Rondreizen Laos

Uw individuele rondreis Laos: een droomreis. Wij bieden privé-rondreizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. Onderstaande rondreizen Laos zijn voorbeeldreizen, u kunt elke reis aanpassen aan uw eigen wensen. Laos is tevens goed te combineren met andere landen, u ziet hieronder ook een aantal reissuggesties voor combinatiereizen.

Wij helpen u graag uw eigen individuele rondreis Laos samen te stellen.

Laos-VanVerre1 (5)
Laos | Voorbeeldreis 1
15 dagen

Rondreis Laos: De juwelen van Laos

Maak kennis met ongerept Laos tijdens deze prachtige reis vol cultuur en natuur en ontmoet de vriendelijke bevolking van deze fascinerende bestemming.

Laos-VanVerre1 (21)
Laos | Voorbeeldreis 2
8 dagen

Rondreis Laos: de Laotiaanse Koninkrijken

Laat u tijdens deze reis door Laos betoveren door het overweldigende landschap en de prachtige natuur tijdens de boottocht richting Luang Prabang. De bijzondere sfeer in Luang Prabang moet u zelf ervaren. De tempeltjes en vele...

Laos1 (137)
Laos | Voorbeeldreis 3
15 dagen

Rondreis Laos: Avontuurlijk Laos

Laos is een fantastisch land om op avontuur te gaan. Er zijn vele gebieden die uitnodigen tot mooi wandelingen en fietstochten. In deze reis nemen we u mee naar de jungle om zelf te ervaren hoe het is om een 'mahout' te zijn.

Wat een rondreis Laos bijzonder maakt

De geografie en natuur van Laos

Ruig gebergte bedekt voor meer dan driekwart het land en omdat er weinig geplaveide wegen zijn is men wat betreft transport afhankelijk van rivieren. De Mekong-rivier is de grootste waterweg, de levensader van het land, die helemaal van noord naar zuid stroomt. Aan de oevers van de rivier en haar zijrivieren liggen de grote steden in vruchtbare valleien. De laaglanden van de Mekong-vallei zijn de voornaamste plattelandsgebieden, met name rondom Vientiane en Savannakhet.

 

Het noorden is bergachtig en ligt voor het grootste gedeelte op 1.500 meter boven zeeniveau. De grootste hoogvlakte is die van Xieng Khuang, waar zich de mysterieuze vlakte der kruiken bevindt.

 

De bergketen van Annam bepaalt het beeld van zuidelijk Laos. Het gebergte is minder hoog dan die in het noorden en is bedekt met oerwoud. Hierachter ligt de hoogvlakte van Bolaven, de plek waar koffie en thee wordt geteeld.

 

Er zijn een aantal plekken die u absoluut moet zien. Proef de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Franse invloed ziet u terug in de koloniale architectuur maar ook in het eten (stokbrood en croissant).

 

Laos heeft bovendien een bijzondere fraaie natuur. Bijzonder zijn de vruchtbare laaglanden van de Mekong-rivier en het ruige Annamite-gebergte. Andere “must-see’s” zijn de geheimzinnige kruikenvallei met gigantische kruiken gemaakt van verschillende materialen, de verschillende inheemse bergstammen em de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Vientiane.

 

Laos is een klein land maar heeft relatief lange reistijden, omdat het wegennet niet zo goed ontwikkeld is en het een zeer bergachtig land is. Een bezoek aan Laos is prima te combineren met een vakantie of rondreis door Thailand, Cambodja en/of Vietnam. Op de site treft u voorbeeldreizen. Laat u zich inspireren door deze Laos combinatiereizen. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, in overleg met één van onze specialisten wordt de meest geschikte route samengesteld.

 

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Laos

De Laotiaanse bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het leggen van contact gaat in de regel vlot. De mensen zijn zeer verdraagzaam en aangeraden wordt de plaatselijke tradities en gebruiken in acht te nemen zodat u soepel met elkaar om kan gaan. Bezoekt u een tempel dan is het fatsoenlijk als men zijn armen en benen bedekt. U kunt een tempel beter niet om 11 uur bezoeken omdat de monniken dan doorgaans hun ochtendmaaltijd bereiden. Als u een religieus gebouw binnengaat dan dient u uw schoenen uit te doen.
Als u met een monnik praat probeer uw hoofd lager te houden dan de zijne (vaak lastig voor de lange West-Europeanen!). Vrouwen mogen een monnik niet de hand schudden aangezien zij geen lichamelijk contact met een vrouw mogen hebben.

 

Het hoofd geldt voor de Laotiaan als het edelste deel van het lichaam, de plaats van de ziel. Raak dit nooit aan, bijvoorbeeld bij een kind, want dat is kwetsend. De voeten zijn het laagste deel van het lichaam. Wijs nooit met de voet naar iemand, een altaar of heilige afbeelding.

 

Het is verboden personen in uniform en openbare of militaire gebouwen te fotograferen of te filmen. Vraag om toestemming als u heiligdommen van de heuvelstammen wilt fotograferen.

 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang.

 

 

Lekker eten uit laotiaanse keuken tijdens uw rondreis Laos

De Laotiaanse keuken is verwant aan die in Thailand. De gerechten kenmerken zich door gebruik van aromatische kruiden en specerijen zoals citroengras, peper, gember, koriander en kokos. Nam Pa, een gefermenteerde vissaus, is een essentieel onderdeel van de Laotiaanse keuken. Witte rijst en kleefrijst vormen de basis voor elk gerecht

 

Laos ligt niet aan zee, dus is men wat betreft vis afhankelijk van de Mekong-rivier. Verder behoort gevogelte tot de inheemse keuken.

 

De Fransen hebben invloeden uit hun keuken nagelaten. In Vientiane en Luang Prabang en de steden in het zuiden eet men baguettes en croissants, weggespoeld met een kop arabica-koffie afkomstig uit het Bolaven-plateau. De restaurants in de hoofdstad zijn nog karakteristiek Frans. Op het menu staan kikkerbilletjes, chateaubriand en goede Bordeaux wijnen. In het noorden en oosten van Laos kunt u respectievelijk Chinese en Vietnamese maaltijden eten. De hotels in de grote steden serveren gerechten uit de internationale keuken. 

 

Soep wordt in het midden of aan het einde van de maaltijd gegeten, nooit als voorgerecht. Laap is een traditioneel gerecht gemaakt van rauwe vis of vlees, in noedels/rijst , gemarineerd in citroensap en fijngehakte mint.

 

Het drinken van leidingwater is sterk af te raden, mits het gekookt is. Water in fles is goedkoop en goed verkrijgbaar evenals frisdrank. Beer Lao is uitstekend bier tegen een lage prijs en probeer ook eens lao lao, gegiste rijstwijn.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.