Bukit Lawang

Een bezoek aan het orang-oetan-reservaat Bukit Lawang is een hoogtepunt van uw reis in Noord-Sumatra. Vroeg in de ochtend begint uw tocht door de jungle. Voor de ongeveer een half uur durende wandeling door de jungle dient u goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. De ontmoeting met de orang-oetans (soms op enkele meters afstand) is indrukwekkend. De apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, worden voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. 

 

 

Excursies in Bukit Lawang 

U kunt tijdens uw reis in Bukit Lawang verschillende activiteiten doen. Zo kunt u vanaf de voederplaats van de orang-oetans nog verder het leefgebied van deze imposante dieren in trekken. De kans is groot om nog meer dieren te zien, de natuur is in ieder geval schitterend. In overleg met uw gids (ter plekke huurt u een lokale gids in) bepaalt u de lengte van uw trekking. U kunt ook een dag gaan raften. Uw wildwatertocht biedt uitstekende mogelijkheden om vogels en wild te zien en van de natuur te genieten. De tocht is veilig, niet zwaar en voor iedereen goed te doen. Er zijn een paar sterkere stroomversnellingen die voor een avontuurlijk tintje zorgen. Een leuke tip voor uw reis is om te gaan tuben. In een grote autobinnenband zakt u de rivier de Bohorok af. De tocht is officieel tien kilometer lang en duurt ca. drie uur (afhankelijk van de stroming). 

Tijdens deze reizen reist u naar Bukit Lawang
Indonesie-Werkend-in-rijstveld
Sumatra

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, olifanten > Bukit Lawang, jungle en orang-oetans > Brastagi en Tobameer in Batakgebied. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi in Minangkabaugebied, wandelen Harauvallei > vertrek Padang.