terug naar het overzicht

Rondreis In contact met land en volk van West Java

Deze West Java reis is zeer uitgebreid, in rustig tempo. U heeft volop de tijd om de verschillende gebieden van het gehele eiland in u op te nemen. In deze reis zijn zowel de hoogtepunten, die u niet mag overslaan zoals de koloniale steden Bandung, Jogyakarta en mooie bouwwerken als de Borobudur en de Prambanan, als onbekende plaatsen zoals Nagrak opgenomen. Er is overal volop gelegenheid in contact te komen met het land en volk van Java. U zult tijdens deze reis ervaren hoe prachtig Java is en hoe gastvrij de Javanen zijn; men is blij als u er bent.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bijzonder slapen in Nagrak
Rustige Papandayan vulkaan
Mysterieuze natuur Diëngplateau
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1300,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: In contact met land en volk

Dag 1     Bogor

Dag 2     Nagrak

Dag 3     Nagrak

Dag 4     Bandung

Dag 5     Bandung

Dag 6     Garut

Dag 7     Garut

Dag 8     Purwokerto, bezoek Baturaden

Dag 9     Wonosobo met Diëngplateau

Dag 10   Borobudur

Dag 11   Borobudur

Dag 12   Jogyakarta

Dag 13   Jogyakarta

Dag 14   Vertrek Jogyakarta

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Per fietstaxi rondrijden door Bogor Een local werkt aan een Wayong-pop in Bogor op Java Indonesie-Java-wayangpop_1

Welkom op Java! Na aankomst in Jakarta wordt u in ongeveer 2 uur naar Bogor gebracht.

 

Informatie Bogor:

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Nagrak

Nagrak is een authentiek Javaans dorp ten zuiden van Bogor waar nog maar weinig toeristen komen. Het dorp ligt verstopt in een landelijk gebied, dat omgeven wordt door talloze groene rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. Maak hier een wandeling naar verschillende dorpjes of dwars door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het landelijke, Javaanse leven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

150421 3342 b2(13)

Geniet van de schitterende omgeving. Ga in de ochtend, als het nog lekker koel is, op pad met de eigenaar van Kampung Padi of verken de omgeving van Nagrak met uw busje. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trek wel goede schoenen aan voor de wandeling hier naartoe. Bezoek vervolgens een hangbrug tussen de boomtoppen en geniet van een uitgestrekt uitzicht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat dat u met een 4x4 auto kunt verkennen. Natuurlijk kunt u vandaag ook uitrusten bij het zwembad of een kookcursus volgen bij het hotel, echt een aanrader!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Bandung

Via een vrij onbekende route reist u in enkele uren naar Bandung. Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung

De actieve Tangkuban Prahu Vulkaan in Bandung, Java Azie-Indonesie-Java-Bandung-angklung-schooltje_1_442757

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Bandung - Garut

U rijdt eerst naar het dorp Cangkuang (circa 1 uur rijden), waar vandaan u per andong (paard en wagen) een tocht kunt maken door de mooie landelijke omgeving. U vaart vervolgens naar een tempel in het meertje dat daar ligt. Daarna rijdt u naar het landelijke plaatsje Garut. De omgeving van Garut kenmerkt zich door de mooie en hooggelegen landelijke omgeving. Al wandelend door dit groene gebied ziet u onder andere buffels aan het werk. Er staan veel moskeeën in Garut. Als u 's morgens niet gewekt wilt worden door de oproep tot gebed; neem dan oordoppen mee.

 

Overnachting in Garut.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Garut

Java-Garut-dijkje

Bijzonder om te bezoeken: de Papandayan-vulkaan, ten zuiden van Garut. De Gunung Papandayan-vulkaan is een van de meest actieve vulkanen op West-Java. Bij de parkeerplaats kunt u een lokale gids regelen die u in ongeveer 2 uur omhoog zal leiden. U wandelt langs het opspuitende, kokendhete water en komt uit bij de kraters. De vulkaan bestaat uit verschillende kratervlaktes, waardoor het lijkt alsof u zich in een soort maanlandschap bevindt. U bent ongeveer een halve dag onderweg.

 

Overnachting in Garut.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Garut - Purwokerto, bezoek Baturaden

De route voert langs kleine fraaie landschappen richting Purwokerto. Daar vandaan klimt uw busje de Slamet-vulkaan op, naar Baturaden. U bent ongeveer 6 uur onderweg vandaag. Als u vroeg weggaat, dan bent u in de vroege middag in Baturaden. U kunt dan 's middags het mooie natuurgebied in.

 

Informatie Baturaden:

Baturaden ligt op een hoogte van 670 meter en ligt op de helling van de vulkaan de Slamet. Maak een wandeling door het groene natuurgebied en tussen de hoge bomen door. U zult beloond worden met een wijds uitzicht. Ga ook met uw chauffeur naar de entree van de 7 bronnen. Vanuit 7 openingen stroomt water naar beneden: dit is een bedevaartsplek. Door het zwavelhoudende water kleuren de rotsen fel oranjegeel. Volg het pad (langs het bronwater) naar beneden en steeds weer ziet u de oranjegele kleur tevoorschijn komen. U komt in een grot, waar het water door een opening naar binnen stroomt. Neem vooral uw badkleding mee en stap onder de warme, natuurlijke douche.

 

Overnachting in Purwokerto (nabij Baturaden).

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Purwokerto - Wonosobo met Diëngplateau

Indonesie-Java-Diengmeertje Java-Diengplateau-tempelruines2

U rijdt in ongeveer 3,5 uur naar Wonosobo, waarvandaan u morgenochtend het Diëngplateau bezoekt. Wonosobo is een koele bergplaats en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het Diëng Plateau. Het gebied rondom Wonosobo wordt gekendmerkt door vele groente- en tabaksplantages.

 

Overnachting in Wonosobo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Diëngplateau: Hike
Java

Diëngplateau: Hike

Na het ontbijt bezoekt u het Diëngplateau. Dit vulkanische gebied, hoog gelegen tussen de bergen en vulkanen...

Dag 10 Diëngplateau, Wonosobo - Borobudur

Vroeg op voor uw bezoek aan het Diëngplateau. Hier treft u ruïnes aan van historische tempels uit de achtste eeuw na Christus. Dit mystieke vulkanische gebied heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een meer met verschillende kleuren (wel hoge entreeprijs voor Indonesische begrippen!). U kunt vervolgens direct naar de omgeving van de Borobudur rijden, u kunt er ook een mooie dag van maken. U rijdt zuidwaarts, naar de vulkaan de Merapi, een onbekend gebied met smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde. En dan naar uw hotel omgeving Borobudur. Als u alle bezienswaardigheden bezoekt bent u ongeveer 6 uur onderweg.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-61-shutterstock_342387011(13)

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Borobudur - Jogyakarta

Het is een klein stukje rijden naar Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Jogyakarta: Street Art tour
Java

Jogyakarta: Street Art tour

U maakt een stadswandeling van ongeveer twee uur door de smalle straatjes van de oude binnenstad van...

Dag 13 Jogyakarta

Java-Jogyakarta-Batik fabriek_1 Indonesie-Java-Jogyakarta-Ramayana-909696a0_1_319992 jogyakarta-tag142

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 14 Vertrek Jogyakarta

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Jogyakarta gebracht of u vervolgt uw reis over land over Java.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen