Rondreizen Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika is betoverend. Op het ene moment staat u tijdens een safari oog in oog met een leeuw, een paar dagen later staat u tussen de wijnlanden of op de top van de Tafelberg in Kaapstad. Misschien durft u het zelfs aan om te kamperen in een wildreservaat? Een land waar u met een Afrikaanse glimlach wordt opgewacht door de bevolking. Doordat u reist in uw eigen huurauto kunt u zelf de tijd indelen. Wilt u meer weten van dit bijzondere land of het combineren met buurlanden eSwatini, Lesotho, Namibië of Mauritius? Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw individuele rondreis.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Zuid-Afrika
23 dagen

Rondreis: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.

Reisduur: 23 dagen
€ 1900,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
16 dagen

Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five > vertrek Johannesburg.

Reisduur: 16 dagen
€ 1350,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Olifanten
Zuid-Afrika
25 dagen

Rondreis: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Oudtshoorn > Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad

Reisduur: 25 dagen
€ 2100,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Zuid-Afrika
17 dagen

Rondreis Zuid-Afrika: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Dundee, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

Reisduur: 17 dagen
€ 1600,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Krugerpark-Leeuw1
Zuid-Afrika
14 dagen

Rondreis: Complete safarireis Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview, Panoramaroute > Sabi Sands privéreservaat, safari > Krugerpark, Big Five. eSwatini (Swaziland): Hlane, nog meer safari. Midden: Hluhluwe-Imfolozi NP, witte én zwarte neushoorns > St. Lucia, vogels > Umhlanga.

Reisduur: 14 dagen
€ 1150,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Wijngaard
Zuid-Afrika
9 dagen

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapse Wijnlanden

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland, Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, op pad met een local > Franschhoek, wijnlanden, winetram. 

Reisduur: 9 dagen
€ 950,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Lesotho-Malelealea-dorpswandeling
Zuid-Afrika
19 dagen

Rondreis Zuid-Afrika: Westkust en Lesotho

Zuid: Kaapstad. West: Paternoster > Clanwilliam, rooibosthee > Springbok, bloemenzee in Nawakma. Midden: Augrabies Watervallen > Kimberley > Bloemfontein. Lesotho: Malealea & Tsehlanyane, flora & fauna. Midden: Clarens, wandelen

Reisduur: 19 dagen
€ 1650,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Zuid-Afrika
14 dagen

Rondreis Zuid-Afrika: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo > Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant NP, olifanten > Amakhala Wildreservaat, safari.

Reisduur: 14 dagen
€ 1450,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Zuid-Afrika rondreis combineren met andere landen
shutterstock_270278957
Zuid-Afrika en Namibië
21 dagen

Rondreis Zuid-Afrika en Namibië: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad. West: Paternoster > Clanwilliam > Springbok. Zuid-Namibië: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei. Midden-Namibië: Swakopmund > Twyfelfontein. Noord-Namibië: Etosha NP. Midden-Namibië: Windhoek.

Reisduur: 21 dagen
€ 1950,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Mauritius-Veranda-Palmar-Beach-4_1_387153
Zuid-Afrika en Mauritius
17 dagen

Rondreis Safari en strand in Zuid-Afrika en Mauritius

Zuid-Afrika, noord: Hazyview > safari in Krugerpark > eSwatini, fietsen in Mlilwane > Zuid-Afrika, midden: Hluhluwe, neushoorns > Mauritius: tropisch eiland 

Reisduur: 17 dagen
€ 1400,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht

8 Redenen om een individuele rondreis Zuid-Afrika te maken

1) Zuid-Afrika, een wereld in één land

Deze titel komt volledig tot zijn recht en geeft direct aan dat Zuid-Afrika een groot  land is met veel contrasten. U vindt er cultuur, natuur, steden en stranden. Zeg je Zuid-Afrika, dan denk je direct aan spannende safaritochten door het Krugerpark, kleurrijke bevolkingsgroepen waaronder de Zulu’s, de beroemde Tuinroute en bruisend Kaapstad. Rondreizen door Zuid-Afrika is fijn en afwisselend, elke dag is immers weer anders. Hou er rekening mee dat u wel drie weken nodig heeft om de hoogtepunten te bezoeken, daarom is onze rondreis Country Houses en Safari Lodge zo geliefd. Heeft u minder tijd of heeft u al vaker door Zuid-Afrika gereisd dan is het beste om de focus op een bepaald gebied te richten.

 

Diversiteit is er ook in overnachtingsplekken. Wij kiezen voor kleinschalige onderkomens met een persoonlijke service waar de eigenaar zelf een praatje met u maakt en adviseert over mooie uitstapjes in de omgeving. In het Krugerpark logeert u in traditionele rondavels (stenen huisjes met rieten dak).

 

Tijdens uw rondreis Zuid-Afrika ziet u de veelzijdigheid van de natuur

 

2) Het VOC-verleden van Zuid-Afrika

Het was uiteindelijk de Nederlander Jan van Riebeeck die in 1652 voet aan wal zetten in Kaapstad. Deze koopman in dienst van de VOC had van zijn bazen de opdracht meegekregen om voor een permanent verversingsstation te zorgen, zodat  compagniesschepen op weg naar de Oost van vers voedsel en water voorzien konden worden. Het leven van de oorspronkelijke bewoners, de Khoikhoi veranderde totaal door zijn komst. Van Riebeeck is de geschiedenisboeken ingegaan. Talloze straatnaambordjes, standbeelden of straatstenen zullen u tijdens uw individuele rondreis Zuid-Afrika herinneren aan dat discutabele stuk Hollandse geschiedenis.

 

3) De kleurrijke bevolking van Zuid-Afrika

Of we nu spreken over de Ndebele, de Zulu’s of de Xhosa, één ding hebben ze gemeen: hun kleurrijke kleding, pure uitstraling en eigen tradities! Op doorreis door Zuid-Afrika komt u redelijk makkelijk met ze in aanraking. Dat kan zijn in een dorpje dat opgezet is voor toeristen of nog beter in hun eigen omgeving.

 

Met name aan de Wild Coast vindt u nog het authentieke Afrika met haar lokale bewoners. De hutten waarin ze in wonen met de was buiten aan de lijn, kleurrijke geklede vrouwen die op weg zijn naar de waterput en kindertjes die vrolijk zwaaiend langs de kant van de weg staan. Hier ervaart u de puurheid en leert u meer over de tradities en gewoontes van de Xhosa. Ook Nelson Mandela groeide op in deze streek en heeft hier zijn laatste rustplaats.

 

Wanneer u alleen het noordelijke deel van het land bezoekt dan komt u in aanraking met de Venda en Shangaan, ook elk met hun eigen tradities. Ga in Hazyview naar de Shangana culture village. Buiten een spectaculair dansoptreden kunt u ook traditioneel eten, wat te denken van een bordje mopani-wormen of mieliepap die op het menu staan? Echt proberen hoor!

 

De kleurrijke bevoling van Zuid-Afrika

 

4)  Wijn in overvloed tijdens een rondreis Zuid-Afrika

Wie van wijn houdt kan in Zuid-Afrika zijn hart ophalen. De vele wijnboerderijen in het zuiden van het land produceren zeer smaakvolle wijnen. Maak een reis langs verschillende wijnhuizen en vel zelf een oordeel over de smaak. Er is zelfs een heuse ‘Wine Route tour’ die u kunt rijden, spreek wel even goed af wie vandaag de Bob is!

 

Er zijn bekende wijnhuizen zoals Boschendal en Groot Constantia, maar juist de ook kleineren zijn erg leuk om te bezoeken. Denk aan Buitenverwachting, Altydgedacht of onze favoriet Kanonkop. Vergeet trouwens tussendoor niet te lunchen! Liever niet zelf rijden, dan is de oplossing om vanuit Franschhoek met de Winetram te reizen, waarbij u onderweg diverse stops bij wijnhuizen voor winetasting. Nog zo een bijzondere plek is Waterford Estate, hier proeft u wijn in combinatie met chocolade….een smaakexplosie is het gevolg!

 

De wijnranken van Stellebosch in Zuid-Afrika.

 

5) Makkelijk reizen met de huurauto door Zuid-Afrika

Het uitstekende wegennet in Zuid-Afrika zorgt ervoor dat u makkelijk met een huurauto kunt rondrijden. Belangrijk is wel dat u weet dat er links wordt gereden.

Buiten de grote steden weet men niet wat file rijden is, wat een luxe! Zelf rijden geeft veel voordelen, zolang u maar vooraf de overnachtingen heeft geregeld. U heeft de  vrijheid te stoppen waar u wilt, kan picknicken op een mooie plek in de natuur en komt sneller met de lokale bevolking in aanraking. De bewegwijzering in Zuid-Afrika is erg goed, verdwalen kan echt niet. Wel moet u voor donker binnen zijn omdat er niet overal straatverlichting is en het dan moeilijk rijden is.

 

Door de nationale parken zoals het Krugerpark, Hluhluwe-Imfolozi en Addo Elephant kunt u zelf met de huurauto rondreizen. U rijdt over de verharde wegen en stopt bij waterdrinkplaatsen. Soms is er geen dier te bekennen maar met een beetje geduld kan dit na 10 tot 20 minuten veranderen en vol staan met giraffes, buffels en andere wildsoorten.

 

De grote steden zijn het best te verkennen te voet, met de hop on hop off bus of met een gids.

 

6) De safaritochten, de Big Five en de Ugly Five in Zuid-Afrika

Op safari gaan is toch wel één van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Het is moeilijk te beschrijven hoe bijzonder het is om oog in oog te staan met katachtige, giraffes en/of antilopen. Zeker als u met een ranger en tracker (spoorzoeker) vanuit de safarilodge in een open safarivoertuig de sporen volgt in het zand, is dat een spannende aangelegenheid. Verscholen tussen de struiken kan maar zo een troep leeuwen liggen!

 

Een beetje afhankelijk waar u overnacht zijn er wandeltochten door de bush, een geweldige ervaring, want dichterbij de natuur komt u niet. Samen met de gids trekt u erop uit, de nadruk ligt meer op bloemen, planten en insecten. Er volgt een interessante uitleg waarom het een niet zonder het ander kan overleven. Het is ook spannend om door de bush te lopen maar wees voorbereid en schrik niet wanneer u onverwachts een kudde olifanten tegenkomt. Luister altijd goed naar de aanwijzingen van uw gids die het gebied op zijn duimpje kent en precies weet wat te doen.

 

Natuurlijk willen we allemaal de Big Five van dichtbij spotten: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard… maar ook de Ugly Five: hyena, wrattenzwijn, wildebeest, maraboe ooienvaar en gier zijn minstens zo interessant. En wat dacht u van de Little Five? Hiertoe behoren mierenleeuw, buffelwever, neushoornkever, olifantspitsmuis en luipaardschildpad. Ja op safari gaan is echt een hoogtepunt tijdens de reis. Enne…..vergeet uw fotocamera niet!

 

Olifanten tijdens een safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika

 

7) Malaria-vrije gebieden in Zuid-Afrika

Het grote voordeel van rondreizen door Zuid-Afrika is dat er vrijwel geen malaria-gebieden zijn. In veel nationale parken kunt u daarom gewoon op safari zonder kans op malaria. Dit is uitzonderlijk in vergelijking met onze bestemmingen Botswana, Kenia en Tanzania. Ook daarom is Zuid-Afrika een ideale (familie)bestemming.

 

8) De Afrikaanse taal is goed te verstaan!

De Afrikaanse taal kent veel overeenkomsten met die van ons, maar nog meer is het verwant aan het Vlaams. Toch kunnen we elkaar goed verstaan als ons stadig praat.

 

Door het land heen komt u op veel plekken Afrikaanse onderschriften tegen, die bij ons grappig overkomen. Wilt u bij een stoplicht oversteken druk die knoppie en verboden te roken is moe nie rook nie. Gaat u met de lift dan gaat u met een hysbakkie terwijl een giraffe een kameelperd wordt genoemd. Het is een feest van herkenning en het schep direct een band met de lokale bevolking. Aarzel dan ook niet en maak een praatje, wie weet leert u nog wel wat meer woorden en uitdrukkingen.

 

Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Sharon - Afrika
Sharon
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00