terug naar overzicht

Bouwsteen Sultansteden en borrelende aarde

Een boeiend rondje rondom Jogyakarta, in het centrale deel van Java. U bezoekt de paleizen van de voormalige sultans van Jogyakarta en Solo. De tempels Borobudur en Prambanan staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De borrelde kraters op het Diëngplateau bij Wonosobo zijn indrukwekkend, u voelt zich hier nietig. Leuk om het plantageleven bij Salatiga te ervaren. Een afwisselende reis met aandacht voor de natuur en cultuur van Centraal Java.

Reis van dag tot dag: Sultansteden en borrelende aarde

Dag 1      Jogyakarta

Dag 2      Jogyakarta

Dag 3      Borobudur

Dag 4      Borobudur

 

Dag 5      Diëngplateau/Wonosobo

Dag 6      Salatiga

Dag 7      Solo

Dag 8      Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Jogyakarta

Indonesie-Java-meisje-snoetje(8) IMG_7080(8) P1030643_6krw6f(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Als uw rondreis over Java in Jogyakarta begint, wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Jogyakarta gebracht. U kunt ook per trein of auto met chauffeur in Jogya arriveren.

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta is een bijzonder interessante en gezellige stad. U ziet er nog relatief veel becak’s (fietstaxi’s) en andongs (paard en wagen). De Jalan Malioboro is de winkelstraat van de hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes, met name ’s avonds is het gezellig. Na 9 uur komen de bewoners van Jogya bij elkaar om muziek te maken en te eten op straat. Bezoekt u zeker de kraton, het paleis van sultan Hamengko Buwono X, een oase van rust en schoonheid. Vanaf de parkeerplaats rijdt u met een fietstaxi in een kwartier hier naar toe. Jogyakarta staat eveneens bekend vanwege de kunstwerken bij de zilversmeden en het mooie handwerk in de batikateliers. Een bezoek aan de batikwijk (smalle straatjes met veel batikateliers, heel kleinschalig) en de zilverwijk is zeker een aanrader. Heel wat anders, maar zeker interessant is een bezoek aan de sigarenfabriek Pt. Taru Martani. Hier krijgt u een duidelijke uitleg over het proces van sigaren maken. Tip: bezoekt u ’s avonds Puriwisata: u kunt hier heerlijk Javaans dineren en na afloop getuige zijn van een deel van de Ramayana-voorstelling (via uw chauffeur of gids reserveren). In de kraton zijn soms dans- of wayangvoorstellingen. U kunt ter plekke informeren of er tijdens uw verblijf een voorstelling is. Iedere dag (behalve op zon- en feestdagen) is er in het Museum Sonobudoyo een wayangpoppenvoorstelling. De voorstelling duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jogyakarta

Jogyakarta is zo'n leuke stad, het is absoluut een aanrader om hier een extra dagje te verblijven. Op de tweede dag kunt u een fietstocht maken in de omgeving van de stad. Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Nog even lekker naar de Jalan Malioboro om te winkelen en wat te eten en te drinken. Of naar het Taman Sari complex, in het Nederlands bekend als het Waterpaleis.

 

Overnachting in Jogyakarta. 

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Jogyakarta - Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-zonsondergang-shutterstock_380722552(13)

In slechts 1,5 uur rijdt u van Jogyakarta naar uw hotel bij de Borobudur. U volgt de snelle (drukke) route. U kunt er ook voor kiezen om de landelijke route te kiezen, langs Ngluwar met veel kleine tempels en natuurschoon; u doet er dan een half uur langer over (aanrader, tenzij u snel op uw plaats van bestemming wilt zijn).

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Borobudur

Blijf in de omgeving van de Borobudur of maak een prachtige tocht in de omgeving en ga bijvoorbeeld naar de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Daarna weer de slinger naar beneden, naar de vulkaan de Merapi. U bevindt zich in een weinig gezocht gebied, smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Borobudur - Wonosobo met Diëngplateau

Java-Diengplateau-rokende zwavelbron(13)

Vroeg op voor uw bezoek aan de wereldbekende Borobudur, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld. In bijna 1500 (!) fraai gebeeldhouwde reliëfs bent u getuige van de Verlichting van Boeddha. De Borobudur dateert uit de 8ste eeuw na Christus. Een tip: de omgeving van de Borobudur is zo landelijk en leuk. U zult dat zien als u op de Borobudur staat: groen rondom. U kunt ter plaatse een andong (paard en wagen) huren en gedurende 1 of 2 uur kunt u rondrijden in de wijde omtrek van de Borobudur. U ziet dorpjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java. Maar u kunt natuurlijk ook met uw busje het gebied verkennen. En dan naar Wonosobo, u doet daar ongeveer 3 uur over.

 

Informatie Wonosobo:

Wonosobo is een koele bergplaats en gunstig gelegen voor een uitstapje naar het Diëng Plateau (morgenochtend). In het gebied rond Wonosobo wordt een overvloed aan groenten en tabak verbouwd.

 

Overnachting in Wonosobo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Wonosobo - Salatiga

Java-Losari-tempel Indonesie-Java-Losari-omgeving

Vroeg op voor uw bezoek aan het Diëngplateau. Hier treft u ruïnes aan van historische hindoeïstische tempels uit de achtste eeuw na Christus. Dit mystieke vulkanische gebied heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een meer met verschillende kleuren (wel hoge entreeprijs voor Indonesische begrippen!). In een kleine 2 uur rijdt u hierna door naar Salatiga.

 

Informatie Salatiga:

De omgeving van Salatiga is mooi: een groen en lieflijk landschap met veel koffieplantages, met dorpjes er tussenin. De kans is heel klein dat u hier buitenlandse toeristen aantreft.

 

Overnachting in Salatiga.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Salatiga - Solo

Vanaf Salatiga rijdt u zuidwaarts in ongeveer 1 uur naar Solo. Maar u kunt er ook langer over doen, het gebied is eigenlijk te mooi om er snel doorheen te gaan. U rijdt namelijk langs de vulkaan de Merapi. Vraagt u de chauffeur om naar de plek te rijden, waar de uitbarsting is geweest. U ziet waar de lava de berg afrolde, lava-gesteente ligt aan uw voeten. U kunt daarna naar de Prambanan, dichtbij Jogyakarta gelegen, een mooi hindoeïstisch tempelcomplex. Voert de tocht de komende dagen oostwaarts, dan kunt u deze tempel ook later bezoeken.

 

Informatie Solo:

De hofstad Solo wordt ook wel Surakarta genoemd. U kunt er het Mangkunegaran-paleis met z’n fraaie pendopo bezoeken (indien open). Deze kraton is veel onbekender dan die in Jogyakarta (weinig toeristen bezoeken het), maar ook minder interessant. Maar toch: de moeite waard. In Solo zijn ook een suikermuseum en een suikerfabriek.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Vertrek vanaf Solo

Vanaf Solo reist u verder. Er is een luchthaven bij Solo, zodat u verder kunt vliegen of u kunt per auto uw reis over Java vervolgen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara