Wonosobo (Diëngplateau), Dafam Hotel

Java

Het Dafam Hotel is wat betreft niveau van de kamers het beste in de wijde omgeving. Deze  zijn mooi. Het hotel staat tussen andere huizen in en ziet er aan de buitenkant saai uit. De receptie en aangrenzende lobby ogen modern (en een beetje kil). En toch hebben we voor dit hotel gekozen. U wilt deze nacht wel in een goede en mooie kamer slapen, daar gaat het in eerste instantie om.

Locatie

In het stadje, ongeveer 10 minuten rijden naar het centrum. Aan de achterkant van het hotel is natuur (begroeide bergwand).

Accommodatie

Er zijn in totaal 62 kamers, verdeeld over 7 verdiepingen.
De kamers zijn allen modern en vrij strak ingericht, de kleur blauw vindt u overal terug. Heel smaakvol.

 

Kamertypen:

 • Smart rooms: wij vinden deze kamers te klein, bieden we in principe niet aan (als eenpersoons kamer is dit kamertype wel goed).
 • Superior rooms: deze kamers hebben een normale grootte, prima. De badkamer vinden we vrij klein, maar er is wel mooi sanitair (ruime douche, daarnaast de wc en daarnaast een kleine wasbak). Hier zijn kamers met een tweepersoons bed en kamers met twee aparte bedden. Er zijn geen kamers met verbindende tussendeur.
 • Deluxe rooms: deze kamers zijn echt ruim. Er is een maar: het is modern om de wasbak niet in de badkamer te plaatsen, maar daarbuiten, dus in feite in de kamer. Dit vindt lang niet iedereen prettig. Vandaar dat wij in eerste instantie kiezen voor de superior rooms. Er zijn kamers met een tweepersoons bed en kamers met twee aparte bedden. Er kan een extra bed bij worden geplaatst.
 • Junior suites: nog groter en ook een heerlijke ruime en makkelijke stoel. Badkamer: zie deluxe rooms. Alleen kamers met een tweepersoons bed.
 • Grand suites en presidential suite: ruim, ruimer, ruimst.

 

Daarnaast zijn er simpele kamers voor backpackers (bieden we niet aan).

 

Waar dineren?

 • Het Asia Restaurant (Indonesisch en Chinees eten). Uw chauffeur brengt u wel (en neem een taxi terug, anders wordt het wel een lange dag voor hem).
 • Of vraag uw chauffeur u naar het koloniale Kresna Hotel te brengen: oude tijden herleven hier. De ambiance is prachtig: antieke inrichting en glas-in-lood-ramen). Aan de buitenkant is ook heel duidelijk te zien dat het gebouw stamt uit het begin van de vorige eeuw. Als u zich afvraagt waarom we u niet hier geboekt hebben dan hierbij de toelichting: het niveau van de kamers is slecht.
Voorzieningen
 • Wifi
 • Airconditioning
 • Eenvoudig, maar groot ontbijtrestaurant
 • Beneden, achter de lobby, is een café (zoals men dit noemt). Wel leuk, met een verwijzing naar de jaren 50 (muurschilderingen en de voorkant van een Amerikaanse oldtimer als toonbank). Heel strak ingericht, maar toch wel grappig. Hier kunt u wat kleins eten.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën