Rondreis Bolivia

Ontdek het mooiste van Bolivia tijdens uw individuele rondreis Bolivia. Samen met onze reisspecialisten stelt u uw ideale reis door Bolivia samen. Wandel bijvoorbeeld met een gids door het witte, koloniale centrum van Sucre, spot apen, vogels en kaaimannen in de jungle van Madidi National Park en verken samen met een mijnwerker de zilvermijn van Potosí. Uiteraard mag een ritje per jeep over de zoutvlaktes van Uyuni niet ontbreken tijdens uw rondreis Bolivia. Maar niet alleen zout, ook kleurrijke lagunes wachten op u.

 

Hieronder ziet u onze favoriete voorbeeldreizen, maar neem ook eens een kijkje bij onze Bolivia bouwstenen. Of wat dacht u van een combinatierondreis Bolivia en Peru? Neem contact met ons op en we stippelen op basis van uw reiswensen en onze reiservaringen de ideale reisroute door Bolivia voor u uit. 

 

  • Zorgeloos op reis
  • Advies uit persoonlijke reiservaringen
  • Maatwerk reizen, volledig naar wens; alles is mogelijk
  • Ontdek de hoogtepunten van Peru of combineer Bolivia met Peru 
Rijd per jeep over de zoutvlakte
Knus overnachten met uitzicht
Natuurrijk junglegebied: Madidi
Veel kennis door eigen ervaring
Kleinschalige, goede hotels
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.
Tussen de kleurige vlaggen in Uyuni - Bolivia
Voorbeeldreis Bolivia
13 dagen

Rondreis Bolivia: Hoogtepunten van Bolivia

Santa CruzAmboró National Park – Santa Cruz – vlucht naar Sucre, stadstour en Incatrail – Potosí, zilvermijnen – Uyuni, jeeptour over zoutvlaktes, langs lagunes – vlucht naar La Paz, stadstour en ruïnes van Tiwanaku

Reisduur: 13 dagen
€ 2400,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Lokale bevolking op de stoep van La Paz - Bolivia
Voorbeeldreis Bolivia
12 dagen

Rondreis Bolivia: Kennismaking met Bolivia

La Paz, citytour en ruïnes van Tiwanaku – vlucht naar Uyuni – jeeptour over zoutvlakte, door woestijnen en langs lagunes – Potosí, stadstour en bezoek werkende zilvermijn – Sucre, stadstour en hike over oude Incatrail > terug naar La Paz

Reisduur: 12 dagen
€ 2050,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Mooie uitzichten over Amboró National Park - Bolivia
Voorbeeldreis Bolivia
23 dagen

Rondreis Bolivia: Bolivia compleet

Santa Cruz – Amboró National Park – Samaipata – Ché Guevara route naar La Higuera en Villa SerranoSucrePotosíTupizaUyuni, jeeptour – La PazRurrenabaqueMadidi National ParkLa Paz, met Titicaca-meer

Reisduur: 23 dagen
€ 4550,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Apen in Madidi National Park - Bolivia
Voorbeeldreis Bolivia
13 dagen

Rondreis Bolivia: Bergen van de Andes en jungle

Santa Cruz – vlucht naar Sucre, stad en Incatrail – Potosí, stad en zilvermijnen – nachtbus naar La Paz, stad – Titicacameer, verblijf Copacabana – vlucht naar Rurrenabaque – jungle Madidi National ParkLa Paz

Reisduur: 13 dagen
€ 2700,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Bolivia rondreis combineren met andere landen
Winkels van de lokale bevolking in Tarabuco - Bolivia
Bolivia en Peru
19 dagen

Combinatiereis: Bolivia en Peru

Bolivia: Santa Cruz – Amboró National Park, hikes – Santa Cruz – vlucht naar Sucre – Potosí – Uyuni, jeeptour zoutvlaktes – vlucht naar La Paz – Copacabana. Peru: Puno – Cuzco – Aguas Calientes, Machu Picchu – Cuzco – vlucht naar Lima

Reisduur: 19 dagen
€ 3250,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Peru-route-Colca-Puno-Judith

Hulp nodig bij het samenstellen van uw rondreis Bolivia?

Laat uw droomreis naar Bolivia werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Rondreis Bolivia tips

Een individuele rondreis naar Bolivia heeft de reiziger zoveel te bieden. Een groot voordeel is dat u veel indrukken niet met talloze andere reizigers hoeft te delen. Geen rijen toeristen, maar nog authentiek. Bolivia ligt in de Andes en er zijn prachtige bergen, maar Bolivia heeft ook jungle! Wandelen of boottochten en grote kans om diverse dieren te spotten.

 

Buurland Peru is bekend vanwege de Inca-bouwwerken, maar ook in Bolivia zijn ruïnes van de Inca’s te zien en oude Incatrails te belopen. De bevolking van Bolivia is zeer fotogeniek. Dames met bolhoedjes, met kleurige rokken over elkaar heen en vooral bij het Titicacameer blijft u fotograferen.

 

Een lokale bewoonsters van Bolivia
Een lokale bewoonster van Bolivia

 

 

Rondreis Bolvia tips

  • Start uw rondreis in een stad die niet al te hoog gelegen is, zo kunt u rustig wennen aan de bergen. Santa Cruz is ideaal.
  • Slaap in een ecolodge op een eiland in het mooie Titicacameer, kijk bij onze excursie met deze homestay 
  • Maak de El Choro trekking
  • Als u op zoek bent naar natuur is het Madidi National Park een uitstekende keuze.

10 Redenen om een individuele rondreis naar Bolivia te maken

1. Jeeptour over de zoutvlakte en door de woestijn

 

Op de zoutvlakte van Uyuni kunt u hele leuke foto's maken

 

Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis Bolivia zijn de zoutvlaktes van Uyuni. De uitgestrekte zoutvlakte van ongeveer 10.000 km2 is fenomenaal. Af en toe ziet u alleen maar het witte zout afsteken tegen de blauwe lucht. Soms zijn er kleurige bergen op de achtergrond. En er rijzen eilanden op in de vlakte. Hierop ziet u cactussen van wel tien meter hoog. De zoutvlaktes zijn bekend, maar als u kiest voor een meerdaagse jeeptour rijdt u niet alleen maar over het zout. U gaat door woestijnen, ziet geisers hun stoom en hete water opspuiten en kunt zelf badderen in een natuurlijk thermisch zwembad. Eén van de meest indrukwekkende landschappen die u tijdens uw leven ziet!

 

2. Oude inca-cultuur tijdens een rondreis Bolivia

Ook Bolivia maakte ooit deel uit van het grote Inca-rijk, maar ook daarvoor leefde er al grote beschavingen. Het beste ziet u dat bij de opgravingen van Tiwanaku. Niet alleen ruïnes van gebouwen ziet u hier, maar ook prachtige beelden.

 

3. Spaanskoloniaal verleden

 

Tijdens uw reis door Bolivia ziet u veel van het Spaanskoloniale verleden

 

Sucre is zonder twijfel de mooiste stad van Bolivia. Officieel is dit ook de hoofdstad. Sucre wordt ook wel de witte stad genoemd. Veel gebouwen zijn wit met rode pannendaken. Er zijn veel koloniale gebouwen, kerken en kloosters. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, maar wij bieden ook een leuke stadstour onder begeleiding van een gids aan.

 

4. Wees actief

Maak een hike, neem een duik in een kratermeer of uitdagend: ga per mountainbike over de gevaarlijkste weg van de wereld van Yoloso naar Coroico. De tocht gaat voornamelijk bergafwaarts.

 

5. Maak een trekking

Er zijn er zo veel, dat er zeker één bij is, die bij u past. Of u nu een halve dag of vier dagen wilt lopen: in Bolivia kan het. Een geliefde trekking van een halve dag is de Incatrail bij Sucre. Deze gaat grotendeels bergafwaarts en is voor iedereen goed te doen. Een populaire langere trekking is de Cordillera de los Frailes en El Choro. De natuur is mooi. Veel trekkings voeren door het Andesgebergte.

 

6. Vaar over het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld

Ga naar het Titicacameer. Het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Het meer ligt deels in Peru en deels in Bolivia. Aan de Boliviaanse zijde liggen de eilanden Isla del Sol en Isla de la Luna in het helderblauwe water. Er zijn archeologische vondsten gedaan, er zijn wandelpaden, de natuur is mooi en de mensen leven op traditionele wijze en dragen fleurige kleding. De vrouwen dragen een wijde rok, een pollera genoemd. Soms hebben ze er nog wel tien onderrokken onder. Ook de bolhoedjes zijn bekend. Tijdens de rondreis Bolivia Bergen en de Andes en de Jungle gaat u naar het Titicacameer.

 

7. De kleurrijke bevolking in Bolivia

 

Kleurrijke kleding van twee Boliviaanse vrouwen

 

50% van de bevolking van Bolivia is inheems, dus stamt zogezegd af van de Indianen. De kleurrijke bevolking is zo fotogeniek. Er leven veel inheemsen in Bolivia. En er zijn zoveel verschillende stammen die ieder oorspronkelijk hun eigen kleding droegen. De kleding is over het algemeen zeer kleurrijk en wordt nog steeds gedragen. Niet voor de toeristen, maar omdat de locals nog vasthouden aan hun tradities. De bolhoeden van de vrouwen zijn kenmerkend voor Bolivia.

 

8. Bezoek Potosí

De stad heeft een koloniaal centrum met vele mooie gebouwen. Een harde kant van deze stad vormen de zilvermijnen. Bezoek deze mijnen zeker. Het is niet een excursie of een toeristentour, maar het dagelijks leven van de mijnwerkers waarmee u kennis maakt. De mijn is in gebruik. U gaat dezelfde gangen in waar de mijnwerkers aan het werk zijn. Het is mogelijk dat u ziet hoe ze dynamiet laten ontploffen. Stoffig is het sowieso in de mijn. Zilver heeft rijkdom gebracht, maar ook veel levens gekost. U loopt daarom ook langs een godenbeeld van El Tio, de god van de onderwereld. De mijnwerkers brengen hier offers zoals pure alcohol en cocabladeren.

 

9. Spot een jaguar

Ga bijvoorbeeld naar Madidi National Park, weelderige jungle met een rijke flora en fauna. De kans is vrij klein, maar als u dan dit imposante roofdier ziet, dan is het een once-in-a-lifetime ervaring! Wij hebben hem in ieder geval gespot, dus het kan zeker! De rondreis Bolivia compleet neemt u meer naar het Madidi National Park.

 

10. U zie veel dieren tijdens uw rondreis door Bolivia

 

 

Natuurlijk de lama, alpaca, vicuña en guanaco. Alle familie van de kameel. Ze leven op de hoogvlaktes. Maar daarnaast zijn er ook flamenco’s, ara’s en condors te spotten. Vlinders, vissen en reptielen ziet u overal. Apen leven in de jungle. In de rivieren komen kaaimannen voor. Aan de waterkant staan vaak capibara’s (een soort grote cavia’s). Heel bijzonder is de nandu. Dit is een soort struisvogel die op de zoutvlaktes bij Uyuni leeft. In de Amazone komen roze dolfijnen, anaconda’s en piranha’s voor.

 

Bekijk onze individuele rondreizen naar Bolivia. Deze kunt u naar wens aanpassen.

Dit kunt u allemaal zien tijdens een rondreis Bolivia

Veelgestelde vragen over Bolivia

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meestgestelde vragen over rondreizen naar Bolivia.

Wat eet men in Bolivia?
Hoe laat is het in Bolivia?
Wat is de hoofdstad van Bolivia?
Hoe lang is het vliegen naar Bolivia?
Hoe hoog ligt de zoutvlakte in Bolivia