Cambodja reizen, uw privé-reis op maat

De voornaamste reden voor velen om naar Cambodja te reizen, is het prachtige tempelcomplex Angkor. Maar in dit fascinerende land kunt u nog veel uitgebreidere individuele reizen maken. De hoofdstad Phnom Penh, de vriendelijke, gastvrije bevolking die nog op authentieke en traditionele manier leeft, de ongerepte natuur in het noordoosten. Heeft u de voorkeur voor een privé vakantie in Cambodja, waar u kunt genieten van natuur, cultuur, strand en heerlijk eten? Dan is een reis in Cambodja van Van Verre zeker iets voor u!

VanVerre1 (28)

Cambodja reizen op maat

De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar u zult tijdens uw vakantie in Cambodja ook zeker de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm bezoeken. De tempels zijn gebouwd tussen de 6e en 13e eeuw. Veel is ook nog verborgen in de jungle. Rondreizen hier is een ontdekkingstocht in de oudheid. De Fransen hebben eveneens in Cambodja hun sporen achtergelaten, in de stadskern van Siem Reap treft u nog Franse invloeden in koloniale gebouwen aan.

Cambodja reizen informatie

Het absolute hoogtepunt van Camnbodja reizen is het wereldberoemde Angkor Wat in Siem Reap. Dit is een monument van wereldformaat en staat dan ook terecht op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Angkor beslaat een gebied van wel 25 km2, waar meer dan 100 monumenten uit het verleden te vinden zijn.

In Phnom Penh zult u tijdens uw reis door Cambodja in aanraking komen met de recente gruwelijkheden van de Rode Khmer, zoals de Killing Fields. Cambodja kent duidelijk veel historie.

 

Meer informatie Cambodja

Cambodja18

Cambodja reizen bouwstenen

Mondulkiri, in een afgelegen deel van Cambodja, is een heuvelgebied waar meer dan 10 verschillende stammen nog volgens hun authentieke levenswijzen leven. Reizen naar dit deel van Cambodja is een avontuur. U ziet tijdens uw privé-reis frisse groene heuvels met dennenbomen. De belangrijkste plaats is Sen Monorom, u kunt heerlijk wandelen rondom de twee meren hier. Uw vakantie in Cambodja voert door diverse dorpjes, waar de bewoners u net zo nieuwsgierig bekijken, als u hen.

Cambodja reizen tips

De reis per boot naar Battambang vanuit Siem Reap naar wordt wel bestempeld als de mooiste boottocht die er in Cambodja te maken is. Vanaf het water ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de kant. Rondreizen hier betekent, dat u snel in contact komt met de lokale bevolking. U ziet tijdens uw privé-rondreis de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Houten hutjes staan vlak langs de kant of zelfs op het water gebouwd. Reizen in de natuur hier is prachtig.

In Battambang zijn nog veel koloniale huizen te vinden. Een vrij onbekend deel van Cambodja.

 

Een reis naar Kampot is ook echt een aanrader. Maak een boottocht en geniet van de ongerepte natuur. Bekijk de film van een boottocht Kampot voor reisinspiratie. Vanuit Phnom Penh en Siem Reap kunt u diverse excursies en tours ondernemen.

 

Bekijk alle Cambodja excursies

Waarom uw Cambodja reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Cambodja. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Cambodja vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Cambodja. Kijk bij de rondreizen Cambodja en bouwstenen Cambodja om inspiratie voor uw reis door Cambodja op te doen! Alle Cambodja reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Cambodja
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
Irene dijkstra
Irene Dijkstra
Bij Cambodja heb ik het gevoel van ‘Azië van 25 jaar geleden’: nog zo authentiek. En dan die cultuurschatten. Ik kan het zeker aanraden.
Contact met Irene
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.