Informatie Molukken

In het oosten van de Indische Archipel ligt tussen Sulawesi, de Filippijnen, Irian Jaya en Timor het eilandenrijk de Molukken. Dit rijk bestaat uit ruim duizend zeer uiteenlopende eilanden: van klein en vulkanisch tot grote koraaleilanden, waarvan de bekendste Ambon, Seram, Banda en Saparua zijn.

Het eiland der Koningen: de Molukken

De benaming ‘Molukken’ komt van Jazirat al-Muluk , ofwel het ‘Eiland der Koningen’, zoals Arabische handelaren deze eilandengroep ooit noemden. U vindt tijdens uw rondreis Molukken een rijke variëteit aan landschappen, natuur en cultuur. Laat u overweldigen door de groene pracht in de nationale parken, de bijzondere insecten en vogels, de witte zandstranden en de schitterende koraalriffen met zijn kleurrijke tropische vissen. Bij het reizen in dit gedeelte van Indonesië vindt u op diverse eilanden overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en daarnaast kunt u op de Molukken veel erfenissen uit de koloniale geschiedenis bekijken. Een rondreis Molukken is heel bijzonder!

 

Molukken reizen

De Molukse eilandengroep bestaat uit twee provincies: Molukken met Ambon als hoofdstad en Noord-Molukken met als hoofdstad Ternate. De eilanden zijn bekend om de prachtige natuur, zowel aan land als voor de kust onder water. Naast het vele natuurschoon is het koloniale erfgoed ook een veelgenoemde reden voor mensen om naar de Molukken te reizen. Veel mensen reizen ook naar de Molukken om hun familie te bezoeken.

 

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Molukken of bouwsteen Molukken.