Bijzondere reizen
via minder bereisde paden veel lokale belevenissen

Sri Lanka reizen op maat

Een reis door Sri Lanka is een boeiende kennismaking met Azië. Dit land ter grootte van Nederland en België heeft veel te bieden: een bijzondere cultuur, prachtige natuur en fantastische stranden. En vergeet vooral niet het heerlijke eten, de curry's. Het straatbeeld wordt bepaald door tuktuks en door vrouwen die in de meest prachtige en kleurrijke sari's gekleed zijn. Hoogtepunten van een Sri Lanka reis op maat zijn de culturele driehoek, de treinreis langs de theetuinen en de nationale parken. Met onze Sri Lanka bouwstenen kunt u (met hulp van ons) zelf uw reis in elkaar puzzelen.

Rondreizen Sri Lanka

Bouwstenen Sri Lanka

Waarom uw Sri Lanka - reis bij Van Verre?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Sri Lanka. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Alle reizen naar Sri Lanka kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Spontane locale ontmoetingen
  • Reizen persoonlijk maken
  • Deskundigheid
  • Boutique overnachtingen
Sri Lanka-Koggala-shutterstock-196679309(10)

Sri Lanka reizen op maat

De belangrijkste bezienswaardigheden in Sri Lanka bevinden zich in het centrale deel en in het zuiden van het land. De meeste reizigers starten in Negombo of Colombo en rijden via de oude koningsstad Anuradhapura naar het midden van het land naar de stad Kandy waar, volgens de legende, de tand van Boedhha wordt bewaard in de tempel. Via de theeplantages en de koloniale stad Nuwara Eliya reist u verder naar het zuiden naar Yala National Park en de stad Galle om te eindigen in een strandhotel.

Sri Lanka reizen informatie

In het verleden was door een conflict in Sri Lanka niet het gehele land te bereizen. Sinds het begin van deze eeuw is dit wel mogelijk en kunt u nu ook de prachtige tropische oostkust bezoeken. Sri Lanka kent een goede infrastructuur tussen de belangrijkste plaatsen, maar de gemiddelde snelheid op deze wegen is eerder langzaam dan snel. De wegen in Sri Lanka, zeker in de bevolkte gebieden, zijn vaak ook ontmoetingsplaatsen voor de bevolking en zelfs dieren vinden het heerlijk om eens een dutje te doen op het warme wegdek. Dat maakt een Sri Lanka vakantie ook fascinerend, de taferelen langs de wegen zijn al een ware ervaring. Naarmate u meer het binnenland in rijdt worden de wegen rustiger

U kunt in Sri Lanka prima individueel reizen. Of u nou in een 3- of 5-sterren verblijft, de Singalezen willen u het heel graag naar uw zin maken en u kunt dus eigenlijk overal dezelfde service verwachten. Het overgrote deel van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. In het noorden is een groot deel van de inwoners hindoeïstisch.

 

Door het koloniale verleden spreken vele Singalezen een redelijk woordje Engels. Bezoek tijdens uw Sri Lanka reis zeker een nationaal park. Er leven vele olifanten in het wild en deze zult u vrijwel zeker zien. Ook leven er luipaarden en krokodillen.

DSC_0483_lbys9r(10)

Sri Lanka reizen bouwstenen

Thee is een belangrijk exportproduct, in het binnenland liggen vele theeplantages. De stad Nuwara Eliya is het centrum van de theetuinen. Deze stad was vroeger tevens het buitenverblijf van de Engelsen en dat ziet u terug in typische Engelse landhuizen. Eén van bekendste bezienswaardigheden van Sri Lanka is de Sigiriya-rots. Op de grondvesten van deze rots stond vroeger een tempel, maar de rots is ook bekend om de fresco's. U kunt zo diverse bouwstenen aan elkaar koppelen tot een complete reis.

Sri Lanka reizen tips

Een hele leuke ervaring is een treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. De trein rijdt door een bergachtig gebied, prachtige natuur en ook langs de theeplantages. In Nuwara Eliya is het door de hoge ligging een stuk koeler dan aan de stranden. Nuwara Eliya heeft een grote markt waar u prima kunt shoppen.

In de nationale parken is het maken van een safari zeker een aanrader. Er leven veel olifanten in het wild die zich zeker zullen laten zien. Met een beetje geluk kunt u ook luipaarden spotten.

Negombo is een leuke plaats om te bezoeken. Dit stadje heeft een aantal kanalen welke vroeger door Nederlanders zijn aangelegd. Verder heeft Negombo een leuk en breed strand met sfeervolle hotels.

Colombo is de hoofstad van Sri Lanka maar deze stad heeft verder weinig te bieden. U hoeft Colombo dan ook niet per se op te nemen in uw Sri Lanka reis.
Singalezen eten veel curry's die soms zeer pittig zijn en een ware aanslag kunnen zijn op onze westerse maag. Let hierop als u een curry wilt proberen. Tijdens uw Sri Lanka reis zult u diverse kokosnoten-stalletjes langs de weg zien. Het vocht uit deze kokosnoten is een uitstekende dorstlesser en ook nog eens heel gezond!

 

U kunt uw vakantie Sri Lanka heel goed combineren met een strandverblijf op de Malediven. De vlucht vanaf Colombo naar de Malediven duurt ongeveer 1,5 uur en dan arriveert u op paradijselijke eilanden!
Bekijk een voorbeeld van een rondreis Sri Lanka - Malediven.

Iris2
Iris Druiven
Sri Lanka: klein en fijn! U kunt er met gemak 3 weken rondreizen en elke dag iets anders meemaken. Ideaal te combineren met de Malediven!
Contact met Iris
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.