Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Alvast wat inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over interessante wetenswaardigheden voor uw reizen. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

De hoogtepunten en mooiste plekjes van de Kei eilanden
Reneé, Van Verre

De hoogtepunten en mooiste plekjes van de Kei eilanden

Reneé, Van Verre Indonesie 12-7-2024

Heb jij al eens van de Kei eilanden gehoord? Deze eilandengroep hoort bij de Molukken en bestaat in totaal uit 112 eilanden, bewoond en onbewoond. Doordat er nog niet veel toeristen komen, is een bezoek aan de Kei eilanden een unieke ervaring. Tijdens mijn reis door Indonesië heb ik de kans gekregen om deze bijzondere eilandengroep te verkennen. In dit blog laat ik je graag de hoogtepunten en mooiste plekjes zien.

Ontdek de ongerepte natuur van Gal Oya National Park
Julie, Van Verre

Ontdek de ongerepte natuur van Gal Oya National Park

Julie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 2-7-2024

Een absoluut hoogtepunt tijdens onze mooie rondreis door Sri Lanka was ons bezoek aan het Gal Oya National Park, gelegen in het zuidoosten van het land. Dit is het minst bezochte nationale park van Sri Lanka en daarmee echt een ware oase van rust en authenticiteit. Door veel locals wordt het park geroemd om haar mooie natuur, wildlife en rijke cultuur. Benieuwd wat je in Gal Oya National Park kunt zien en doen? Ik vertel je er in deze blog meer over. 

 

Nog weg deze zomer?
Elza van Oort

Nog weg deze zomer?

Elza van Oort Algemeen 24-6-2024

Verlang je nog naar een flinke dosis vitamine D deze zomer? We hebben een aantal zonnige bestemmingen voor je op een rij gezet, waar nog steeds beschikbaarheid is en je voor een redelijke prijs naartoe kunt. Van een rondreis door Thailand en Sri Lanka tot Zuidwest- Amerika en Zuid-Afrika. Er is nog genoeg keuze!  

Top 5 mooiste natuurgebieden in Vietnam
Isabel, Van Verre

Mijn top 5 mooiste natuur in Vietnam

Isabel, Van Verre Vietnam 17-6-2024

Vietnam kent veel diversiteit: het land staat niet alleen bekend om de historie en cultuur, maar ook de natuur is prachtig. Het is één van de meest fascinerende landen in Zuidoost- Azië die ik heb bezocht. Ben jij net zo een natuurliefhebber als ik, dan is Vietnam zeker een bestemming om hoog op je bucketlist te hebben staan. In deze blog vertel ik je graag over de, wat mij betreft, 5 mooiste natuurgebieden in Vietnam.

Mijn tips voor een bezoek aan Khao Sok National Park
Wendy Sier

Mijn tips voor een bezoek aan Khao Sok National Park

Wendy Sier Thailand 17-6-2024

Khao Sok National Park is een bestemming die je wat mij betreft niet mag overslaan tijdens jouw reis door Thailand. Het is een enorm groot gebied met  ongerepte natuur, indrukwekkende rotsformaties en het blauwe Cheow Lan stuwmeer. Een overnachting in een boomhut in het stadje bij Khao Sok of een nacht op het water in dit gebied is echt een beleving! In deze blog deel ik mijn tips voor jouw bezoek aan Khao Sok National Park. 

Bamboebos in Kyoto
Wendy

5 x de mooiste natuur van Japan

Wendy Japan 6-6-2024

Japan staat wereldwijd bekend om zijn rijke cultuur, van de geisha’s in hun kleurrijke kimono’s, de prachtige tempels tot de verfijnde keuken en de bruisende moderne steden. Wat echter vaak onderbelicht blijft, is de mooie natuur die het land te bieden heeft. Met een verscheidenheid aan landschappen: van bamboebossen en imposante bergen tot kustlijnen en bloeiende kersenbomen in het voorjaar, is er in Japan genoeg te ontdekken. Er zijn talloze wandelroutes die je door deze natuurgebieden en over de verschillende eilanden leiden. Ik heb Japan al twee keer bezocht en in deze blog neem ik je graag mee naar - wat mij betreft - de mooiste plekken in de Japanse natuur. 

Mijn ballonvaart boven de Sossusvlei, met hoogtevrees
Caroline, Van Verre

Mijn ballonvaart boven de Sossusvlei, met hoogtevrees

Caroline, Van Verre Namibie 30-5-2024

Heb je net als ik last van zware hoogtevrees maar wil je toch ook een keer mee op een ballonvaart? Dat kan, ik heb het zelf ervaren. Iedereen zegt dat hoogtevrees tijdens een ballonvlucht anders is, maar ik geloofde het nooit. Ik kan nu zeggen, het is echt waar! En ja, ik hoor je denken: zij heeft dus geen hoogtevrees, dit dacht ik net zo. Nee, ik durf niet over een rand te kijken en ja, ik sta bovenaan de roltrap 5 minuten te wachten tot er genoeg mensen voor mij staan. Een reuzenrad, ik peins er niet eens over. En toch is een ballonvaart anders en een ervaring die je niet wil missen. Je leest erover in mijn blog. 

Ongerept Seram (de Molukken) – Tips voor jouw bezoek
Melany, Van Verre

Ongerept Seram (de Molukken) – Tips voor jouw bezoek

Melany, Van Verre Indonesie 16-5-2024

De Molukken, gelegen tussen Sulawesi en Papoea, kent tientallen eilanden. Veel Nederlanders kennen de Molukken door de geschiedenis van de Molukken met Nederland. Op diverse eilanden, zoals Ambon en Saparua, zie je ook nog veel oude forten en kerkjes terug uit de Nederlands koloniale tijd. Maar wat veel reizigers alleen niet weten, is dat de Molukken nog veel meer te bieden hebben. Dat ontdekte ik tijdens mijn rondreis over deze bijzondere eilandengroep, waarbij ik onder andere het grote eiland Seram bezocht. Op slechts 2 uur varen met de fast ferry vanaf hoofdeiland Ambon. Vooraf kon ik mij weinig voorstellen van het eiland, maar wat heeft Seram mij verrast!

Cruise door Milford Sound
Danique, Van Verre

Must-do Nieuw-Zeeland - een cruise door Milford Sound

Danique, Van Verre Nieuw-Zeeland 24-4-2024

Een absoluut hoogtepunt van onze reis door Nieuw-Zeeland is de cruise door Milford Sound. In het zonnetje varen we door prachtige landschappen en langs grote watervallen. Al snel worden we vergezeld door dolfijnen naast de boot. Ondertussen spijkeren we ook nog eens onze kennis over de flora en fauna van Nieuw-Zeeland bij met de weetjes van onze gids.

Gionne op de schommel in Noord-Vietnam
Gionne, Van Verre

Hoogtepunten van mijn reis door Noord-Vietnam

Gionne, Van Verre Vietnam 23-4-2024

Voor Van Verre reisde ik af naar Vietnam, voor een studiereis van 2 weken. Wat ben ik blij als ik eindelijk op Vietnamese grond sta na een lange reis. En ook nog eens net op tijd, want ik kan nog net de zonsondergang vanaf mijn dakterras bekijken. Het is prachtig hier! Ik zit tussen de kwakende kikkers, tjirpende insecten en natuurlijk een gekko op het balkon. Ik neem jullie in deze blog mee in de hoogtepunten van mijn 2-weekse rondreis door Noord-Vietnam.

Slapen op een hacienda tussen de koffieplantages
Dewi

Slapen op een hacienda (koffieboerderij)

Dewi Colombia 22-3-2024

Overnachten op een hacienda, een koffieboerderij in de koffieregio van Colombia. Je leert van een Colombiaanse familie over de koffieplanten en koffiebessen, het harde werken, de soorten bonen en het proces inclusief het bereiden van de koffie. En: je proeft er de lekkerste koffie. Lees mijn ervaring tijdens twee nachten slapen tussen de koffieplantages!

Tempelovernachting Nagano
Van Verre

Tempelovernachting Nagano

Van Verre Japan 9-3-2024

Tijdens onze rondreis door Japan overnachtten wij, Evelyn en Wendy, in een wel heel bijzondere omgeving. We slapen namelijk in een Boeddhistische tempel in Nagano en wonen daar ook een meditatie en verschillende ceremonies bij. Ben je benieuwd hoe wij dit hebben ervaren? We vertellen je er meer over in deze blog.