Rondreis Tanzania

Een individuele rondreis Tanzania is een reis langs vele hoogtepunten van het continent Afrika: de Kilimanjaro en de beroemde migratie van dieren in het Serengeti National Park. Een rondreis Tanzania kunt u goed combineren met een bouwsteen of rondreis in één van de andere landen. Of misschien wel met een strandverblijf op Zanzibar? Stel uw eigen rondreis Tanzania samen met onze landendeskundigen, wij helpen u graag!

Lemala Mara
Tanzania
14 dagen

Rondreis Tanzania: Serengeti Serenade

Noord-Tanzania: Arusha, Natronmeer - ontmoet de Masai, Serengeti Nationaal Park - eindeloze vlaktes, Ngorongoro Krater - leeuwen spotten - Manyarameer - Zanzibar zuidoostkust: relaxen op het strand.

Reisduur: 14 dagen
€ 3750,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Tanzania-Masai-Family_1_420969
Tanzania
10 dagen

Rondreis Tanzania: Familiereis Tanzania

Noord-Tanzania: Arusha > West Kilimanjaro, bezoek de Masai > Tarangire, op safari > Mto wa Mbu, fiets met de Masai > Serengeti Nationaal Park, spot de Big 5 > Ngorongoro-krater, spot de zwarte neushoorn.

Reisduur: 10 dagen
€ 2550,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Tanzania-Serengeti-Migratie
Tanzania
9 dagen

Rondreis Tanzania migratie

Noord: Arusha, Tarangire Nationaal Park - baobabbomen en olifanten, Ngorongoro Krater - safaritochten op de kratervloer, Serengeti NP / Ndutu NP, wildebeesten en zebra's, de Big Five.

Reisduur: 9 dagen
€ 4050,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Tanzania-Zanzibar-Stonetown-fruitmarkt
Tanzania
13 dagen

Rondreis Tanzania: Noord-Tanzania & Zanzibar

Noord-Tanzania: Arusha, Lake Manyara - flamingo's, Serengeti Nationaal Park - de Big Five, Ngorongoro Krater - safari.

Zanzibar - slapen in Stonetown en relaxen aan de azuurblauwe oceaan.

Reisduur: 13 dagen
€ 2650,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Tanzania rondreis combineren met andere landen
Kenia-Masai-Mara-Gamedrive
Kenia en Tanzania
13 dagen

Combinatiereis Kenia & Tanzania

Kenia: Nairobi, startpunt > Masai Mara, lokale bevolking > Lake Nakuru, paradijs voor vogels > Amboseli National Park > Tanzania: Lake Manyara, flamingo's > Serengeti, spot de Big 5 > Ngorongoro Crater, prachtige uitzichten > Tarangire National Park

Reisduur: 13 dagen
€ 4450,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen

8 Redenen om een individuele rondreis Tanzania te maken

1) Tanzania, een safariland bij uitstek

Eén van de meest afwisselende safarilanden in Afrika is absoluut Tanzania. Ieder wildgebied is anders en uniek in zijn soort. Bij een eerste bezoek worden meestal de noordelijke parken bezocht. De eindeloze vlaktes van de Serengeti zijn erg indrukwekkend, zeker met de aanwezigheid van de Big Five. Safaritochten door Tarangire National Park met baobabbomen en olifanten zijn onvergetelijk. Bij Lake Manyara, een relatief klein park heeft het meer grote aantrekkingskracht op flamingo’s en dieren. Spectaculaire safaritochten vinden plaats op de bodem van de Ngorongoro-krater, waarvoor u eerst 400 meter moet afdalen.

 

Het zuiden van Tanzania is ongerepter, qua toerisme rustiger en er is meer afwisseling in de safari-activiteiten. Prachtig zijn de boottochten over de Rufijirivier in Selous Game Reserve waar nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten te spotten zijn. Ideaal in de combinatie met Ruaha National Park, waar u geweldige wandelsafari’s kunt maken. Te voet voelt u zich nog meer één met de natuur. De focus ligt op het kleinere wild, planten en insecten maar grote kans dat leeuwen ook uw pad kruisen! 

Bekijk deze prachtige video van een safari in Tanzania:

 

2) In een 4-WD voertuig door de bush van Tanzania

Een goed vervoermiddel is belangrijk tijdens een rondreis Tanzania, want in de parken rijdt u over onverharde hobbelige wegen. Daarom worden alle rondreizen van Van Verre in Tanzania uitgevoerd met een chauffeur/gids in een met vier wielen aangedreven voertuig. Tijdens de safaritochten gaat het dak open, zodat u goed uitzicht heeft op de natuur en het wild. Fijn als u van fotograferen houdt, want op deze manier kunt u alles goed vastleggen. Er kunnen maximaal 7 personen in het voertuig. Zo heeft iedereen een plekje aan het raam.

 

3) Slapen in een wildpark in Tanzania

Tijdens een rondreis door Tanzania kunt u op veel verschillende manieren de nacht doorbrengen. Over het algemeen bieden wij kleinschalige accommodaties. Dat kan zijn een lodge met uitzicht over het meer of een tentenkamp midden in de natuur. Een leuk middenklasse verblijf is Crater Forest Camp, waar 15 safaritenten prachtig zijn gelegen. Voor een luxe klasse heeft Lemala Ewanjan onze voorkeur met een ligging midden in de Serengeti. U kijkt uw ogen uit en dan hebben we het niet alleen over het rijke wildgebied, want wat een stijlvol onderkomen!

 

 

4) De migratie in Tanzania

Bij Tanzania denken we direct aan de jaarlijkse trek van ruim twee miljoen wildebeesten (gnoes), zebra’s en antilopen in hun zoektocht naar eten. Ze verlaten zo rond juni/juli de vlaktes van de Serengeti en steken met gevaar voor eigen leven de Mararivier over naar de Masai Mara in Kenia. Helaas haalt niet iedereen de finish. Dieren lopen elkaar voor de voeten terwijl ze zich door de rivierstroom vechten. Krokodillen ziet u al op de loer liggen. Het pure natuur! Het is een prachtige periode om op rondreis door Tanzania te gaan. Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden om de Tanzania migratie van dichtbij mee te maken.

 

 

5) De stammen in Tanzania: Masai, Datoga en Hadzabe

Wie van cultuur houdt, is in Tanzania aan het juiste adres. Er is meer dan alleen een rijk wildleven. Kijk niet op wanneer u op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti een Masai tegenkomt met zijn vee. Door hun felgekleurde rode omslagdoeken zijn ze van veraf al te herkennen. Tijdens een rondreis Tanzania heeft u meestal de mogelijkheid om een Masai-dorp te bezoeken. Erg interessant, want u leert over hun gewoontes en rituelen. Tijdens onze rondreis Tanzania Serengeti Serenade overnacht u bij Lake Natron waar een wandeltocht met een Masai op het programma staat, hoe bijzonder is dat! Kenmerkend voor de Hadzabe bij Lake Eyasi is dat zij jagen, terwijl Datoga in lemen hutjes wonen en slapen op de grond. Mannen mogen met meerdere vrouwen tegelijk getrouwd zijn.

 

6) Engels of Swahili?

We kunnen u geruststellen, alle gidsen spreken goed Engels zodat dit de voertaal is tijdens de safarirondreis. Toch is het leuk om een paar woordjes Swahili te spreken aan het einde van de reis. Vaak gaat het spelenderwijs, want de safarigids vindt het leuk om ze u te leren. Wij geven u alvast een tipje van de sluier, zodat u goed voorbereid aan uw safari begint. Jambo is hallo, Habari betekent welkom, terwijl u in het Swahili voor bedankt Asante Sana zegt. Qua safariwoorden zijn Chui (luipaard), Simba (leeuw), Tembo (olifant), Duma (cheeta) en Twiga (giraffe) belangrijk om te weten. 

 

7) Strandverlenging Zanzibar

Hoe heerlijk is het om na een aantal safaridagen lekker te luieren in op een wit zandstrand met uitzicht op de azuurblauwe oceaan. Verblijf in een hotel op Zanzibar. Zanzibar is een tropisch paradijs waar u onbezorgd ontspant. Begin de dag goed met en lekkere lange strandwandeling en neem ter verkoeling een duik in zee. Wie van watersporten houdt is hier aan het juiste adres. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen de magische gekleurde onderwaterwereld ontdekken. Maar het eiland biedt meer dan alleen strand, er zijn diverse excursiemogelijkheden en eerlijk gezegd mag een bezoek aan Stonetown, het historische centrum van Zanzibar, niet ontbreken.

 

 

8) Tijdsverschil met Tanzania

Groot voordeel van een rondreis naar Tanzania is dat u niet met grote tijdsverschillen te maken heeft. Tijdens onze winter is het 2 uur later in Tanzania, terwijl er in de zomer slechts 1 uur verschil is. Ideaal toch?

Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Namibië
Ingrid
Ik ben Ingrid en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Ingrid