Rondreizen Laos

Ontdek één van de meest ongerepte en authentieke landen van Zuidoost-Azië tijdens uw individuele rondreis Laos. Vaar over de Mekong rivier, neem een verfrissende duik bij de Kuang Si-watervallen en overnacht tussen de boomtoppen van het Nam Kan National Park. De mensen in Laos zijn bovendien erg vriendelijk en de mogelijkheden die Laos biedt zijn verbazingwekkend. U blijft verrast worden tijdens uw privé rondreis Laos! 

 

Omdat Laos nog zo ongerept is, is eigenlijk alles bijzonder om te zien! Het land heeft op zichzelf genoeg te bieden, maar een reis door Laos is ook goed te combineren met een rondreis Cambodja, Vietnam of Thailand. Onze reisspecialisten kennen Laos uit eigen reiservaring en we delen graag onze kennis en tips met u om de ideale reisroute door Laos uit te stippelen. Onderstaande voorbeeldreizen zijn onze favorieten. Hoe ziet uw ideale Laos rondreis er uit? Neem ook een kijkje bij onze bouwstenen Laos voor meer inspiratie.

 

  • Weidse landschappen, hoog oprijzende kliffen en kleurrijke tempels
  • Reis langs de hoogtepunten of ga van de gebaande paden van Laos
  • Overnacht in kleinschalige en karakteristieke accommodaties
  • Persoonlijk advies van onze specialisten, op basis van eigen reiservaringen 
  • Maatwerk reizen, volledig naar wens; alles is mogelijk! 
Varen tussen 4000 eilanden
Wandelen naar bergstamdorpen
Gibbons spotten in de jungle
Ontdek Frans-koloniale invloeden
Slapen in een berglodge
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.
Luang-Prabang-Gouden-Tempel1
Voorbeeldreis Laos
13 dagen

Rondreis Laos: Juwelen van Laos

Over de Mekong-rivier naar Luang Prabang, stad met tempels en monniken > Vang Vieng, karstlandschap > Via hoofdstad Vientiane naar zuidelijk eilandenrijk > fietsen op Don Khone > uitrusten in Champasak

Reisduur: 13 dagen
€ 1850,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Laos-Don-Khone-Monnik-Wandelen_1_383107
Voorbeeldreis Laos
22 dagen

Rondreis Laos Compleet

Vanaf de Thaise grens varen over de Mekong-rivier > via noordelijke bergen naar UNESCO-stad Luang Prabang. Centraal-Laos: Phonsavan, Vang Vieng, Vientiane. Via Kong Lor-grot naar Bolaven > eilandenrijk, Don Khone en Champasak.

Reisduur: 22 dagen
€ 3900,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Tijdens de jeeptour scheurt u door het water naar de diverse watervallen die u tegenkomt toe.
Voorbeeldreis Laos
14 dagen

Rondreis Laos: Actief en avontuurlijk Laos

Traditionele lodge Chiang KhongNam Kan NP, ziplinen > Luang Namtha, kajakken > trektocht OudomxaiLuang Prabang, fietsen, wandelen en cultuur opsnuiven > Bolaven, jeeptocht > fietsen op Don Khone.

Reisduur: 14 dagen
€ 2800,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Laos-VanVerre1 (6)
Voorbeeldreis Laos
18 dagen

Rondreis Laos: Van de gebaande paden

Zuidelijke eilandenrijk: Champasak > Don Khone > Bolaven > centraal-Laos: hoofdstad Vientiane > landelijk Vang ViengLuang Prabang, tempels en watervallen > noordelijke bergen: varen, wandelen bij Nong Khiow, Oudomxai en Luang Namtha.

Reisduur: 18 dagen
€ 3550,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Laos rondreis combineren met andere landen
VanVerre5924669
Laos, Cambodja en Vietnam
24 dagen

Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

Reisduur: 24 dagen
€ 3600,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Laos-Don-Khone-Kim
Laos en Cambodja
19 dagen

Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap > Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

Reisduur: 19 dagen
€ 3000,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Vietnam-Mensen-Onderweg11
Laos en Vietnam
19 dagen

Rondreis Vietnam en Laos: Boeiend Vietnam en Laos

Laos: UNESCO-stad Luang Prabang > omgeving van Vang Vieng > hoofdstad Vientiane. Vietnam: Hanoi > cruisen door Halong Bay > met de nachttrein naar Sapa > cultureel Hue > An Bang, strand.

Reisduur: 19 dagen
€ 2300,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Thailand-River-Kwai-Treinspoor
Laos en Thailand
22 dagen

Rondreis Het beste van Thailand en Laos

Thailand: Fietsen door Bangkok >bezoek tempels Ayutthaya en Chiang Mai. Van Chiang Rai naar Laos, per boot over de Mekong naar Luang Prabang > Vang Vieng > Vientiane > terug naar Bangkok > eindigen aan het Thaise strand van Hua Hin.

Reisduur: 22 dagen
€ 3200,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voeg een stedentrip toe aan uw individuele rondreis

Haal nog meer uit uw individuele rondreis en maak kennis met een andere cultuur. Voeg een korte stedentrip (stopover) toe aan uw rondreis Azië. Ontdek de woestijn van Abu Dhabi, slenter over kleurrijke markten in Dubai en Qatar of geniet van een fantastisch uitzicht op de bovenste verdieping van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore. Meer weten over onze stopovers? Lees meer op onze stopoverpagina of neem contact op.

066e9583-119c-4110-90b6-1bed7048ea41

Inspiratiedag Laos

Wilt u alles halen uit uw rondreis Laos? Geen hoogtepunt missen, maar ook onbekende plekken ontdekken? Onze Laos-specialist gaat tijdens onze inspiratiedag de diepte in en praat uit eigen ervaring. Al uw vragen worden beantwoord. Gaat u mee op deze virtuele tour? Meld u dan snel aan.

Wat een rondreis Laos bijzonder maakt

De geografie en natuur van Laos

Ruig gebergte bedekt voor meer dan driekwart het land en omdat er weinig geplaveide wegen zijn is men wat betreft transport afhankelijk van rivieren. De Mekong-rivier is de grootste waterweg, de levensader van het land, die helemaal van noord naar zuid stroomt. Aan de oevers van de rivier en haar zijrivieren liggen de grote steden in vruchtbare valleien. De laaglanden van de Mekong-vallei zijn de voornaamste plattelandsgebieden, met name rondom Vientiane en Savannakhet.

 

Het noorden is bergachtig en ligt voor het grootste gedeelte op 1.500 meter boven zeeniveau. De grootste hoogvlakte is die van Xieng Khuang, waar zich de mysterieuze vlakte der kruiken bevindt.

 

De bergketen van Annam bepaalt het beeld van zuidelijk Laos. Het gebergte is minder hoog dan die in het noorden en is bedekt met oerwoud. Hierachter ligt de hoogvlakte van Bolaven, de plek waar koffie en thee wordt geteeld.

 

Er zijn een aantal plekken die u absoluut moet zien. Proef de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Franse invloed ziet u terug in de koloniale architectuur maar ook in het eten (stokbrood en croissant).

 

Laos heeft bovendien een bijzondere fraaie natuur. Bijzonder zijn de vruchtbare laaglanden van de Mekong-rivier en het ruige Annamite-gebergte. Andere “must-see’s” zijn de geheimzinnige kruikenvallei met gigantische kruiken gemaakt van verschillende materialen, de verschillende inheemse bergstammen em de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Vientiane.

 

Laos is een klein land maar heeft relatief lange reistijden, omdat het wegennet niet zo goed ontwikkeld is en het een zeer bergachtig land is. Een rondreis Laos is prima te combineren met een vakantie of rondreis door Thailand, Cambodja en/of Vietnam. Op de site treft u voorbeeldreizen. Laat u zich inspireren door deze Laos combinatiereizen. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, in overleg met één van onze specialisten wordt de meest geschikte route samengesteld.

 

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Laos

De Laotiaanse bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het leggen van contact gaat in de regel vlot. De mensen zijn zeer verdraagzaam en aangeraden wordt de plaatselijke tradities en gebruiken in acht te nemen zodat u soepel met elkaar om kan gaan. Bezoekt u een tempel dan is het fatsoenlijk als men zijn armen en benen bedekt. U kunt een tempel beter niet om 11 uur bezoeken omdat de monniken dan doorgaans hun ochtendmaaltijd bereiden. Als u een religieus gebouw binnengaat dan dient u uw schoenen uit te doen.
Als u met een monnik praat probeer uw hoofd lager te houden dan de zijne (vaak lastig voor de lange West-Europeanen!). Vrouwen mogen een monnik niet de hand schudden aangezien zij geen lichamelijk contact met een vrouw mogen hebben.

 

Het hoofd geldt voor de Laotiaan als het edelste deel van het lichaam, de plaats van de ziel. Raak dit nooit aan, bijvoorbeeld bij een kind, want dat is kwetsend. De voeten zijn het laagste deel van het lichaam. Wijs nooit met de voet naar iemand, een altaar of heilige afbeelding.

 

Het is verboden personen in uniform en openbare of militaire gebouwen te fotograferen of te filmen. Vraag om toestemming als u heiligdommen van de heuvelstammen wilt fotograferen.

 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang.

 

 

Lekker eten uit laotiaanse keuken tijdens uw rondreis Laos

De Laotiaanse keuken is verwant aan die in Thailand. De gerechten kenmerken zich door gebruik van aromatische kruiden en specerijen zoals citroengras, peper, gember, koriander en kokos. Nam Pa, een gefermenteerde vissaus, is een essentieel onderdeel van de Laotiaanse keuken. Witte rijst en kleefrijst vormen de basis voor elk gerecht

 

Laos ligt niet aan zee, dus is men wat betreft vis afhankelijk van de Mekong-rivier. Verder behoort gevogelte tot de inheemse keuken.

 

De Fransen hebben invloeden uit hun keuken nagelaten. In Vientiane en Luang Prabang en de steden in het zuiden eet men baguettes en croissants, weggespoeld met een kop arabica-koffie afkomstig uit het Bolaven-plateau. De restaurants in de hoofdstad zijn nog karakteristiek Frans. Op het menu staan kikkerbilletjes, chateaubriand en goede Bordeaux wijnen. In het noorden en oosten van Laos kunt u respectievelijk Chinese en Vietnamese maaltijden eten. De hotels in de grote steden serveren gerechten uit de internationale keuken. 

 

Soep wordt in het midden of aan het einde van de maaltijd gegeten, nooit als voorgerecht. Laap is een traditioneel gerecht gemaakt van rauwe vis of vlees, in noedels/rijst , gemarineerd in citroensap en fijngehakte mint.

 

Het drinken van leidingwater is sterk af te raden, mits het gekookt is. Water in fles is goedkoop en goed verkrijgbaar evenals frisdrank. Beer Lao is uitstekend bier tegen een lage prijs en probeer ook eens lao lao, gegiste rijstwijn.

 

 

Dit kunt u allemaal zien tijdens een rondreis Laos

Veelgestelde vragen over Laos

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meestgestelde vragen over rondreizen naar Laos.

Waar ligt Laos?
Hoe laat is het in Laos?
Wat is de hoofdstad van Laos?
Hoe lang is het vliegen naar Laos?