Rondreizen Sri Lanka

Uw individuele rondreis Sri Lanka: een droomreis. Onze rondreizen Sri Lanka zijn privé-reizen, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. De individuele rondreizen Sri Lanka zijn voorbeelden van diverse reizen die u kunt maken. Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook Sri Lanka combineren met anderen landen. Vooral een strandverlenging op de Malediven is een aanrader.

Wij helpen u graag uw rondreis Sri Lanka samen te stellen.

 

✔ Privéreizen op maat, alles kan!

✔ Boutique overnachtingen
✔ Reisspecialisten met veel kennis van Sri-Lanka  

 

Sri Lanka-treinreis-Kandy-Nuwara-Eliya
Sri Lanka
15 dagen

Rondreis Sri Lanka in twee weken

Galle - Hollandse roots - Yala National Park - safari - Ella - Little Adam's Peak - Kandy - Tempel van de Tand - Dambulla - Grottempel - Sigiriya - Leeuwenrots - Passikudah - strand - Anuradhapura - ruïnes - Negombo - Hamilton Kanaal

Reisduur: 15 dagen
€ 1355,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Sri Lanka
21 dagen

Rondreis Hoogtepunten van Sri Lanka

Colombo - koloniale gebouwen - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - olifantenweeshuis - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Horton Plains - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, onderwaterwereld - Jaffna - Delft - Anuradhapura - ruïnes - Negombo - fietsen

Reisduur: 21 dagen
€ 1990,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Sri Lanka
22 dagen

Rondreis Gastvrij Sri Lanka

Waikkal - strand - Anuradhapura - tempels- Habarana - koningssteden - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja - natuurreservaat - Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand

 

Reisduur: 22 dagen
€ 2275,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Sri-Lanka-Udawalawe-Olifanten1
Sri Lanka
14 dagen

Rondreis Culturele schatten van Ceylon

Negombo - boottocht - Dambulla - grottempel - Sigiriya - Leeuwenrots, fietsen - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Ella - tuktuk's - Udawalawe - jeepsafari - Unawatuna - zandstrand

Reisduur: 14 dagen
€ 1380,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
malediven-eiland vanaf zee
Sri Lanka
17 dagen

Rondreis Sri Lanka en de Malediven

Negombo - fietsen - Dambulla - grottempel - Sigiriya - Leeuwenrots - Kandy - koken, treinreis - Haputale - theevelden - Yala National Park - jeepsafari - Galle - Koloniaal verleden - Malediven - witte zandstranden, onderwaterwereld

 

Reisduur: 17 dagen
€ 2580,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
SriLanka-Wellawaya-kanoen
Sri Lanka
24 dagen

Rondreis Actief en onbekend Ceylon

Negombo - vissersdorp - Wilpattu - luipaarden, safari - Jaffna - het onbekende noorden - Anuradhapura - ruïnes - Sigiriya - fietsen, Leeuwenrots - Kandy - trekking naar Knuckles Mountain - Kitulgala - nachttrekking - Ella - Bambarakanda waterval - Wellawaya - kanoën - Tangalle en Bentota - strand 

Reisduur: 24 dagen
€ 2985,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen

Rondreis Sri Lanka tips

Verblijf de eerste nacht van uw rondreis Sri Lanka in de plaats Negombo. Het ligt op korte afstand van de luchthaven en de meeste hotels liggen direct aan het strand, een heerlijke plek om even bij te komen van de vliegreis.

Tevens is Negombo de ideale startplaats van een rondreis.

 

Een gangbare route voor een rondreis door Sri Lanka is via Negombo naar de culturele driehoek (Dambulla, Polonnaruwa en Sigiriya), via Kandy (tempel van de tand) naar Nuwara Eliya (theeplantages), vervolgens naar Yala (Nationaal Park) en via Galle (Nederlands fort) naar de zuidwest kust voor een strandverblijf of u vliegt door naar de Malediven.

 

 

Overige tips voor uw rondreis door Sri Lanka

 

 • Ga mee in het ritme van het land, dat wil zeggen ’s morgens op tijd vertrekken rond een uur of 9. Zo kunt u onderweg het één ander bezichtigen en komt u op tijd aan bij uw volgende bestemming.
 • Als u op zoek bent naar natuur is Sri Lanka een uitstekende keuze, door de 22 nationale parken die het eiland telt. Wilde olifanten komt u gegarandeerd tegen tijdens uw reis over Sri Lanka, zelfs onderweg langs de nationale parken is de kans groot dat u deze dikhuiden tegenkomt.
 • Ga op zoek naar luipaarden in Yala national park, Lunugamvehere national park of in het Wilpattu national park.
 • Als u heel veel olifanten wilt zien breng dan een bezoek aan het Minneriya national park. De jaarlijkse elephantgathering vindt dan plaats. Ruim 300 olifanten komen dan samen in dit Nationale park. Deze gathering is in augustus en in september.
 • Maak op Sri Lanka de bijzondere treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. U reist gedeeltelijk door de theevelden. Prachtig!
 • Wilt u graag een actieve reis dan zijn er volop mogelijkheden: raften, fietsen, wandelen, of de beklimming van Adam’s Peak, het kan hier allemaal.
 • Wijk eens van de gebaande paden af en verblijf in het noordelijke Jaffna, breng een bezoek aan Delft waar de Hollandse invloeden nog volop terug te vinden zijn.
 • Elk jaar in augustus vindt in Kandy het festival Kandy Perahara plaats, een 10 daags festival ter ere van Boeddha. Tijdens dit festival ziet u o.a. de meest prachtig versierde olifanten. Wij kunnen zitplaatsen voor u reserveren tijdens dit bijzondere evenement.
 • Ga walvissen spotten aan de oostkust van februari tot april en aan de westkust van december tot maart.
 • Doe een kookworkshop tijdens uw reis en geniet van uw heerlijke zelfgemaakte curry.
 • Zoekt u een leuk souvenir? Breng dan zeker een bezoek aan een houtsnijwerkplaats. U kunt hier de meest bijzondere houtsnijwerken kopen.
 • Reis vanaf de luchthaven Malé per watervliegtuig naar uw resort op de Malediven. Een onvergetelijke ervaring!

 

10 Redenen om een individuele rondreis naar Sri Lanka te maken

1) De Nationale Parken in Sri Lanka

Voor zo’n redelijk klein gebied telt Sri Lanka behoorlijk veel nationale parken. En die zijn zeer de moeite waard, de één meer dan de andere. Tijdens een rondreis door Sri Lanka kunt u zo meerdere nationale parken bezoeken.

Hieronder de ons inziens de mooiste:

 

Yala National Park

In het zuidoosten ligt het Yala NP en grenst aan zee. U kunt logeren aan de rand van het park, waarbij je absoluut het gevoel hebt dat u in het park verblijft. U gaat met een 4x4-drive, met een ranger, het gebied in. U ziet absoluut krokodillen, herten, buffels en vele vogelsoorten. En als u geluk hebt: luipaarden! Leest u verder de blog over het Yala NP.

 

Minneriya National Park

Olifantenliefhebbers: naar het Minneriya NP! Het ligt prachtig centraal, temidden van de culturele driehoek. Gaat u er in de namiddag, nadat u op stap bent geweest naar een van de vele boeddhistische hoogtepunten, naar toe. De safari, met jeep en ranger, begint zo rond half 4. U ziet hier de meeste (wilde) olifanten. Leest u verder de blog over het Minnerya NP.

 

Udawalawe National Park

In het zuidoosten van Sri Lanka ligt dit NP, waar ook veel olifanten leven, naast ander wild. Het bijzondere is, dat u het Elephant Transit home kunt bezoeken, een olifantenweeshuis; ze worden weer voorbereid op een zelfstandig leven in de natuur. U begrijpt: het zijn geen aai-olifanten, ze moeten niet aan mensen wennen. U kunt hier vlakbij ook weer logeren.

 

 

 

2) De korte afstanden tijdens een rondreis Sri Lanka en het afwisselende landschap

Sri Lanka is zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat u nooit een volle dag in de auto zit. En als u onderweg bent is het landschap zo afwisselend!

 

3) De uitbundige boeddhistische cultuur van Sri Lanka

Bijna overal waar u maar bent: uitingen van het boeddhisme. En dat zijn tempels, soms ook in grotten, pagodes, een paleis uit de oudheid bovenop een hoge berg (Sirigya). En in het grootste deel van het land: boeddhabeelden en monniken in hun oranjerode habijten. Bekend (en niet voor niets) is de culturele driehoek: Anuradhapura, Kandy en het groepje Polonnorawu, Dambulla en Sigiriya. Het gaat absoluut niet vervelen tijdens uw rondreis in Sri Lanka, het is elke keer weer anders. Wat dacht u er van om te fietsen in de ruïnestad Polonnaruwa? Genieten.

 

 

4) Veilig vervoer: privé-auto met Engelssprekende chauffeur tijdens uw Sri Lanka rondreis

Het is fantastisch om hier met uw eigen chauffeur, die de hele route bij u blijft, rond te reizen. Onze chauffeurs rijden niet van A naar B, maar nemen als het even kan een andere route, zodat u ook de heel rustige gebieden ziet. Uw chauffeur spreekt Engels, hij beperkt zich niet tot u veilig naar uw volgende bestemming brengen, maar stopt vaak onderweg en vertelt over zijn land (chauffeurs zijn hier altijd mannen). Zoals bij marktjes, mooie uitzichten en als u het zelf aangeeft: fijn even de benen strekken.

 

5)  De mooie bountystranden van Sri Lanka

Het eiland is omringd door grotendeels witte palmstranden: wat een heerlijk land als u van strand houdt (zo aan het eind van uw rondreis door Sri Lanka!). Als u landt op de luchthaven van Negombo, dan is het prettig om even bij te komen aan de west- en zuidwestkust. In onze winter is de westkust het prettigst (minste kans op regen). Gaat u in onze zomer, dan laten we u verblijven aan de oostkust, prima klimaat hier voor deze tijd. De stranden aan de westkust zijn drukker, maar wij weten de rustige plekjes nog steeds te vinden. De oostkust is stiller.

 

6) Misschien wel de mooiste treinreis ter wereld

Dwars door de theetuinen slingert de trein tussen Kandy en Nuwara Eliya of nog door naar Ella. Dit is geweldig: links en rechts theeplantages, waar je maar kijkt. Onvergetelijk zo mooi, de theestruiken staan op de berghellingen. Naar Nuwara Eliya (spreek uit: Noerelia) duurt de tocht ruim 5 uur, de trein rijdt vervolgens door naar Ella, ongeveer 2 uur verder. Ook dat de stations nog sterk doen denken aan het Britse verleden versterkt het gevoel van het echte reizen. Onze tip: maak deze treinreis tijdens uw Sri Lanka rondreis! Overigens: wij regelen de treintickets voor u.

 

 

7) Het Nederlands verleden in Sri Lanka

Ze zijn er nog steeds: de Dutchburgers, afstammelingen van de Nederlanders uit de VOC-periode. Ze vormen een minderheid, maar zijn sterk aanwezig op veel belangrijke posities.
De Hollanders hebben hun stempel gedrukt op Sri Lanka, het vroegere Ceylon.

De plaatsen waar u het meeste koloniale verleden terugziet in de gebouwen zijn:

 • Galle, aan de zuidkust. Het lijkt Naarden wel, een oude ommuurde stad. De overheid is er zuinig op, geen nieuwbouw, men probeert zoveel mogelijk de historie te bewaren. U wandelt door de oude straatjes en langs de eeuwenoude gebouwen, zoals de kerk en het kerkhof met grafstenen met Nederlandse namen. Nog leuker: over de metersbrede muur wandelen. Galle is absoluut een aanrader!
 • Negombo: aan de westkust, even boven Colombo en vlakbij de luchthaven. Het ligt aan zee. In en rondom Negombo zijn heel veel kerken, bijna niet te tellen. Er zijn enkele eeuwenoude kerken en andere gebouwen; de christelijke cultuur is hier dominant, een erfenis van de Hollanders. Erg leuk is het Nederlandse kanaal, eeuwen geleden gegraven. Maak hier een boottochtje, zeer de moeite waard.
 • En op nog meer plaatsen is ons verleden zichtbaar, zoals in de hoofdstad Colombo, op het eiland Delft (in het uiterste noorden) en in de kustplaats Kalutara.

 

 

8) Het Brits koloniaal verleden

Nog sterker aanwezig is de invloed van de Engelsen, dat zult u ongetwijfeld zien als u een rondreis maakt door Sri Lanka. Zij koloniseerden eind 19de eeuw het hele eiland en Sri Lanka werd een kroonkolonie van de Engelsen. Zo spreekt toch een belangrijk deel van de bevolking Engels. In vele plaatsen, waaronder natuurlijk Colombo, zijn vele Engels-koloniale gebouwen te bewonderen. Ook kunt u logeren in hotels, waar vroeger graag de planters kwamen om er even tussenuit te zijn, zoals het Swiss hotel in Kandy. Je waant je eeuwen terug als je daar doorheen dwaalt.

 

9) De vriendelijke bevolking van Sri Lanka

Het grootste deel van de bevolking is boeddhist. De hindoe’s (Singalezen en Tamils) vormen ook een belangrijke groep. En verder de Dutchburgers.
De mensen zijn aardig, ze zijn behulpzaam, vriendelijk; je hebt het gevoel dat ze blij zijn dat je er bent.

 

 

10) Smullen met curry’s

Waar het kan: geniet van de curry’s. Verwar curry niet met kerrie. Het zijn gerechten met groenten, vis of vlees, die gekruid worden. En Sri Lanka kent veel kruiden en specerijen!  Als u rice and curry’s bestelt, dan krijgt een schaal met rijst en een stuk of 5 of meer bakjes curry. Ook heel geschikt voor vegetariërs, er is zoveel variatie aan groenten, die ook weer ieder op een andere manier gekruid worden. Vraagt u in het begin naar medium, het kan anders wel eens te pittig zijn.

 

 

foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Sri Lanka: klein en fijn! U kunt er met gemak 3 weken rondreizen en elke dag iets anders meemaken. Ideaal te combineren met de Malediven!
Contact met Debbie