Rondreizen Maleisie

Een rondreis Maleisië: dat is Azië in één land. De twee delen van het land verschillen enorm. In West-Maleisië ziet u historie uit de Engelse tijd, de grote metropool Kuala Lumpur, jungle in Taman Negara en vele prachtige bounty eilanden. West-Maleisië verkent u goed per veilige huurauto. Of ga op pad samen met uw privé auto met chauffeur. In Borneo, het Maleisische deel van Kalimantan, ontdekt u de ongerepte nationale parken. De natuur hier is het mooist van heel Azië. Een combinatie van deze twee gebieden maakt uw individuele rondreis door Maleisië nog gevarieerder. Laat u inspireren door onderstaande rondreizen Maleisië.

Voeg een stedentrip toe aan uw individuele rondreis

Haal nog meer uit uw individuele rondreis en maak kennis met een andere cultuur. Voeg een korte stedentrip (stopover) toe aan uw rondreis Azië. Ontdek de woestijn van Abu Dhabi, slenter over kleurrijke markten in Dubai en Qatar, fotografeer de Big Buddha in Hong Kong of geniet van een fantastisch uitzicht op de bovenste verdieping van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore. Meer weten over onze stopovers? Lees meer op onze stopoverpagina of neem contact op.

Maleisie-Batu-Caves-beeld-van-onder

Infodagen Maleisië

Heeft u plannen voor een reis naar Maleisië? Kom naar onze infodagen en wij vertellen u de beste tips en informatie voor uw rondreis Maleisië. 

 

Onze Maleisië-specialisten kennen deze bestemming er goed en zij vertellen u graag over hun ervaringen, zodat u met een goed gevoel op reis gaat. Meld u nu gratis en vrijblijvend aan. Tot snel!

Rondreis Maleisie tips

Start of eindig uw individuele rondreis Maleisië in de bruisende stad Singapore. Vanaf Singapore reist u bijvoorbeeld gemakkelijk per bus naar het koloniale stadje Melaka, of we halen u op en brengen u naar het bounty-eiland Tioman, of u vliegt naar Kuala Lumpur; er zijn vele mogelijkheden.

 

Het Indonesische eiland Sumatra ligt op slechts een uurtje vliegen van West-Maleisië. U kunt deze twee zeer verschillende bestemmingen dus heel goed combineren. Zie onze voorbeelden van individuele rondreizen Indonesië en Maleisië.

 

Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen in de jungle van Maleisisch Borneo; u komt op plaatsen waar bijna geen andere toeristen komen. Voorbeelden van deze rondreizen vindt u bij rondreizen Borneo.

 

 

Overige tips voor uw individuele rondreis in Maleisie

 

  • Maleisië is gemakkelijk zelfstandig per huurauto te verkennen; de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Tijdens uw rondreis kunt u stoppen waar u maar wilt.
  • Neem uw tijd om de gebieden goed te verkennen. Maleisië is een groot land, en het is niet mogelijk om alles in één reis te zien. Dus maak keuzes wat u deze rondreis wilt zien en kom later nog eens terug om een ander deel van Maleisië te zien.
  • Combineer verschillende accommodatie soorten. Bijvoorbeeld: na een nachtje in een eenvoudige jungle-logde, heerlijk bijkomen in een boutique stadshotelletje.
  • Een rondreis Maleisië is uitermate geschikt met (jonge) kinderen. Veel hotels spelen hierop in door familiekamers met meerdere slaapkamers aan te bieden.
  • Ga naar West-Maleisië én naar Borneo. In West-Maleisië vindt u veel culturele bezienswaardigheden, maar de jungle-gebieden van Borneo zijn naar zeggen de mooiste van Azië. Een prachtige combinatie.
  • Neusapen en orang-oetans zien? Maak dan een rondreis door Borneo. Grote kans dat u hier vele dieren zult spotten!
  • Bent u een liefhebber van duiken of snorkelen, ga dan naar de bounty-eilandjes voor de oostkust van West-Maleisië (i.v.m. de moesson alleen mogelijk van april tot en met oktober).

Wat een individuele rondreis Maleisie bijzonder maakt

De mooie natuur in Maleisie

Maleisië heeft een verbazend rijk dieren- en plantenleven. Men kan op veel plaatsen nog een goede indruk krijgen van het tropische regenwoud. In West Maleisië ligt Taman Negara, een groot nationaal park dat in zijn huidige staat bewaard wordt. Maar ook op andere plaatsen kan men de oerwouden verkennen, zoals op Borneo. U maakt hier prachtige tochten door de jungle, per boot of te voet.

 

Er leven diverse soorten dieren in deze wouden zoals olifanten, neushoorns, tijgers, luipaarden (zeldzaam), honingberen en vele soorten apen. Daarnaast bezit Maleisië ongeveer 600 soorten exotische vogels waaronder de neushoornvogel en boomspecht. In het noorden van Borneo vindt u de orang-oetan, de fascinerende roodharige mensapen.

 

Maleisië bestaat echter niet alleen uit oerwouden. Er zijn ook prachtige eilanden met uitgestrekte stranden. De onderwaterwereld langs de kust van het vasteland en de ontelbare eilanden is schitterend. Het is een paradijs voor snorkelaars en duikers.

 

In de Cameron Highlands vindt u uitgestrekte theeplantages die tegen de heuvels zijn bebouwd.

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Maleisie

U treft verschillende bevolkingsgroepen aan, zoals Chinezen, Indiërs en Maleisische mensen. Het is daardoor moeilijk een algemene mentaliteit weer te geven. Wel is aan de westkust een duidelijk hoger levenstempo waar te nemen. De oostkust is landelijker en daardoor veelal rustiger.

 

Voor alle Aziaten geldt: gezichtsverlies is het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan, zijn van groot belang.

 

In Maleisië kunt u op straat afdingen, een tijdrovende bezigheid. De verkoper noemt de prijs; deze ligt veelal ver boven de werkelijke prijs. U doet een bod, lager dan wat in gedachten heeft. U komt elkaar wel ergens in het midden tegen. U betaalt overigens toch meer dan de lokale bevolking, maar ach… u kunt het missen. Het is voor u een goede manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Veelal zal het bieden middels een rekenmachientje plaatsvinden, wel zo handig. Heel belangrijk: voor u is het een spel, voor de verkoper niet (al lijkt dat in uw ogen zo). Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen, dat kan echt niet. Onderhandelt u ook (van te voren) als u bijvoorbeeld een ritje met een trishaw (fietstaxi) wilt maken. Niet zuinig doen: 1 Nederlander in een trishaw, wij zijn in de regel zwaarder dan Maleisiërs. In warenhuizen en sommige winkels kunt u niet afdingen (de prijzen staan dan bij de producten).

 

Het uittrekken van uw schoenen bij het bezoek aan een religieuze ruimte (moskee bijvoorbeeld) is een belangrijke etikette in Maleisië. Tevens dient u zich correct te kleden.

 

Het lekkere eten uit de Maleisische keuken tijdens uw rondreis Maleisie


De Maleise keuken is zeer veelzijdig. Dit komt omdat iedere bevolkingsgroep haar eigen gerechten op het menu heeft staan. De etnische verscheidenheid tekent zich dan ook duidelijk af in de restaurants. De Maleisische en Indonesische gerechten zijn vaak pittig gekruid. U kunt ook heerlijk Indiaas of Chinees eten, voor ieder wat wils.

 

Een zeer karakteristieke eetgelegenheid zijn de Hawkerstalls. Dit zijn kramen in de openlucht, waar u heerlijk kunt eten. De specialiteit is saté. Deze is overal te koop en wordt gemaakt van kippenvlees, lamsvlees of rundvlees. De saté wordt op houtskool geroosterd en geserveerd met plakjes ui en komkommer. U kunt natuurlijk ook in uw hotel eten. De maaltijden in onze hotels zijn van goede kwaliteit.

 

Het drinkwater uit de kraan is, in tegenstelling tot kraanwater in Thailand of Indonesië, vrij veilig, zo propageert men. Wij raden aan toch voorzichtig te zijn. Zelf drinken wij mineraalwater uit flessen

 

 

Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Lara
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Gionne