Onze Cambodja specialist: Gionne
Cambodja-Angkor-Thom_1_370724

Vakantie Cambodja

Een vakantie Cambodja betekent een reis vol geschiedenis, cultuur, natuur en lekker eten. Wanneer u door de talloze tempels (ver)dwaalt en begroet wordt door een vriendelijke bewoner, weet u dat u welkom bent in dit fascinerende land. Het meest bekende hoogtepunt is het adembenemende tempelcomplex Angkor Wat in Siem Reap. Naast deze tempelstad heeft het land u nog veel meer te bieden. De hoofdstad Phnom Penh met zijn duistere Khmer-historie, de ongerepte natuur in het noordoosten en de witte stranden op Koh Rong in het zuiden. Geniet volop van de veelzijdigheid van dit land tijdens een rondreis naar Cambodja.

Rondreizen Cambodja

Bouwstenen Cambodja

Waarom uw vakantie naar Cambodja door ons laten verzorgen?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Cambodja. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Slaap in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Cambodja vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Cambodja.

 

Kijk bij de rondreizen Cambodja en bouwstenen Cambodja om inspiratie voor uw reis op te doen! 

  • Privé vakanties op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsvakanties
  • Veilig en vertrouwd op vakantie
Cambodja-Siem-Reap-Local_1_371438

Vakantie naar Cambodja

Cambodja is een vakantiebestemming die vaak gecombineerd wordt met een rondreis door Vietnam. De twee bekendste steden als Siem Reap en Phnom Penh worden veel bezocht, maar wat is er nog veel ongerept en onontdekt stukje Azië te vinden in Cambodja. Zo komt u hier snel in contact met de lokale bevolking. Als u door een dorpje wandelt, zullen de bewoners u net zo nieuwsgierig aankijken, als u hen. Geniet van de gastvrijheid en bekijk hoe de bewoners hier in hun houten huisjes leven. 

Cambodja-Mondulkiri-locale-vrouw-2_2_595712

Kom naar onze Cambodja, Laos & Vietnam infodag

Bent u zich aan het oriënteren op een reis naar Cambodja, misschien wel in combinatie met Vietnam of Laos? En wordt uw wensenlijstje steeds langer, maar heeft u ook nog zoveel vragen? Om u te helpen, organiseren wij een inspiratiedag. Onze reisspecialisten kennen Vietnam, Laos & Cambodja door en door en kunnen u alles vertellen over deze bestemmingen. Woon de inspiratiedag in ons pand in Monnickendam gratis en vrijblijvend bij. Meld u zich alleen even aan?

 

Cambodja vakantie informatie

Een vakantie Cambodja is perfect te combineren met zijn buurlanden Vietnam, Laos of Thailand. Toch raden wij aan om te kiezen voor een twee- of drieweekse vakantie naar alleen Cambodja. Er is zoveel te zien in dit Aziatische land. In Cambodja gaat u op ontdekkingstocht in de oudheid. De Fransen hebben hun sporen achtergelaten, waardoor u in Siem Reap en Battambang nog koloniale gebouwen aantreft. 

 

Het absolute hoogtepunt van Cambodja is een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Wat in Siem Reap. Een monument van wereldformaat en staat dan ook terecht op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. 

Angkor beslaat een gebied van wel 25 km2, waar meer dan 100 monumenten uit het verleden te vinden zijn.

 

Maar Cambodja heeft meer. Ontdek de duiste Khmer-geschiedenis in de hoofdstad Phnom Penh. Een bezoek aan de Killing Fields is indrukwekkend en mag niet ontbreken. Bezoek de jungle van Ratanakiri of Koh Kong, geniet van het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking. En wilt u uw Cambodja vakantie goed afsluiten? Doe dit dan op het witte zandstrand van Koh Rong.

 

Meer informatie Cambodja

8 (10)

Bouwstenen Cambodja

Kampot, Battambang en Mondulkiri zijn drie minder bezochte steden van Cambodja. Mondulkiri ligt in een meer afgelegen deel van Cambodja, een heuvelgebied waar meer dan 10 verschillende stammen nog volgens hun authentieke levenswijzen leven. Reizen naar dit deel van Cambodja is een avontuur. U ziet tijdens uw vakantie groene heuvels met dennenbomen. De belangrijkste plaats is Sen Monorom, u kunt hier heerlijk wandelen rondom de twee meren. 

Cambodja vakantie tips

  • Maak een boottocht van Siem Reap naar Battambang.
  • Breng een bezoek aan het heuvelgebied Mondulkiri.
  • Ontdek de Cambodjaanse keuken tijdens een foodtour of kookcursus in Phnom Penh
  • Stap in een bootje en vaar door de jungle van Kampot.
  • Geniet van parelwitte stranden op Koh Rong.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Contact met Gionne
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.
Contact met Mariska