Rondreizen Japan

In de zomer van 2021 is het zover; de Olympische Spelen in het keizerrijk Japan (23 juli t/m 8 augustus 2021). Bijzonder om hierbij aanwezig te zijn, maar hier hangt een prijskaartje aan. De prijzen die u hieronder ziet, zullen daardoor afwijken als u in de zomerperiode in 2021 naar Japan afreist. Wij adviseren u om in het voor- of najaar naar Japan af te reizen. In april staat de kersenbloesem in bloei en in het najaar kleuren alle bladeren oranje. Een prachtig gezicht! Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen. Wij helpen u graag uw rondreis Japan samen te stellen.

 

Japan-Osaka-Markt-Streetfood
Japan
15 dagen

Rondreis Japan in 2 weken

Modern en levendig Tokyo – Natuur en hotsprings bij Hakone – Wandelen langs de postroute in de Kisovallei – Streetfood in Osaka – Verblijf bij monniken Mount Koya  - Tempels in Kyoto.

Reisduur: 15 dagen
€ 2500,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Miyajima-Poppetjes
Japan
20 dagen

Rondreis Kennismaking met Japan

Overweldigend Tokyo – Kasteel in Matsumoto – Wandelen door de Kisovallei – Authentiek Takayama – Boerderijverblijf in Shirakawago – Prachtige landschapstuin in Kanazawa – Tempels in Kyoto –Oorlogsverleden in Hiroshima – Modern Osaka.

Reisduur: 20 dagen
€ 3250,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Kraaienkasteel - Matsumoto
Japan
20 dagen

Rondreis Japan: Steden en bergen

Verrassend Tokyo – Kasteel in Matsumoto – Wandelen in Kamikochi – Sfeervol Takayama – Overnachting in boerderij Shirakawago - Authentieke wijken in Kanazawa – Boeiend verleden in Kyoto – Bijwonen tempelceremonie Mount Koya – Levendig Osaka.

Reisduur: 20 dagen
€ 3400,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Japan-Kyoto-kasteel-1
Japan
19 dagen

Rondreis Japan: Hoogtepunten Japan

Bruisend Tokyo – Warmwaterbronnen en wandelen bij Hakone – Authentiek Kyoto – Tempelverblijf Mount Koya – Modern Osaka - Oorlogsverleden in Hiroshima – Tempels op Miyajima – VOC-verleden in Nagasaki – Fukuoka.

Reisduur: 19 dagen
€ 3750,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Japan-Tokyo-Mensen-10
Japan
25 dagen

Rondreis Japan: Veelzijdig Japan

Modern Tokyo – Natuur in Kamikochi – Hotsprings in Shin-Hotaka – Traditioneel Takayama -  Historisch Kyoto –Witte kasteel in Himeji – Moderne kunst op Naoshima – Landschapstuin in Takamatsu – Weelderige natuur Iyavallei – Oudste onsen in Matsuyama – Hertjes op Miyajima -  Culinair Osaka.

Reisduur: 25 dagen
€ 4350,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht

Sfeer proeven tijdens een rondreis Japan, bekijk de video

Tips rondreizen Japan

De meeste rondreizen Japan starten in Tokyo. Bij aankomst in de hoofdstad wordt u direct overweldigd door de neonlichten, enorme treinstations en mensenmassa’s. Neemt u de tijd om de eerste indrukken op u in te laten werken. U vervolgt uw reis door de prachtige natuur en naar minder grote steden of dorpjes in de bergen. Japan biedt weinig mogelijkheden om uw reis aan het strand af te sluiten. Een uitzondering is Okinawa waar u heerlijk kunt genieten op één van de subtropische eilandjes.

 

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om in een andere plaats dan Tokyo te starten. U kunt uw reis ook starten in het zuiden van Japan, in Fukuoka of Nagasaki. Een andere populaire aanvlieghaven is Osaka, zodat u uw reis in Kyoto kunt starten. Wilt u starten met rust en ongerepte natuur, dan is een bezoek aan het noordelijke eiland Hokkaido een aanrader. 

 

Overige tips voor een rondreis door Japan:

  • Plan uw reis op tijd, zeker als u in de populairste seizoenen (voor- en najaar) wilt reizen. Hotels zijn in deze perioden namelijk snel volgeboekt. Probeer de Japanse vakantieperioden te mijden vanwege de drukte: Golden Week (1e week van mei), Obon (half augustus) en Nieuwjaar (1e week januari).
  • De steden in Japan zijn enorm groot, dus plan voldoende tijd in om de steden te bezichtigen. Zeker voor een stad als Tokyo heeft u meerdere dagen nodig om alles goed te kunnen zien, maar ook in de oude hoofdstad Kyoto is ontzettend veel te zien. Deze stad is kleiner dan Tokyo, maar ook hier kunt u gemakkelijk 2 of zelfs 3 dagen doorbrengen. 
  • Als u iets bijzonders wilt, verblijf dan eens een nacht in een ryokan, dit is een traditioneel Japans hotel. Meestal hebben deze hotels ook een onsen (warmwaterbad) waar u heerlijk kunt relaxen. En geniet tijdens uw verblijf van heerlijke Japanse maaltijden.
  • Maak ook zeker een rit met de befaamde shinkansen (hogesnelheidstreinen). Deze treinen rijden maximaal 320 km per uur, maar het meest opmerkelijke is dat de treinen tot op de seconde op tijd rijden.
  • Op de eilanden waar het treinnetwerk minder uitgebreid is en de wegen minder druk, zoals op de eilanden Hokkaido en Shikoku, kunt u uitstekend een auto huren en zelf rijden. U heeft dan alle vrijheid om te stoppen waar en wanneer u wilt.
  • Wilt u de ingetogen Japanners eens van een hele andere kant meemaken? Bezoek dan één van de vele festivals (matsuri) die jaarlijks worden gehouden. Een bijzondere belevenis met veel dans en muziek.
  • Als u uw reis door Japan aan een mooi strand wilt afsluiten dan is Okinawa een uitstekende keuze. Deze eilanden liggen ten zuiden van Japan en strekken zich uit van Japan tot Taiwan. Er heerst hier een subtropisch klimaat waardoor de temperatuur het hele jaar door aangenaam is.
  • Okinawa heeft naast prachtige stranden ook een hele rijke geschiedenis. Voornamelijk op het hoofdeiland is nog veel van de geschiedenis terug te vinden. U ziet hier overblijfselen van het Ryukyu-koninkrijk.

 

 

 

9 Redenen om een individuele rondreis naar Japan te maken

1) Japan is een uniek land

Er is geen land in de wereld te vergelijken met Japan. Net als vele landen in Azië is Japan boeddhistisch, maar de menging van het boeddhisme met het shintoïsme (het oorspronkelijke geloof) maakt Japan uniek. Japan is ook veel moderner dat de andere Aziatische landen en in sommige opzichten zelfs moderner dan West-Europa. Toch valt Japan ook niet te vergelijken met westerse landen, want daarvoor is de cultuur en mentaliteit van de bewoners weer veel te verschillend.

 

2) De interessante cultuur van Japan

Doordat Japan ruim twee eeuwen afgesloten is geweest van de buitenwereld heeft het land een heel eigen cultuur, gewoontes en gebruiken ontwikkeld. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Japan een grote inhaalslag gemaakt en inmiddels is het een zeer modern land. Het land loopt voorop in de technologische ontwikkeling. Toch kunt u op vele plekken de authentieke cultuur terugvinden. Door het hele land ziet u boeddhistische tempels en shinto-heiligdommen. Bezoek  tijdens een rondreis door Japan één van de kastelen uit de samoeraitijd, loop door de sfeervolle straten in de geishawijken in Kyoto of maak een theeceremonie mee.

 

 

3) Japan kent nog weinig bezoek van westerse toeristen

In verhouding tot andere Aziatische landen komen er nog weinig westerse toeristen voor een rondreis naar Japan. Verwacht overigens niet dat Japan geen toeristisch land is, want dit is absoluut niet het geval. Japanners gaan graag in eigen land op vakantie, dus zeker in de Japanse vakantieperioden is het erg druk. Ook reizigers uit andere Aziatische landen hebben Japan al ontdekt en ook in Europa en de Verenigde Staten is Japan steeds meer in trek. En terecht, want het land heeft zeer veel te bieden! 

 

4) De comfortabele manier van rondreizen in Japan

Reizen met de trein is een aangename manier van reizen. Het treinsysteem is zeer uitgebreid en geavanceerd. De treinen rijden tot op de seconde nauwkeurig. Hierdoor kunt u de reis goed van tevoren plannen. De grote steden zijn verbonden door hogesnelheidstreinen (shinkansen) waardoor u zich snel tussen de steden kunt verplaatsen. U kunt ook gemakkelijk grote afstanden overbruggen, waardoor u veel van het land kunt zien.

 

5) Japan is één van de veiligste landen ter wereld

Japan is een heel veilig land en het misdaadcijfer is één van de laagste ter wereld. Dit wil niet zeggen dat er helemaal geen criminaliteit is, maar de kans dat u in Japan wordt overvallen is zeer klein. Ook het auto- en treinverkeer is zeer veilig. De shinkansen (hogesnelheidstreinen) zijn tot op heden nooit betrokken geweest bij dodelijke ongelukken.

 

6) De prachtige natuur van Japan

Japan heeft naast een rijke cultuur ook prachtige natuur te bieden. Een bekend beeld is de kersenbloesem die het land in het voorjaar roze kleurt. Midden op het hoofdeiland liggen de Japanse Alpen; een prachtig gebied om te wandelen en in de winter lenen de besneeuwde bergtoppen zich uitstekend om te skiën. Het noordelijke eiland Hokkaido biedt ongerepte natuurlijke landschappen met meren en vulkanen. Vanwege de vele vulkanen beschikt Japan over talrijke warmwaterbronnen (onsen), waar u heerlijk kunt relaxen. Het subtropische Okinawa heeft een fraaie onderwaterwereld, de perfecte afsluiting van een reis door Japan.

 

 

7) Japan heeft een rijke geschiedenis

Nederland is eeuwenlang het enige land geweest dat handel mocht drijven met Japan. Enkele plekken herinneren nog aan de tijd dat de Nederlanders hier verbleven. De samoeraitijd spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Bezoek zeker één van de kastelen die verspreid door het land staan. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft een zware stempel op het land gedrukt. Denk aan de verwoestende atoombommen die op Hiroshima en Nagasaki zijn gevallen en de Slag om Okinawa, waarbij vele duizenden mensen het leven hebben verloren.

 

8) Japan is kindvriendelijk

Japan is zeer geschikt om met kinderen naartoe te reizen. De reistijden zijn relatief kort doordat u grote afstanden met hogesnelheidstreinen kunt overbruggen. Japan is een zeer veilig land en de medische voorzieningen zijn uitstekend. Vaccinaties zijn niet nodig en u kunt overal veilig eten. Japanners zijn dol op kinderen en overal wordt rekening gehouden met de kleintjes. Culturele uitstapjes kunt u afwisselen met een bezoek aan een attractiepark of dierentuin. Of breng een bezoek aan het Pokémon- of Hello Kitty-café, gegarandeerd succes!

 

9) Het lekkere eten in Japan

Alleen al het eten kan een goede reden zijn voor een bezoek aan Japan. De Japanse keuken is zeer gevarieerd; van eenvoudige (maar overheerlijke) noedelsoep tot de hoogstaande (en dure) kaiseki-keuken. Probeer ook zeker de vele Japanse snacks, zoals taiyaki (soort wafel met vulling in de vorm van een vis) of mochi (soort rijstcakeje).

 

 

Geniet van uw rondreis door Japan!

Rene op strand
Rene Kerkhove
Ik heb al vele reizen door Japan gemaakt, het land blijft mij fascineren. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Bel of mail mij.
Contact met René