Safari Tanzania

Laat uw dromen uitkomen en bezoek vele hoogtepunten van het continent Afrika tijdens uw individuele rondreis Tanzania. Ga op safari in Tanzania en ervaar zelf de beroemde migratie van dieren in het Serengeti National Park, stap op de fiets met de Masai en overnacht in prachtige, kleinschalige lodges. Onderstaand vindt u onze favoriete rondreizen Tanzania. Combineer een safari Tanzania ook met één van onze bouwstenen. Misschien een tropische afsluiter op het witte zandstrand van Zanzibar? Of gaat u de beklimming van Mount Kilimanjaro aan? Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale privé rondreis of safari Tanzania.

Oog in oog met de Big Five
Slapen bij de Masai
Bekwame Engelssprekende gidsen
Ontdek de onderwaterwereld
Kookcursus bij Adimu thuis
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Lemala Mara
Voorbeeldreis Tanzania
14 dagen

Rondreis Tanzania: Safari Serengeti Serenade

Noord-Tanzania: Arusha, Natronmeer - ontmoet de Masai, Serengeti Nationaal Park - eindeloze vlaktes, Ngorongoro Krater - leeuwen spotten - Manyarameer - Zanzibar zuidoostkust: relaxen op het strand.

Reisduur: 14 dagen
€ 3750,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Tanzania-Masai-Family_1_420969
Voorbeeldreis Tanzania
10 dagen

Rondreis Tanzania: Familiesafari Tanzania

Noord-Tanzania: Arusha > West Kilimanjaro, bezoek de Masai > Tarangire, op safari > Mto wa Mbu, fiets met de Masai > Serengeti Nationaal Park, spot de Big 5 > Ngorongoro-krater, spot de zwarte neushoorn.

Reisduur: 10 dagen
€ 2550,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Tanzania-Serengeti-Migratie
Voorbeeldreis Tanzania
9 dagen

Rondreis Tanzania: Safari Tanzania

Noord: Arusha, Tarangire Nationaal Park - baobabbomen en olifanten, Ngorongoro Krater - safaritochten op de kratervloer, Serengeti NP / Ndutu NP, wildebeesten en zebra's, de Big Five.

Reisduur: 9 dagen
€ 4050,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Tanzania-Zanzibar-Stonetown-fruitmarkt
Voorbeeldreis Tanzania
14 dagen

Rondreis Tanzania: Noord-Tanzania & Zanzibar

Noord-Tanzania: Arusha, Lake Manyara - flamingo's, Serengeti Nationaal Park - de Big Five, Ngorongoro Krater - Tarangire, safari

Zanzibar - slapen in Stonetown en relaxen aan de azuurblauwe oceaan.

Reisduur: 14 dagen
€ 3000,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Tanzania rondreis combineren met andere landen
Kenia-Masai-Mara-Gamedrive
Kenia en Tanzania
13 dagen

Combinatiereis Kenia & Tanzania

Kenia: Nairobi, startpunt > Masai Mara, lokale bevolking > Lake Nakuru, paradijs voor vogels > Amboseli National Park > Tanzania: Lake Manyara, flamingo's > Serengeti, spot de Big 5 > Ngorongoro Crater, prachtige uitzichten > Tarangire National Park

Reisduur: 13 dagen
€ 4450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

8 Redenen om een safari door Tanzania te maken

1) Tanzania, een safariland bij uitstek

Eén van de meest afwisselende safarilanden in Afrika is absoluut Tanzania. Ieder wildgebied is anders en uniek in zijn soort. Bij een eerste bezoek worden meestal de noordelijke parken bezocht. De eindeloze vlaktes van de Serengeti zijn erg indrukwekkend, zeker met de aanwezigheid van de Big Five. Safaritochten door Tarangire National Park met baobabbomen en olifanten zijn onvergetelijk. Bij Lake Manyara, een relatief klein park heeft het meer grote aantrekkingskracht op flamingo’s en dieren. Spectaculaire safaritochten vinden plaats op de bodem van de Ngorongoro-krater, waarvoor u eerst 400 meter moet afdalen.

 

Het zuiden van Tanzania is ongerepter, qua toerisme rustiger en er is meer afwisseling in de safari-activiteiten. Prachtig zijn de boottochten over de Rufijirivier in Selous Game Reserve waar nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten te spotten zijn. Ideaal in de combinatie met Ruaha National Park, waar u geweldige wandelsafari’s kunt maken. Te voet voelt u zich nog meer één met de natuur. De focus ligt op het kleinere wild, planten en insecten maar grote kans dat leeuwen ook uw pad kruisen! 

Tip: maak een safari langs de rivier door Tarangire National Park, waar reusachtige baobabbomen het gebied domineren. Het zuidelijke deel met Selous Game Reserve en Ruaha National Park is betoverend mooi, hier worden ook wandelsafari’s aangeboden, weer eens iets anders dan leeuwen spotten vanuit een safarivoertuig.

Bekijk deze prachtige video van een safari in Tanzania:

 

2) In een 4-WD voertuig door de bush van Tanzania

Een goed vervoermiddel is belangrijk tijdens een safari Tanzania, want in de parken rijdt u over onverharde hobbelige wegen. Daarom worden al onze rondreizen Tanzania uitgevoerd met een chauffeur/gids in een met vier wielen aangedreven voertuig. Tijdens de safari's gaat het dak open, zodat u goed uitzicht heeft op de natuur en het wild. Fijn als u van fotograferen houdt, want op deze manier kunt u alles goed vastleggen. Er kunnen maximaal 7 personen in het voertuig. Zo heeft iedereen een plekje aan het raam.

 

3) Slapen in een wildpark in Tanzania

Tijdens een rondreis door Tanzania kunt u op veel verschillende manieren de nacht doorbrengen. Over het algemeen bieden wij kleinschalige accommodaties. Dat kan zijn een lodge met uitzicht over het meer of een tentenkamp midden in de natuur. Een leuk middenklasse verblijf is Crater Forest Camp, waar 15 safaritenten prachtig zijn gelegen. Voor een luxe klasse heeft Lemala Ewanjan onze voorkeur met een ligging midden in de Serengeti. U kijkt uw ogen uit en dan hebben we het niet alleen over het rijke wildgebied, want wat een stijlvol onderkomen!

 

 

4) De migratie in Tanzania

Bij eem safariTanzania denken we direct aan de jaarlijkse trek van ruim twee miljoen wildebeesten (gnoes), zebra’s en antilopen in hun zoektocht naar eten. Ze verlaten zo rond juni/juli de vlaktes van de Serengeti en steken met gevaar voor eigen leven de Mararivier over naar de Masai Mara in Kenia. Helaas haalt niet iedereen de finish. Dieren lopen elkaar voor de voeten terwijl ze zich door de rivierstroom vechten. Krokodillen ziet u al op de loer liggen. Het pure natuur! Het is een prachtige periode om op rondreis door Tanzania te gaan. Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden om de Tanzania migratie van dichtbij mee te maken.

Ingrid maakte het van dichtbij mee: Onze chauffeur parkeerde de landrover op een mooie plek en zei ‘nu moeten jullie geduld hebben, want het kan best een tijd duren voordat er iets gebeurt als er iets gebeurt’. En plots na een kwartiertje kwam er al een groep wildebeesten langs de oever aangelopen….na de boel geïnspecteerd te hebben waagde honderden de oversteek, een waanzinnig spektakel!

De wildebeesten die de rivier overstaken

 

Ik zat met tranen in mijn ogen, want ondanks mijn vele safari’s was dit ook voor mij een kers op de taart! Vele foto’s en 2 uur later genoot ik van een late lunch en een lekker glaasje wijn om samen met mijn twee Amerikaanse medereizigers te toasten op onze onvergetelijk ochtend!

 

 

5) De stammen in Tanzania: Masai, Datoga en Hadzabe

Wie van cultuur houdt, is in Tanzania aan het juiste adres. Er is meer dan alleen een rijk wildleven. Kijk niet op wanneer u op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti een Masai tegenkomt met zijn vee. Door hun felgekleurde rode omslagdoeken zijn ze van veraf al te herkennen. Tijdens een rondreis Tanzania heeft u meestal de mogelijkheid om een Masai-dorp te bezoeken. Erg interessant, want u leert over hun gewoontes en rituelen. Tijdens onze rondreis Tanzania Serengeti Serenade overnacht u bij Lake Natron waar een wandeltocht met een Masai op het programma staat, hoe bijzonder is dat! Kenmerkend voor de Hadzabe bij Lake Eyasi is dat zij jagen, terwijl Datoga in lemen hutjes wonen en slapen op de grond. Mannen mogen met meerdere vrouwen tegelijk getrouwd zijn.

 

6) Engels of Swahili?

We kunnen u geruststellen, alle gidsen spreken goed Engels zodat dit de voertaal is tijdens de safarirondreis. Toch is het leuk om een paar woordjes Swahili te spreken aan het einde van de reis. Vaak gaat het spelenderwijs, want de safarigids vindt het leuk om ze u te leren. Wij geven u alvast een tipje van de sluier, zodat u goed voorbereid aan uw safari begint. Jambo is hallo, Habari betekent welkom, terwijl u in het Swahili voor bedankt Asante Sana zegt. Qua safariwoorden zijn Chui (luipaard), Simba (leeuw), Tembo (olifant), Duma (cheeta) en Twiga (giraffe) belangrijk om te weten. 

 

7) Strandverlenging Zanzibar

Hoe heerlijk is het om na een safari in Tanzania lekker te luieren in op een wit zandstrand met uitzicht op de azuurblauwe oceaan. Verblijf in een hotel op Zanzibar. Zanzibar is een tropisch paradijs waar u onbezorgd ontspant. Begin de dag goed met en lekkere lange strandwandeling en neem ter verkoeling een duik in zee. Wie van watersporten houdt is hier aan het juiste adres. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen de magische gekleurde onderwaterwereld ontdekken. Maar het eiland biedt meer dan alleen strand, er zijn diverse excursiemogelijkheden en eerlijk gezegd mag een bezoek aan Stonetown, het historische centrum van Zanzibar, niet ontbreken.

 

 

8) Tijdsverschil met Tanzania

Groot voordeel van een rondreis naar Tanzania is dat u niet met grote tijdsverschillen te maken heeft. Tijdens onze winter is het 2 uur later in Tanzania, terwijl er in de zomer slechts 1 uur verschil is. Ideaal toch?

Veelgestelde vragen over Tanzania

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meeste gestelde vragen over rondreizen naar Tanzania.

Is Tanzania duur?
Waar ligt Tanzania?
Wat te doen in Tanzania
Wanneer is de grote trek in Tanzania