Rondreis Thailand

Uw rondreis Thailand is een droomreis. We bieden privé-rondreizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. Onderstaande rondreizen Thailand zijn voorbeelden van rondreizen. U kunt deze reizen aanpassen naar uw eigen wens en voorkeuren. Wij helpen u graag uw eigen rondreis Thailand samen te stellen.

Thailand-parasol25(9)
Thailand
13 dagen

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Tijdens deze rondreis door Thailand, het land van de glimlach, maakt u kennis met de absolute hoogtepunten van het land. Neem de tijd om rond te dwalen tussen prachtige ruïnes en tempels en stel u voor hoe men hier vroeger leefde.

Reisduur: 13 dagen
€ 970,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-strand568(9)
Thailand
13 dagen

Rondreis Thailand: Eilandhoppen in het Zuidoosten

Ideale reis tijdens de zomerperiode.

 

Ontdek de metropool Bangkok en combineer dit met een fijne strandvakantie. Snorkelen op Koh Tao, genieten op Koh Phangan en alles is mogelijk op Koh Samui.

Reisduur: 13 dagen
€ 910,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-olifant31(9)
Thailand
20 dagen

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Geniet van de adembenemende uitzichten en proef de sfeer van onbekend Thailand tijdens deze rondreis door het oosten van Thailand richting het noorden. Natuur en cultuur komen op een geweldige manier samen.

Reisduur: 20 dagen
€ 2485,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
thailand-hangendepalmboom(9)
Thailand
11 dagen

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Tijdens deze reis in Thailand bezoekt u de schatten van de Andamanse kust. Geniet van de hagelwitte bountystranden en laat u betoveren door het karstgebergte van Zuid-Thailand.

Reisduur: 11 dagen
€ 870,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-Khao-Sok-jungle1(9)
Thailand
14 dagen

Rondreis Thailand: Van jungle naar strand

Een en al variatie tijdens deze reis in Zuid-Thailand. U voert de olifanten, gaat kanoën op de Khao Sok rivier en bezoekt het mooi stuwmeer met z’n vele lagunes. Koh Samui leent zich uitstekend voor uitstapjes per jeep of scooter.

Reisduur: 14 dagen
€ 1600,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
thailand-ayutthay-monnik(6)
Thailand
16 dagen

Rondreis Thailand: Cultureel

In deze reis door het bijzondere Thailand kunt u genieten van de rijke historie van het voormalige Siam. Via de prachtige ruïnes van Ayutthaya reist u naar het hoge noorden.

Reisduur: 16 dagen
€ 2090,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-olifant23(9)
Thailand
12 dagen

Rondreis Thailand: Thailand kort

Maak tijdens deze korte reis kennis met de leukste plekjes van Centraal Thailand. Een ideale mix van cultuur, natuur en strand. Dit mag u natuurlijk niet missen!

Reisduur: 12 dagen
€ 1005,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-strand591(9)
Thailand
16 dagen

Rondreis Thailand: Thaise pracht

De bijzondere rijkdommen van Thailand komen aan bod tijdens deze rondreis. U bezoekt het paradijselijke, kleine bounty-eiland Koh Hai. Samen met de trekvogels die het eiland gebruiken om uit te rusten van hun reis.

Reisduur: 16 dagen
€ 1515,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-lotus251(9)
Thailand
15 dagen

Rondreis Thailand: Veelzijdig Thailand

In deze reis hebben we gekozen voor een vrij onbekende route van Bangkok naar het tropische zuiden van Thailand. Uw kunt op de tropische strandbestemmingen heerlijk relaxen en terugkijken op een onvergetelijke reis.

Reisduur: 15 dagen
€ 1875,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Thailand-noordthailand-bevolking87(9)
Thailand
15 dagen

Rondreis Thailand: Thailand in vogelvlucht

U begint uw ontdekkingsreis door Thailand met een bezoek aan het bruisende Bangkok. De geschiedenis staat in schril contrast met de prachtige natuur. En als u niet stil kunt zitten is er genoeg te ondernemen!

Reisduur: 15 dagen
€ 1835,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
IMG_6599(9)
Thailand en Laos
22 dagen

Combinatiereis Het beste van Thailand en Laos

U reist door Thailand en Laos

Een bezoek rondom Bangkok, de hoogtepunten Ayutthaya en de River Kwai. Laos laat de mooiste kanten zien door de Mekongboottocht, Luang Prabang en het karstgebergte. Deze reis eindigd aan het strand.

Reisduur: 22 dagen
€ 2455,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen

Rondreis Thailand tips

De eerste kennismaking voor bijna elke reiziger die een individuele rondreis Thailand gaat maken is de stad Bangkok. Leuke tripjes om deze stad te verkennen zijn per fiets of met een klong tour. De meest gangbare route voor een rondreis Thailand is vervolgens vanuit Bangkok naar de noordelijk gelegen stad Chiang Mai reizen. Dit kunt u doen per vliegtuig, maar u kunt ook kiezen voor het avontuur en deze reis afleggen per (nacht)trein.

 

Na Noord-Thailand kunt u uw Thailand rondreis afsluiten op één van de tropische eilanden in het zuiden. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist kan dat een eiland zijn in de Golf van Thailand, zoals Koh Samui bijvoorbeeld of een eiland in de Andaman zee, zoals bijvoorbeeld Phuket .

 

Overige tips voor een rondreis Thailand

  • De Thaise keuken is voor velen al reden genoeg om Thailand te bezoeken. Ga naar de lokale markt om met een Thaise kok de meest verse kruiden en groenten te kopen en leer de fijne kneepjes van de Thaise kookkunst. Zo kunt u thuis ook nog nagenieten van uw reis.
  • De Thaise eilanden zijn prachtig. Veelal heuvelachtig, bounty stranden, baaien met grillige rotsachtige kust en dicht begroeid. Maar net zo indrukwekkend is de onderwaterwereld in de Golf van Thailand en de Andaman zee. U kunt hier naar hartenlust duiden en snorkelen.
  • Wilt u het authentieke Thailand met haar inheemse bergstammen écht beleven, neem dan uitgebreid de tijd om de noordelijke bergregio te verkennen. Alleen de landschappen zijn al de moeite van een bezoek waard, maar vooral de bergvolkeren met elk hun eigen cultuur en gebruiken en kleurrijke kleding maken dit gebied uniek.
  • Op zoek naar een bijzondere ontmoeting met een Thaise stam in de bergen van Noord-Thailand? De mensen van de Lisubergstam zorgen voor een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis Thailand met een verblijf in de Lisu lodge. In een prachtige omgeving kunt u wandelen door de dorpjes, een ritje maken op een ossenwagen, mountainbiken, raften en nog veel meer.

  • Kom oog in oog te staan met de Thaise olifant. Het Elephant Nature Park is één van de meest diervriendelijke parken van Thailand. De dieren zijn gered uit nare situaties en worden nu in dit park liefdevol verzorgd door een team van oppassers. Maak kennis met de olifanten, help mee met het voeren en wassen van deze dieren. Een bijzondere ervaring.

  • Één van de mooiste natuurparken van Thailand is het Khao Sok Nationaal Park. En wat is er leuker dan slapen in een echte boomhut middenin de jungle? De groenbegroeide rotspieken die uit het water steken maken het sprookjesachtig en de dierengeluiden verrassend, een must do tijdens een rondreis door het zuiden van Thailand!

  • Ontdek de rijke historie van Thailand in de koningssteden Ayutthaya en Sukhothai, het voormalige Siam. Fiets langs de eeuwenoude ruïnes en bijzondere tempels. Beide zijn oude hoofdsteden en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Wat een rondreis Thailand bijzonder maakt

De natuur in Thailand

Het zeer gevarieerde landschap en het zachte klimaat zorgen ervoor, dat er een grote verscheidenheid aan flora en fauna is. Er zijn tropische regenwouden, met name in het noorden en langs de zuidkust. Er zijn zoetwatermoerassen in het zuiden. Er zijn vele soorten fruitbomen, bamboe (meer soorten dan in welk land dan ook), tropisch hardhout en meer dan 25.000 soorten bloemen.

De meest beroemde zijn de orchideeën, waarvan er wel zo’n 1300 soorten zijn. Vogelliefhebbers kunnen aan hun trekken komen in dit land met meer dan 1000 soorten vogels. Er zijn verder vele soorten reptielen en amfibieën, onder andere zeeschildpadden.

 

De onderwaterwereld langs de kust van het vasteland en de ontelbare eilanden in het zuiden zijn adembenemend mooi. Het is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Met name de Andaman Zee, met zijn honderden eilandjes en rotsformaties, is prachtig! Er zijn inmiddels bijna 80 nationale parken, waar de dieren beschermd kunnen leven. Een deel daarvan betreft onderwaterparken. Ongeveer 13 % van het land is nationaal park: een enorm hoog percentage. De meeste parken mag men bezoeken, mits men zich aan de regels ten gunste van de flora en fauna houdt.

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Thailand

Thailand staat bekend als het land van de glimlach. De Thaise mensen zijn trots en zeer beleefd. De nationale groet is de wai: u plaatst de handpalmen tegen elkaar, uw vingers wijzen naar boven; deze groet vervangt de handdruk.

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan--- zijn van groot belang.

 

Afdingen is in Thailand een tijdrovende bezigheid. De verkoper noemt de prijs; deze ligt veelal ver boven de werkelijke prijs. U doet een bod, lager dan wat u in gedachten heeft. U komt elkaar wel ergens in het midden tegen. U betaalt overigens toch meer dan de lokale bevolking, maar ach… u kunt het missen. Het is voor u een goede manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Veelal zal het bieden middels een rekenmachientje plaatsvinden, wel zo handig. Heel belangrijk: voor u is het een spel, voor de verkoper niet (al lijkt dat in uw ogen zo). Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen.

Onderhandelt u ook (van te voren) als u bijvoorbeeld een ritje met een tuktuk (gemotoriseerd open wagentje) wilt maken. In warenhuizen en sommige winkels kunt u niet afdingen. Men geeft dat dan aan.

 

Het eten tijdens uw rondreis Thailand

Thais eten wordt buiten Thailand steeds bekender; overal verrijzen Thaise restaurants. Dat heeft natuurlijk een reden. De Thaise kookkunst staat op een hoog niveau en spreekt velen aan. Het voedsel is vermaard om zijn kwaliteit en variatie. De Thai houden van ‘spicy’ voedsel, van knoflook, pepers en noten in hun eten. Ook gember en kokosnotenmelk gebruikt men graag.

Degenen die niet van ‘spicy’ houden, kunnen uit voldoende andere gerechten kiezen of gewoon aangeven dat het wel wat minder mag. Er worden altijd verse groenten in de gerechten verwerkt; gezond en heerlijk. Het zal duidelijk zijn, dat met name in de kuststreken zeebanket vaak op het menu staat. Voor de Thai is eten met name een sociale aangelegenheid; wat er ook gaande is, eten speelt een hoofdrol. Er zijn overal goede locale restaurantjes, die heerlijke gerechten serveren. De maaltijden in onze hotels zijn van goede kwaliteit.

 

Nicole-in-Thailand
Nicole Engeltjes
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Contact met Nicole
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.