Rondreizen Colombia

Maak kennis met het kleurrijke centrum van Bogotá, de koffieregio Armenia en het tropische Cartagena tijdens uw individuele rondreis Colombia. Wandel tussen de reuzenpalmen in de Cocora Vallei en dwaal door verschillende koloniale steden. Samen met een goede auto met privéchauffeur en eventueel een gids erbij reist u door dit grote land met zoveel verschillende landschappen. Verblijf tijdens uw privé rondreis Colombia is sfeervolle boutique-hotels. Of gaat u voor een bijzondere overnachting op een koffiefarm?

 

Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod aan voorbeeldreizen en neem voor meer inspiratie een kijkje bij onze bouwstenen Colombia. Wij kennen Colombia uit eigen reiservaring en puzzelen graag met u mee om uw droomreis samen te stellen.  

 

 • Zorgeloos genieten op reis
 • Reis met een privéchauffer
 • Overnacht in sfeervolle kleinschallige accommodaties
 • Persoonlijk advies uit eigen reiservaring van onze specialisten
 • Maatwerk reizen, volledig naar wens; alles is mogelijk
Kleurrijke streetart in Medellín
Bogotá: Spaanskoloniaal verleden
Wereldwonder: Caño Cristales
Veel kennis door eigen ervaring
Goede privé-auto met chauffeur
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.
Colombia-Koffieregio-La-Recuca-1
Voorbeeldreis Colombia
15 dagen

Rondreis Colombia: Hoogtepunten van Colombia

Bogotá > via zoutkathedraal naar Villa de Leyva > fleurig Salento in de koffieregio > Cocora Vallei > Manizales, verblijf op koffiefarm > Medellín > Nationaal Park Tayrona > Cartagena.

Reisduur: 15 dagen
€ 3350,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Colombia-Islas-del-Rosario-strand2
Voorbeeldreis Colombia
14 dagen

Rondreis Colombia: Caribisch Colombia

Cartagena met oude binnenstad > Minca, bergen, watervallen, hiken > Palomino, strand > Tayrona National Park > Cartagena > Islas del Rosario, eilandje voor de kust van Cartagena

Reisduur: 14 dagen
€ 1850,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Aan de oever van een rivier bij Mompox
Voorbeeldreis Colombia
20 dagen

Rondreis Colombia: Onbekend Colombia

Bogotá > Tatacoa woestijn > mysterieuze beelden San Agustín > Popayán, witte stad > Cali, salsahoofdstad > tropische eilanden San Andrés en Providencia > Cartagena > nostalgisch Mompox > Cartagena

Reisduur: 20 dagen
€ 4450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Colombia-Cartagena-Uitzicht
Voorbeeldreis Colombia
26 dagen

Rondreis Colombia: Compleet Colombia

Bogotá > Villa de Leyva > Barichara > Tatacoa-woestijn > San Agustín > Popayán > Koffieregio, Armenia > Medellín > Tayrona National Park > Minca > Cartagena > Islas del Rosario

Reisduur: 26 dagen
€ 4800,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Bultrug springt op uit het water bij Nuquí
Voorbeeldreis Colombia
24 dagen

Rondreis Colombia: Natuurrijk Colombia

Bogotá > Yopal, Los Llanos > Villa de Leyva > Bogotá > Caño Cristales > Leticia, Amazonegebied > Medellín > Nuquí, walvissenkust > Guatapé > Tayrona NP > Cartagena

 

 

 

 

Prijs op aanvraag

Reisduur: 24 dagen
Hoge palmen, Cocora Valley in Salento
Voorbeeldreis Colombia
14 dagen

Rondreis Colombia per auto: Selfdrive Colombia

Bogotá > huurauto ophalen, naar Villa de Leyva > koloniaal Barichara > huurauto inleveren, vlucht naar Medellín > 2e huurauto ophalen naar Guatapé > koffieregio Manizales en Salento

Reisduur: 14 dagen
€ 1800,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Colombia-koffieregio-ziplinen
Voorbeeldreis Colombia
19 dagen

Rondreis Colombia: Actief en avontuurlijk Colombia

Bogotá > San Gil, outdoor-hoofdstad > Bucaramanga, vlucht naar Armenia, de koffieregio van Colombia > vlucht naar Santa Marta > Ciudad Perdida trekking > strand van Palomino > kleurrijk Cartagena

Reisduur: 19 dagen
€ 4450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Colombia-Medellin-hoedjes
Voorbeeldreis Colombia
19 dagen

Rondreis Colombia: Met het gezin naar Colombia

Bogotá > Villa de Leyva > raften in San Gil > koffiefarm met zwembad Pereira > dieren en strand in Tayrona National Park > strand van Palomino > Cartagena met pirateneiland

Reisduur: 19 dagen
€ 3900,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Colombia_Medellin_excursie_Guatape(7)
Voorbeeldreis Colombia
18 dagen

Rondreis Colombia: Colombia in luxe

Bogotá > Villa de Leyva > Armenia, koffieplantage > Medellín > Santa Marta met Tayrona NP > Cartagena, kleurrijke koloniale gebouwen > Islas del Rosario, prachtige stranden > vertrek Cartagena

Reisduur: 18 dagen
€ 4250,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Peru-Machu-Picchu-Judith

Hulp nodig bij het samenstellen van uw rondreis Colombia?

Laat uw droomreis naar Colombia werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Rondreis Colombia tips

Ontdek het kleurrijke Colombia. Start in de hoofdstad Bogotá, met een overzichtelijk en kleurrijk centrum. Reis vervolgens naar het noorden naar koloniale dorpen of naar het zuiden met een woestijn en archeologische vondsten. Rijdt u naar het westen dan wacht de koffieregio op u. Tal van natuurgebieden zijn aan te vliegen en sluit af in het tropische Cartagena of omgeving.

 

 

Nog meer tips Colombia

 • Verken Bogotá per fiets met een enthousiaste gids die u allerlei wetenswaardigheden vertelt over de stad.
 • Maak kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking van Colombia.
 • Slaap op een koffielandgoed.
 • Wandel door de jungle van het Tayrona National Park naar een idyllisch zandstrand.

10 Redenen om een individuele rondreis Colombia te maken

1. Afwisselende landschappen van woestijn tot jungle

Omdat Colombia zo’n enorm groot land is, treft u er ook allerlei soorten landschappen aan. De afwisseling qua natuur zal u zeker opvallen tijdens een rondreis Colombia.

 • Het oosten kenmerkt zich door laagvlakten, dat voornamelijk bestaat uit regenwoud en savanne.
 • In het westen van het land domineren de hoge bergtoppen van de Andes. In het glooiende groene landschap van west-Colombia gedijen koffiestruiken goed. 
 • In het zuiden reiken de toppen van de bergen zelfs boven de 5000 meter.
 • In het noorden vindt u moerassig laaggebergte.
 • Verder zijn er veel rivieren in Colombia. In het oosten zijn dat vertakkingen van de Amazone.

Door deze grote verschillen in landschappen en hoogtes, kent colombia ook een grote diversiteit aan fauna. Zo kunt u in de Andes de brilbeer tegenkomen, terwijl u in regenwoud juist uit kunt kijken naar talrijke vogelsoorten, tapirs en aapjes. 

 

Kortom, Colombia heeft het allemaal, van strand en tropische eilanden tot bergen, bossen en rivieren.

 

 

2. De spirit van de Colombiaanse bevolking

Indrukwekkend is de blik op de toekomst van de bevolking, zoals in Medellín. Het verleden en Pablo Escobar willen de mensen vergeten. Ze zijn ook heel blij en dankbaar dat u als toerist naar hun land komt. De mensen zijn trots op de vooruitgang en het openbare vervoer van metro tot kabelbaan. Toch negeren ze het verleden niet. In veel steden tonen de locals via kunst op straat (graffiti) hun gevoelens. Maak tijdens uw rondreis Colombia ergens een wandeling met een local door de straten.

 

3. Onbekend en niet-toeristisch Colombia

Er zijn nog zoveel onbekende gebieden in Colombia, zoals Caño Cristales. Uniek in de wereld is het door algen roodgekleurde water in de rivier. Een fotogeniek verschijnsel. Maar ook San Agustín, een klein dorp waar de lokale bewoners nog te paard doorheen rijden. Het is echter ook één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van heel Latijns-Amerika. En daarom staat San Agustín op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Of het exotische eiland Providencia. Omdat het eiland moeilijk te bereiken is, is het massatoerisme hier nog onbekend. Tijdens uw rondreis Colombia kunt u ervoor kiezen om diverse onbekende en niet-toeristische plekken te bezoeken.

 

 

4. Echt koloniale stadjes en dorpen

Niet zomaar een straatje dat in authentieke staat is gebleven, maar hele wijken of zelfs hele dorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Of het nu Candelaria in Bogotá is of de weinig bezochte witte stad Popayán. Heel kleurrijk zoals Salento en totaal in originele staat zoals Barichara. Vergeet ook Guatapé niet, waar prachtige kunstwerkjes de huizen sieren. En het bekendst is natuurlijk de kleurige ommuurde binnenstad van Cartagena. In Colombia is niet één leuk dorpje, maar u kunt er niet om heen zoveel als er nog authentiek is gebleven!

 

     

 

5. Spot de meest bijzondere dieren

U verwacht het misschien niet, maar ja, op safari in Colombia kan ook! Vlieg of rij naar het wetlands gebied van Los Llanos. U overnacht in een authentieke posada en per jeep en boot gaat u op zoek naar vogels, kaaimannen, capibara’s, schildpadden, herten en anaconda’s. Met veel geluk ziet u zelfs een miereneter. Leuke uitstapjes om te ondernemen tijdens uw rondreis Colombia.

 

6. Maak een trekking

Wat de Incatrail is voor Peru, is de Ciudad Perdida trekking voor Colombia. De belangrijkste trekking door de jungle naar een oude stad. De Tayrona indianen die er leven, hebben dit mooie bouwwerk gebouwd en ook deze stad hebben de Spaanse overheersers nooit ontdekt. Hierom wordt het ook wel de verscholen stad genoemd. Maar waar de Incatrail zo druk is, treft u in Colombia een rustig gebied aan. De ruïnes met gebouwen, bruggen, aquaducten en wegen liggen op een hoogte van 900 tot 1300 meter in de jungle. De trekking duurt vier dagen en onderweg slaapt u in simpele accommodaties. Toch is deze trekking zeker een aanrader tijdens een rondreis Colombia!

 

    

 

7. Op zoek naar walvissen

Nergens ter wereld komt u zo dicht bij walvissen als in Colombia. Vlak voor uw neus kan een bultrug zomaar opspringen. Hiervoor vliegt u tijdens uw rondreis Colombia van Medellín naar Nuquí. Deze plaats vormt de toegangspoort tot een schitterend natuurgebied aan de Pacifische kust en van juli tot en met oktober zwemmen hier gigantische walvissen voor de kust. Speur tijdens een boottocht voor de Pacific-kust de zee af en verwonder u als u zo'n enorme bultrug boven water ziet komen om adem te halen. Helemaal spectaculair is het als u gaat suppen en een walvis vertoont zich.

 

8. Start de dag met een kopje koffie

De nationale drank van Colombia is koffie. Wij drinken iedere dag weer gedachteloos een kopje koffie. Maar ga eens slapen op een nog in werking zijnde koffiefarm. Maak tijdens uw rondreis Colombia een tour over de plantage en ervaar wat een langdurig en arbeidsintensief proces het is voordat dit kopje koffie klaar is. Het charmante dorp Salento ligt in de koffiedriehoek van Colombia en leent zich hier uitstekend voor. 

 

     

 

9. Culinair Colombia

De Colombiaanse keuken? Waarschijnlijk heeft u er nog nooit van gehoord. Toch kunt u heerlijk eten in dit land. Vlees en vis zijn belangrijke onderdelen van de maaltijd; voor vegetariërs is het soms wat lastiger. Proef de goedgevulde maaltijdsoepen. Eet overal arepas (een soort maispannenkoeken) bij. Bestel als u stevige trek heeft de Bandeja paisa met diverse soorten vlees of een soort mixed grill: picada. Cartagena ligt aan de kust, dus vis en schaaldieren ontbreken hier niet op de menukaart. Hier is geen maaltijd compleet zonder kokosrijst. Probeer ook fruitsoorten die u niet kent, al dan niet als sapje. Volg ergens een kookcursus zodat u thuis nog kunt nagenieten. Buen provecho!

 

10. Sfeervol Colombia met veel muziek en dans

Laten we niet vergeten dat Colombia een bruisend land is, iets wat u niet zal ontgaan tijdens een rondreis Colombia. De muziek en dans zijn zwoel. Iedereen lijkt wel gevoel voor ritme te hebben. De zangeres Shakira is één van de best lopende “exportproducten” van Colombia. De bakermat van de salsa ligt in Colombia en specifiek in Cali. Bezoek een salsaschool tijdens een stadstour, of nog beter: volg een salsa-les. Bij tango denkt u misschien aan Argentinië, maar ook in Colombia is dit onderdeel van de cultuur. Bezoek een tangoshow in Medellín.

Dit kunt u allemaal zien tijdens een rondreis Colombia

Veelgestelde vragen over Colombia

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meestgestelde vragen over rondreizen naar Colombia

Is Colombia veilig?
Hoe laat is het in Colombia?
Hoeveel inwoners heeft Colombia?
Welke taal spreken ze in Colombia?
Hoe lang is het vliegen naar Colombia?