Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Duurzaam reizen met Van Verre

Met ons reist u duurzaam naar uw gekozen bestemming. Ook wij weten dat een lange vliegreis niet direct goed is voor het milieu, maar toch willen we allemaal de wereld ontdekken. Door een gedeelte van de CO2-uitstoot te compenseren kunnen we het begin maken. Een goede balans is ons uitgangspunt.

 

Met Van Verre komt u in contact met de lokale bevolking, slaapt u in kleinschalige accommodaties en pakt u op veel bestemmingen de trein in plaats van het vliegtuig om u van A naar B te verplaatsen. Onze lokale partners zijn zorgvuldig geselecteerd, vaak kleine organisaties zodat uw geld bij de lokale bevolking terecht komt.

 

Zelf steunen wij meerdere projecten op locatie en in Nederland. Samen met bijna 200 andere reisorganisaties zetten wij ons in voor een plasticvrije wereld. De kleine organisaties waar wij op locatie mee werken, zorgen voor een levensverbetering van de lokale bevolking. Door deze samenwerkingen kunnen we steeds dat stapje extra zetten.

Algemeen-Plastic-Strand

Verminder de CO2 uitstoot van uw vlucht

Door met een directe vlucht af te reizen naar uw vakantiebestemming kunt u tot de helft van de CO2-uitstoot besparen. Wij werken samen met de duurzame projecten van Greenseats. Per vliegreis kunt u tegen een kleine bijdrage al het verschil maken. Het bedrag varieert tussen de €15,- en €22,50 p.p. per retour. Wilt u dit? Wij regelen de rest en voegen bij de boeking het betaalbewijs van Greenseats toe. 

 

Op reis willen we zoveel mogelijk genieten, maar ook dit kan duurzaam. Juist op reis gaan zorgt voor die bewustwording. Maak bijvoorbeeld in Azië een lange treinreis. Het is niet alleen leuk om te ervaren, maar in Sri Lanka bieden wij één van de mooiste treinreizen aan langs de theevelden van Nuwara Eliya. In Afrika geniet u tijdens een safari in de wildparken van de vrijheid waarin de dieren leven. Ook in Latijns-Amerika leven veel alpaca's en lama's in vrijheid. Er zijn in Peru genoeg plekken waar u met een alpaca op de foto kunt, maar een veel leukere herinnering is te genieten van uw reis langs de bergketens en de dieren in de vrije natuur te zien grazen. 

 

Onze duurzame tips

 

  • Reis plasticvrij! Neem bijvoorbeeld een Dopper mee op reis en vul daar uw water mee. Het zijn er nog weinig, maar steeds meer hotels krijgen hun eigen water'tanks' waardoor u drinkwater kunt bijvullen en geen plastic flesjes hoeft te kopen. 
  • Bezoek een wildreservaat in Afrika en ontdek hoe de dieren zich hier vrij kunnen migreren.
  • Bescherm het koraal. Raak het niet aan en smeer u niet vlak voor het duiken of snorkelen in met zonnebrandcrème.
  • Kom in contact met de locals. Ga samen fietsen, volg een kookcursus of slaap bij de locals thuis. Waarom is dit duurzaam? U zorgt ervoor dat het geld bij de lokale ondernemers terecht komt en creëert werkgelegenheid. Mooi om zo iets voor de locals te kunnen doen en het is tegelijkertijd een geweldige ervaring.

 

Vietnam-Cham-Island-Lunchen

Help mee in Vietnam!

Back to basic! Na een nachtje Hoi An stapt u op de boot en begint uw survivalavontuur in de Cham-archipel. U ontdekt de onderwaterwereld, vangt uw eigen vis, helpt mee met het verwijderen van plastic op het strand, leert vuur maken en geniet van de rust bij het kampvuur. Na een nachtje gekampeerd te hebben, keert u weer terug naar het sfeervolle Hoi An.

47cd6062-95f8-4310-9f1f-388af8bcc25e

Bezoek een kampung!

Wij bieden u een wel heel bijzonder verblijf. Uitzicht op de Arjuna-vulkaan die beschermd wordt dankzij stichting Kaliandra. Deze is opgericht om de lokale bewoners te helpen een goed bestaan op te bouwen, waardoor houtkap wordt teruggedrongen. Neem een kijkje in de 'green houses' (organic farming) op het landgoed en in de omliggende kampungs. Met uw busje, te voet of op de fiets geniet u van de mooie natuur van het vulkaanlandschap en maakt u zeker contact met de lokale bewoners.