Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Alvast wat inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over interessante wetenswaardigheden voor uw reizen. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Cruise door Milford Sound
Danique, Van Verre

Must-do Nieuw-Zeeland - een cruise door Milford Sound

Danique, Van Verre Nieuw-Zeeland 24-4-2024

Een absoluut hoogtepunt van onze reis door Nieuw-Zeeland is de cruise door Milford Sound. In het zonnetje varen we door prachtige landschappen en langs grote watervallen. Al snel worden we vergezeld door dolfijnen naast de boot. Ondertussen spijkeren we ook nog eens onze kennis over de flora en fauna van Nieuw-Zeeland bij met de weetjes van onze gids.

Gionne op de schommel in Noord-Vietnam
Gionne, Van Verre

Hoogtepunten van mijn reis door Noord-Vietnam

Gionne, Van Verre Vietnam 23-4-2024

Voor Van Verre reisde ik af naar Vietnam, voor een studiereis van 2 weken. Wat ben ik blij als ik eindelijk op Vietnamese grond sta na een lange reis. En ook nog eens net op tijd, want ik kan nog net de zonsondergang vanaf mijn dakterras bekijken. Het is prachtig hier! Ik zit tussen de kwakende kikkers, tjirpende insecten en natuurlijk een gekko op het balkon. Ik neem jullie in deze blog mee in de hoogtepunten van mijn 2-weekse rondreis door Noord-Vietnam.

Slapen op een hacienda tussen de koffieplantages
Dewi

Slapen op een hacienda (koffieboerderij)

Dewi Colombia 22-3-2024

Overnachten op een hacienda, een koffieboerderij in de koffieregio van Colombia. Je leert van een Colombiaanse familie over de koffieplanten en koffiebessen, het harde werken, de soorten bonen en het proces inclusief het bereiden van de koffie. En: je proeft er de lekkerste koffie. Lees mijn ervaring tijdens twee nachten slapen tussen de koffieplantages!

Tempelovernachting Nagano
Van Verre

Tempelovernachting Nagano

Van Verre Japan 9-3-2024

Tijdens onze rondreis door Japan overnachtten wij, Evelyn en Wendy, in een wel heel bijzondere omgeving. We slapen namelijk in een Boeddhistische tempel in Nagano en wonen daar ook een meditatie en verschillende ceremonies bij. Ben je benieuwd hoe wij dit hebben ervaren? We vertellen je er meer over in deze blog. 

Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass
Evelyn en Wendy

Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass

Evelyn en Wendy Japan 9-3-2024

Wij, Evelyn en Wendy, hadden tijdens onze rondreis door Japan één hele dag om het gebied rondom Hakone ontdekken. Hiervoor gebruikten we de Hakone Free Pass, waarmee we vrij kunnen reizen met al het openbaar vervoer in de regio Hakone. Het dorpje Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze regio staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en uiteraard het uitzicht op Mount Fuji. We nemen je mee naar de plekken die je met de Hakone Free Pass kunt bezoeken. 

Rijden met je eigen huurauto door Colombia
Dewi

Zelf autorijden in Colombia

Dewi Colombia 21-2-2024

Zelf autorijden tijdens je Colombia reis? Het is ons in 2024 zeer goed bevallen, maar het is enorme uitdaging. Overweeg je om met een huurauto op pad te gaan? Hieronder vind je mijn tips over het zelf rijden met een huurauto in Colombia en waar je op moet letten tijdens het autorijden in Colombia. Van snelheid, de staat van de wegen tot aan het verkeer en de benodigdheden bij het huren van een auto. 

Nicole op reis met Jonge kinderen
Nicole, Van Verre

Op reis naar New York met jonge kinderen

Nicole, Van Verre Amerika 22-1-2024

Ga je echt met je 4-jarige naar New York? Wat ga je daar doen? Dat is toch niet leuk voor een kind? Dat zijn een paar van de vele vragen die ik kreeg nadat ik aangaf op reis te gaan naar New York, MET onze 4-jarige zoon. Maar wat een fantastische reis hebben wij gehad, ik kan het iedereen aanraden om de volgende redenen...

 

Onze reis langs de swingende steden in de Deep South
Anne, Van Verre

Mijn reis langs de swingende steden van de Deep South

Anne, Van Verre Amerika 21-12-2023

Na 4,5 jaar reisde ik samen met mijn vriend eindelijk weer terug naar mijn geliefde Amerika. Deze keer bezochten we de Deep South. Samen maakten wij deze bijzondere rondreis door Amerika met als thema; muziek. Wij zijn echte muziekliefhebbers en gaan ieder jaar naar verschillende muziekfestivals in Europa en bezoeken regelmatig een (rock) concert. Mijn vriend speelt daarnaast ook de drums en is bezig met een cursus voor de elektrische gitaar. Hierdoor was een reis langs de steden van de Deep South voor ons de ideale rondreis. Zo konden we zien waar het allemaal is ontstaan en samen genieten van de vele live muziekoptredens. Tijdens onze reis zijn we echt verliefd geworden op de Blues en de Jazz muziek!

 

Blue Jeans Frog Costa Rica
Dewi, Van Verre

Nachttours in Costa Rica

Dewi, Van Verre Costa Rica 10-11-2023

Costa Rica is een walhalla voor dieren, zowel overdag als ’s nachts. En wat is er nou spannender dan in het donker op pad te gaan, op zoek naar de bewoners van de jungle van Costa Rica? Dit kan dan ook op meerdere plekken, ik vertel je hierover! 

Pinguïns spotten
Irene Dijkstra

Pinguïns spotten

Irene Dijkstra Algemeen 6-11-2023

Als toerist kun je op een aantal plekken in de wereld de meest schattige en grappige dieren ter wereld spotten: pinguïns! Wist je dat er maar liefst 18 soorten van deze grappige wezentjes bestaan? Van de enorme keizerspinguïns op Antarctica tot de kleine blauwe pinguïns in Nieuw-Zeeland. Wat kenmerkend is voor alle soorten is hun speciale waggelende loopje. Ze staan rechtop en bewegen zich heel stijf. Daarnaast nemen ze door hun korte pootjes kleine snelle stapjes. Hun vleugels zijn in de loop van duizenden jaren veranderd in zwemvliezen, wat ook niet meehelpt voor hun stabiliteit. Al met al zorgt dit voor hun komische en kenmerkende bewegingen.

Ho Chi Minh oorlogsmuseum
Van Verre

De Ho Chi Minh Trail

Van Verre Vietnam 6-11-2023

De Ho Chi Minh Trail was zowel een smokkelroute als de belangrijke aanvoersweg voor wapens van noord- naar zuid Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Via deze weg werden de Viet Cong en het Noord Vietnamese leger bevoorraad in de oorlog. Toch hebben tijdens en na de oorlog enkele gebieden langs deze trail hun oorspronkelijke cultuur weten behouden.

Japan kyoto kinkakuji-temple
Van Verre

Japan on a budget

Van Verre Japan 16-10-2023

Japan staat bekend om zijn cultuur, landschappen en traditionele gerechten. Van oude tempels tot historische kastelen en neon verlichte metropolen; het is slechts een glim van wat Japan te bieden heeft. Verblijf in de steden zoals Tokyo en Kyoto en maak dagtripjes naar de gebieden daarom heen. Een rondreis naar Japan an hoog in de kosten oplopen, maar ook voor reizigers met een wat kleiner budget heeft Japan veel te bieden!