Plaatsinformatie Java

Op Java bevindt u zich in het hart van Indonesië. De regering is hier gevestigd en daardoor het belangrijkste eiland van dit archipel. Een reis door Java, betekent veel reizen, maar wat is de cultuur en natuur afwisselend. Het is het dichtstbevolkte eiland en maar liefst vier keer zo groot als Nederland. Met maar liefst 100 miljoen inwoners zult u zich niet snel alleen voelen.

De dorpsidentiteit van Java

De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, ligt op Java. Bijna het hele eiland is ontwikkeld. Buiten de grote steden om heb je het idee dat het één groot dorp is. Je rijdt van het ene dorp vaak bijna ongemerkt het andere dorp in. De dorpen moet u zich voorstellen als een soort lintdorpen, u ziet de groentetuinen, sawah’s (rijstvelden), riviertjes en bergen tussen de huizen door. Wat reist u door een landelijke omgeving. Een reis over Java is voor een deel een vulkanenreis: u reist van de ene vulkaan naar de andere. En waar vulkanen zijn, daar is het vruchtbaar (en op de hellingen van de vulkanen is het ook koeler).

 

West-Java

West-Java kenmerkt zich door de theetuinen in het westen, de kleurrijke bevolking. Centraal-Java wordt beheerst door de sultanssteden Jogyakarta en Solo (Surakarta), de Borobudur en de Prambanan. Oost-Java heeft veel plantages, zoals tabak-, koffie- cacao- en peperplantages. Een reis over heel Java is een reis vol ontmoetingen met aardige mensen, waardoor u zich heel welkom voelt; een reis door een landschappelijk wisselend gebied, van rijstterrassen, groentevelden, bergen, rivieren, stranden.

 

Bekijk de video Java en Bali en krijg inspiratie voor uw reis

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Java of bouwsteen Java.