Onze Bolivia specialist: Judith
Peru-route-Colca-Puno-Judith(6)

Vakantie Bolivia

Wie op vakantie naar Bolivia gaat, kiest voor een afwisselende Bolivia rondreis! Veel reizigers denken dat Bolivia alleen leuk is om te combineren met Peru. Twee, drie of zelfs vier weken naar Bolivia is heel goed mogelijk zonder dat u in herhaling valt. Op de grens met Peru ligt het helderblauwe Titicacameer. In het zuidwesten ligt één van de bekendste bezienswaardigheden van Bolivia: de zoutvlakte van Uyuni. Maar Uyuni is meer dan alleen de zoutvlaktes. Er is ook een woestijn, er zijn rokende vulkanen en lagunes. Bolivia biedt ook veel cultureels. Er zijn diverse steden met een koloniaal verleden. Heel indrukwekkend is een bezoek aan een zilvermijn bij Potosí. En tot slot: Bolivia kent ook jungle. Grote kans om dieren te zien en boeiend om te wandelen door het oerwoud.

Rondreizen Bolivia

Bouwstenen Bolivia

Waarom uw Bolivia vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Bolivia. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Bolivia reis op maat van Van Verre biedt u een andere kijk op dit land. Alle Bolivia vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privé vakanties Bolivia
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels en lodges
  • Ook de onbekende gebieden
Flamingos-van-dichtbij-Uyuni-Bolivia

Bolivia vakantie

Bolivia is een redelijk onbekend vakantie land. Niet alleen de zoutvlaktes zijn de moeite waard. Bolivia biedt veel meer! Een combinatie van de koloniale steden met de bijzondere natuur van Uyuni en de Andes? Of wilt u liever wat onbekendere plekken aandoen? Maak wandelingen door Amboró National Park of vlieg naar de jungle van het Madidi National Park. De weelderige natuur is niet te vergelijken met het kale maanlandschap van de Maanvallei bij La Paz. U staat oog in oog met het uitersten.

Bolivia vakantie informatie

Bolivia ligt in Zuid-Amerika. Het wordt geheel door land omgeven en grenst nergens aan zee. De hoofdstad van Bolivia is Sucre. De regering van Bolivia is echter in La Paz gevestigd. Vergelijkt u het maar met Amsterdam en Den Haag.

U reist door Bolivia met een auto met chauffeur, met transfers in auto’s en minibusjes en sommige trajecten legt u af in een lijnbus. Reizen door zowel het westen als het oosten van Bolivia is een ware belevenis. Waar u ook voor kiest, een vakantie in Bolivia is een fantastische ervaring.

Meer informatie over Bolivia.

Bolivia-Mensen-Bloemen_1_384725

Bouwstenen Bolivia

Onze bouwstenen Bolivia brengen u naar koloniale steden, overblijfselen uit de Inca-cultuur, jungle in het Madidi National Park en langs de Amazone, er kunnen veel trekkings gedaan worden. Het imposante en ruige Andesgebergte loopt aan de westkant van Bolivia. Hoogtepunt van iedere reis door Bolivia is een tocht per jeep over de zoutvlaktes van Uyuni met schitterende lagunes. We hebben een fors aantal bouwstenen door Bolivia samengesteld, die u met onze hulp aan elkaar kunt koppelen.

Tips voor uw vakantie naar Bolivia

Ga eens van de gebaande paden af tijdens uw vakantie naar Bolivia. Bezoek bijvoorbeeld ook de jungle. De jungle van Brazilië is bekend, maar reizigers vergeten vaak dat Bolivia aan Brazilië grenst en dat Bolivia veel te bieden heeft. Wij zagen een jaguar in de jungle van Bolivia, dat beeld vergeet je nooit meer! Er zijn goede gidsen in de jungle en het is prettig om er te wandelen.

 

De jungle is niet zo bergachtig als bijvoorbeeld het Andesgebergte, en de wandelingen zijn voor iedereen goed te doen. U verblijft in een lodge en maakt van daaruit excursies te voet en op sommige locaties ook per boot. Iets luxer kan ook. Kies dan voor een riviercruise over de Amazone. Ook heel bijzonder en onbekend is de Ché Guevara route

Wij wisten nauwelijks dat Ché Guevara ook in Bolivia is geweest. Hij is er zelfs gedood in opdracht van de Amerikaanse CIA. Volg de route die Ché deed en hoor meer over zijn bijzondere levensverhaal. Maar het is niet alleen geschiedenis tijdens deze tocht, de natuur is minstens zo schitterend.

 

Bolivia is niet saai en ook niet passief. Er zijn leuke trekkings. Van een hike van een dag tot een meerdaagse trail. Sommige best zwaar, maar dan staat u wel op een bergtop van meer dan 5000 meter hoogte, andere voornamelijk bergafwaarts. Ook bergafwaarts en een aanrader tijdens uw vakantie in Bolivia is de mountainbiketocht over de Dead Road.

Maak een reis door Bolivia in 3,5 minuut!

Combinatiereis Bolivia met Peru

Bolivia en Peru grenzen aan elkaar; beide landen zijn dan ook perfect in één reis te combineren. Kies de bezienswaardigheden en gebieden uit, die u het meest aanspreken en wij plannen een mooie route voor u. Op de grens van Peru en Bolivia ligt het Titicacameer. Dit blauwe, hooggelegen meer is een must voor iedere reiziger.

Met de combinatie van de mooie natuur en de fotogenieke bevolking blijft u fotograferen! Vanaf de grens tussen beide landen is het niet ver naar de hoogtepunten van zowel Peru als Bolivia. U bent binnen een dag bij de Machu Picchu in Peru of op de Uyuni zoutvlakte in Bolivia.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Contact met Judith
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.
Contact met Tamara