Indonesie reizen, uw privé-reis op maat

Een reis naar Indonesie maak je niet even. Indonesië is het grootste eilandenrijk ter wereld en heeft de langste kusten ter wereld. De archipel strekt zich over een lengte van ruim 5000 km uit, dat is net zo ver als van Ierland tot aan de Oeral! Om aan te geven hoe groot Indonesië is: het eiland Java is vier keer zo groot als Nederland. In totaal bevat het enorme land 17.000 eilanden. Niet eens de helft ervan heeft een naam en slechts 3.000 van de eilanden zijn bewoond.

Kopie van Java-006(11)

Indonesie reizen op maat

De voornaamste eilanden van Indonesië zijn Sumatra, Java, Bali, de Kleine Sunda eilanden (op de Gili eilanden kunt u uitstekend duiken!), Kalimantan (Borneo), Sulawesi, de archipel de Molukken en Irian Jaya (voorheen Nieuw-Guinea). Over de hele archipel vindt men vulkanen. Een groot aantal daarvan is nog actief, maar dat is niet per se een slechte zaak: vulkaanuitbarstingen maken het land vruchtbaar. U kunt al deze eilanden uitstekend met elkaar combineren, zo ontstaat uw eigen rondreis op maat.

Indonesie reizen informatie

Tijdens een vakantie Indonesië zult u merken dat er in grote verschillen in de infrastructuur zijn. Over het algemeen geldt dat hoe verder je van Java en Bali reist, hoe eenvoudiger de infrastructuur wordt. Een reis door Indonesie kan daardoor een hele uitdaging zijn, dus een goede voorbereiding van de reis is aan te raden. Als specialist in verre reizen heeft Van Verre hier ruime ervaring mee. Wij controleren dan ook persoonlijk alles, zoals hotels en transport. Geen land in Azië kent zo'n grote verscheidenheid aan regio’s als Indonesië. Dat ziet u tijdens uw Indonesie reizen terug in het planten- en dierenleven, maar ook in de cultuur. 

 

De ongeveer 200 miljoen inwoners kunnen worden onderverdeeld in verschillende groeperingen, elk met een eigen cultuur en gewoontes. De belangrijkste volkeren zijn de Bataks, de Minangkabauers, de Javanen, de Soendanezen, de Toraja's, de Ambonezen en de Papoea's. Mede vanwege de culturele diversiteit is het land zo boeiend en tijdens rondreizen in Indonesië kunt u deze ten volle ervaren.

 

Meer informatie Indonesie.

Bali-Umbul-umbul-vlaggen(11)

Indonesie reizen bouwstenen

Nederland en Indonesië delen een lange geschiedenis, dus tijdens uw Indonesie reis kunt u veel sporen zien van het koloniale leven. Dat de historie veel verder terug gaat dan de Nederlandse overheersing bewijzen religieuze monumenten als de Borobudur en Prambanan op Java. De lucratieve handel in specerijen lokte al vroeg handelaren uit verschillende werelddelen. U kunt diverse bouwstenen waarin het koloniale verleden centraal staat in uw Indonesie reis opnemen.

Indonesie reizen tips

Het grootste deel van de bevolking is islamitisch, de beleving hiervan is zeer tolerant en zoals de Indonesiërs zijn: makkelijk. Verder zijn er hindoes, boeddhisten en christenen. Vele oude rituelen hebben zich in de loop der jaren met de verschillende religies vermengd. Op Sulawesi treft u daar tijdens uw rondreis Indonesie wellicht het meest sprekende voorbeeld van aan. Het is praktisch onmogelijk om heel Indonesië te zien tijdens één rondreis.

U zult dus keuzes moeten maken of vaker in Indonesië gaan reizen. De meeste reizigers kiezen overigens voor de laatste optie omdat ze gegrepen worden door het land en zijn bewoners! U kunt uw reis naar Indonesie aanvullen met diverse excursies, van fietsen in de rijstvelden, jungle tochten tot aan kookworkshops! Als u van verre reizen houdt, dan is Indonesië een fantastische bestemming.

 

Bekijk alle Indonesie excursies.

Waarom uw Indonesie reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Indonesië. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Indonesie vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Indonesië. Kijk bij de rondreizen Indonesie en bouwstenen Indonesie, om inspiratie voor uw reis door Indonesië op te doen! Alle Indonesië reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.
 
Bij Van Verre kunt u terecht voor Bali reizen, reizen op Sumatra, rondreizen Java, Lombok en de overige kleine sunda eilanden, Kalimantan, Molukken, Irian Jaya en Sulawesi reizen.

 

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Indonesië
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
Chantal1
Chantal Heere
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.