Onze Tanzania specialist: Caroline
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline(6)

Safari Tanzania

Een safari door Tanzania is voor velen een droom die uitkomt. Wilde dieren rennen over de eindeloze vlakten, kleurrijke koraalriffen stralen in helderblauw water en de schitterende zon weerkaatst in de eeuwige sneeuw op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Tanzania is een afwisseld safariland, waar u vele unieke wildgebieden kunt bezoeken. Neem een kijkje bij onze Tanzania safari's. Maak kennis met de vriendelijke bevolking. Het is een land dat ons hart al heeft veroverd. Bent u de volgende?

Rondreizen Tanzania

Bouwstenen Tanzania

Waarom met Van Verre op safari in Tanzania?

Samen met u maken wij uw safari door Tanzania compleet. Onze safari's door Tanzania zijn privé. U reist alleen met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepalen we van te voren, zodat u volop geniet van uw safari in Tanzania.

 

U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels, guesthouses, safarilodges en tentenkampen. Kijk bij de rondreizen Tanzania en bouwstenen Tanzania, om inspiratie voor uw Tanzania safari op te doen! Alle safari's door Tanzania kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsreizen
  • Veilig en vertrouwd op reis
Tanzania-Simba-Serengeti-Lodge

Tanzania safari's

Tanzania is een droomlocatie voor een safari. Vergeet uw verrekijker en fotocamera niet! Miljoenen dieren rennen door de nationale parken. Misschien wel het mooiste wildspektakel ter wereld! Het ongerepte Selous Game Reserve staat bekend om zijn grote hoeveelheden dieren, maar Tanzania is nog veel meer. Reis naar de imposante Ngorongoro-krater en zie hoe Lake Manyara roze kleurt van de vele flamingo's. Sluit uw safari af met een paar dagen Zanzibar en uw rondreis door Tanzania is compleet.

Tanzania safari informatie

In Tanzania wonen meer dan 46 miljoen mensen. Zij behoren tot meer dan 120 stammen, welke oorspronkelijk afkomstig zijn uit Noord- en West Afrika. Sukuma, de Chagga, de Haya en de Masaï zijn een aantal veel voorkomende stammen, waarvan de Masaï waarschijnlijk de bekendste is. Deze enorme hoeveelheid stammen maakt de cultuur in Tanzania divers, dat zult u tijdens uw safari in Tanzania zelf ervaren!

 

In Tanzania behoort ongeveer 95% tot de Bantoes bevolkingsgroep, die bestaat uit meer dan 100 verschillende stammen. Swahili is de oorspronkelijke Bantoetaal en (naast het Engels) ook de officiële taal in Tanzania.

 

Muziek, zang en dans zijn een belangrijk onderdeel van de Tanzaniaanse cultuur. Muziekinstrumenten worden door de bewoners zelf gemaakt, van onder andere hout, dierlijke producten, kokosnoten of kalebas. Daarbij is dans niet zomaar een vorm van vermaak: met dans wordt vreugde of verdriet geuit en het is een manier om boze geesten te verjagen en ziektes te bestrijden. Ook proberen ze met muziek en dans de goden, die een belangrijke plek in de samenleving innemen, gunstig te stemmen. 

 

Afrika-Tanzania-Migratie1_6_330721

Beste reistijd in Tanzania

De beste reistijd voor een rondreis in Tanzania is geheel afhankelijk van de plekken die u wilt bezoeken. Het klimaat is namelijk niet overal hetzelfde en de verschillen zijn groot. Als u een rondreis wilt maken, dan is de beste periode tussen juni en oktober. Het is dan lekker koel en droog. Komt u juist voor een safari en het wildleven, dan raden wij aan tussen december en maart te reizen. In deze periode kunt u tijdens een safari de migratie van ruim anderhalf miljoen dieren meemaken, een...

Leeuw-spotten-Tanzania-safari_1_612135

Tanzania safari tips

Welkom in Tanzania! Het land van de Masaï (traditionele stamcultuur), de spectaculaire vergezichten en het vele wild. Het is het land waar Arabische en Afrikaanse sferen elkaar ontmoeten. Het ene moment stapt u in een jeep om het Serengeti National Park te bewonderen en het andere moment staat u oog in oog met een traditionele dans van de lokale bevolking. Struin over marktjes en bezoek één van de historische ontdekkingen in de Olduvaikloof. Bekijk de bouwstenen Tanzania voor unieke ervaringen!

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Contact met Caroline
Eva-Madikwe-Game-Reserve
Eva
Ik zou Tanzania zeker aanraden vanwege de overweldigende diversiteit aan wilde dieren, koraalriffen en de adembenemende Kilimanjaro.
Contact met Eva
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid