Informatie Sumatra

Reizen op Sumatra in Indonesië is heel afwisselend. Op Sumatra vindt u het Indonesië zoals u kent uit oude schoolboeken: kleine pasars, ofwel marktjes, eenvoudige kampongs (dorpjes), en hoge bergen bedekt met groene wouden.

Het veelzijdige Sumatra

Met name door de verschillende culturen van de Batak die bij het Tobameer wonen en de Minangkabauers rondom Bukittinggi is Sumatra afwisselend en boeiend. Zeer interessant dus voor een individuele rondreis Sumatra. Reizen op Sumatra zijn ook uitstekend te combineren met andere Indonesische eilanden, zoals reizen Sumatra, Java, Bali.

 

Sumatra is zo’n 2.500 kilometer lang en heeft een oppervlak van ongeveer 470.000 vierkante kilometer, dus u kunt uitstekend reizen op Sumatra. Het behoort tot de grootste eilanden ter wereld. Dit veelzijdige Indonesische eiland is economisch gezien belangrijk: er wordt aardolie, gas, tin en kolen gewonnen en u vindt er uitgestrekte plantages met koffie, thee, tabak, rubber en oliepalmen.

 

De helft van het Indonesische eiland wordt bedekt door tropisch regenwoud. Sumatra heeft, naast Sulawesi en Flores, de meest unieke flora en fauna van Indonesië.

 

De hoofdstad Medan in het noorden biedt bezoekers een aantal zeer indrukwekkende bezienswaardigheden. De rest van het Indonesische eiland wordt door reizigers tijdens een rondreis Sumatra vooral bezocht om het natuurschoon en de orang-oetans.

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Sumatra of bouwsteen Sumatra.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.