Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Alvast wat inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië, Afrika, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over diverse reisadviezen, nieuwsberichten of algemene interessante wetenswaardigheden voor uw reizen. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Walvissen spotten bij Kaikoura
Chantal, Van Verre

Walvissen spotten bij Kaikoura

Chantal, Van Verre Nieuw-Zeeland 14-12-2021

Al weken van tevoren was ik de site aan het volgen over de walvissen en orka’s bij Kaikoura; deze dieren stonden zo hoog op mijn lijstje om een keer in het wild te zien! Voor de kust van Kaikoura, op het Zuidereiland, komen met grote regelmaat potvissen en bultruggen, orka’s en dolfijnen voor.

Seoul: een perfecte stopover-bestemming voor Down Under
Feline Verheij

Seoul: een perfecte stopover-bestemming voor Down Under

Feline Verheij Algemeen 8-7-2021

Wat een geluk: twee jaar geleden vloog ik voor vier weken naar Australië! Om de lange vlucht te onderbreken, besloten we in Seoul een tussenstop te maken voor een paar dagen. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat Seoul een geweldige bestemming is om te combineren met een rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland.

Extra tips voor een reis naar Seoul
Redactie Van Verre

Extra tips voor een reis naar Seoul

Redactie Van Verre Algemeen 8-7-2021

Alles wat je wilt weten over een reis naar Seoul hebben wij op een rij gezet. Wat is de beste reistijd? Hoe kan ik me vervoeren in Seoul?

Wat wordt er zoal gegeten in Zuid-Korea? Lees verder om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Mijn favoriete reis door West-Canada
Patrick Goorhuis

Mijn favoriete reis door West-Canada

Patrick Goorhuis Canada 7-7-2021

Het land Canada heeft mijn hart gestolen! De ruimte, de vriendelijkheid en ontspannenheid van de mensen, de natuur, de wilde dieren, ik kan nog veel meer opnoemen. Mijn lievelingsroute, die ik een aantal jaar geleden maakte, deel ik graag met jullie.

Een route waar de hoogtepunten niet overgeslagen worden, maar waar ik ook af en toe een andere afslag nam om de minder toeristische plekken te ontdekken.

Een droomreis naar het minder toeristische Ecuador
Eva Drenth

Een droomreis naar het minder toeristische Ecuador

Eva Drenth Ecuador 7-7-2021

Als ik aan mensen vraag waar zij aan denken bij Ecuador is het antwoord vaak; Galapagos. Maar er is meer te zien, veel meer. Ik vertel je graag in dit blog over “het andere Ecuador”.

De minder bekende en niet zo druk bezochte plekken die jouw reis bijzonder maken.

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland
Redactie, Van Verre

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland

Redactie, Van Verre Nieuw-Zeeland 7-7-2021

Net als velen vind ik Nieuw-Zeeland het mooiste land wat ik gezien heb. De natuur is zo verschillend en zo spectaculair, je valt van de ene verbazing in de andere. Van tropische baaien met palmbomen en kristalhelder water naar enorme steile, grillige rotsformaties en naar turquoise meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Ik neem je hieronder mee langs mijn top 10 hoogtepunten.

Maak een bijzondere treinreis door Australië
Eva Drenth

Maak een bijzondere treinreis door Australië

Eva Drenth Australie 22-6-2021

Als een rondreis Australië op de planning staat, denk je misschien niet zo snel aan een treinreis door het land. Toch is dit een hele leuke toevoeging aan een rondreis door Australië. Vooral de afwisseling naast het reizen met een huurauto of camper kan ik aanbevelen. De mooiste treinreizen licht ik uit in mijn blog.

De Big 5 van Australië
Lisanne Vreijsen

De Big 5 van Australië

Lisanne Vreijsen Australie 22-6-2021

Altijd al eens de Big 5 willen spotten? Niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook in Australië kennen ze een Big 5. In Australië leven talloze bijzondere wilde dieren, reptielen en vogelsoorten die vaak nergens anders ter wereld te zien zijn. In mijn blog lees je meer over deze vijf iconische dieren.

Bucketlist: duiken in het Great Barrier Reef
Lisanne Vreijsen

Bucketlist: duiken in het Great Barrier Reef

Lisanne Vreijsen Australie 22-6-2021

Voor de duikliefhebber, maar ook de snorkelaar, moet een sprong in het helderblauwe water bij het Great Barrier Reef op de bucketlist staan. Duiken bij dit waanzinnige rif was voor mij één van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik neem je mee naar de mooiste onderwaterplekken van Australië.

Op bezoek bij de Aboriginals in het Red Centre
Melany Overpelt

Op bezoek bij de Aboriginals in het Red Centre

Melany Overpelt Australie 21-6-2021

Al op jonge leeftijd heeft Australië mijn hart gestolen. Het landschap, de dieren, de mensen, wat is het toch een prachtig land! En de Aboriginal-cultuur? Daar wilde ik alles over leren. Ik neem je mee naar de Aboriginals in het Red Centre, Centraal-Australië.

De leukste camperreis door Australië
Irene Dijkstra

De leukste camperreis door Australië

Irene Dijkstra Australie 21-6-2021

Voor mij, zonder twijfel de leukste manier om een rondreis door Australië te maken: met de camper! Je hebt je eigen huisje bij je. Ik begon mijn camperreis in Darwin en reisde via de outback naar het zuiden, naar Adelaide. Benieuwd welke plaatsen ik allemaal bezocht? Lees het in mijn blog.