roadtrip over de Carretera Austral. Deze loopt door het Chileense deel van Patagonië. IJsvlaktes met gletsjers, pinguïns, pampa’s, boottochten, outdoorsporten en hiken kenmerken dit gebied. Bekijk de voorbeelden van onze complete Chili rondreizen of stel uw eigen vakantie samen met onze Chili bouwstenen

Rondreizen Chili

Bouwstenen Chili

Waarom uw Chili vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Chili. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Chili vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Chili. Alle Chili reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privé vakanties Chili
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Chili-Lago-General-Carrera1_1_426202

Chili vakantie

Voor een vakantie naar Chili zijn er zoveel mogelijkheden om de natuur en de cultuur te ontdekken. Vaar langs gletsjers, speur naar guanaco’s en pinguïns of boek de vakantie van uw leven en maak een cruise door de wateren van Patagonië. Proef de Chileense rode wijnen op een bodega in één van de drie wijngebieden. Ga hiken, raften, wandelen over een gletsjer, vlieg met een helikopter over grote massa’s ijs. Dobber in warmwaterbronnen terwijl u van de natuur geniet. Chili biedt tal van...

Chili vakantie informatie

Chili is zo groot als de afstand van Noorwegen tot de Sahara. Het klimaat is vergelijkbaar met voorgaande. Van woestijnen tot gletsjers ziet u als reiziger door dit land. De afstand van noord naar zuid is 4300 kilometer. Chili grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië. Wij regelen ook graag een combinatiereis naar meerdere landen voor u. Chili heeft een lange kustlijn, maar is geen strandbestemming. Wel vinden reiziger die op zoek zijn naar cultuur, maar vooral naar natuur hier wat ze zoeken. Woestijnen met rotsen en zand, hoogvlaktes met besneeuwde bergtoppen en heldere lagunes, de bergen van de Andes, 

zandduinen en overal rust en ruimte treft u in het noorden. Naar het centrale deel van Chili reist u om meren, bossen en vulkanen te bezoeken. Wandelaars komen hier aan hun trekken. Het meest ongerepte deel ligt in het zuiden: Patagonië. Maak hier een roadtrip en zie meren, fjorden, gletsjers, bossen en bergen. Boek een excursie om pinguïns te spotten of een boottocht en vaar tussen drijvende ijsschotsen langs eeuwenoude gletsjers. En wat dacht u van het geïsoleerde Paaseiland. De locals noemen dit Rapa Nui. Aanschouw de onverklaarbare grote beelden hier.

Chili-Paaseiland-Moai-1

Bouwstenen Chili

Doordat Chili zo’n langgerekt land is, is er zoveel variatie! Binnenlandse vluchten zijn goed geregeld en niet duur, dus combinaties van diverse gebieden zijn goed te bereizen. Start uw reis in de onbekende hoofdstad Santiago de Chile. Totaal anders zijn de groene bossen en bergen en heldere meren bij Pucón en Puerto Varas. Mist u nog een stukje cultuur? Voeg het authentieke eiland Chiloé toe of reis naar Rapa Nui (Paaseiland). Iets verder reizen, maar u vergeet dit reisonderdeel nooit meer. 

Een reis door Chili in 2,5 minuut (video)

In deze video ziet u prachtige beelden van de natuur in Chili!

 

Tips voor een vakantie naar Chili

Vaar één of twee dagen over de meren bij Puerto Varas. Op de achtergrond ziet u de typische vulkaan Osorno. De vorm is net zoals een kind een vulkaan zou tekenen. U ziet de natuur die u vanaf de weg niet ziet. Chili heeft de mooiste plekjes om te slapen. Kijk eens bij Huilo Huilo. Hoe hebben architecten zoiets kunnen verzinnen? U slaapt bijvoorbeeld in een hotel in de vorm van een baobab of van een champignon. En wat dacht u van slapen in een wijnvat? In het wijngebied Colchagua heeft men oude wijnvaten omgebouwd tot hotelkamers.

Proef de rode wijnen die in Chili gemaakt worden. Daarna wilt u natuurlijk niet meer in auto stappen. Kies daarom voor een verblijf op één van de prachtige wijnboerderijen die er in Chili zijn. Stijlvolle oude chique of hippe architectonische hoogstandjes; net wat bij u past. Bel ons, want we weten nog veel meer tips voor uw verblijf in Chili en we voegen de leukste plekken graag aan uw vakantie toe!

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Contact met Judith
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama
Contact met Tamara