terug naar het overzicht

Rondreis Actief Java

Een reis over Java van west naar oost, waarbij u niet alleen het eiland vanuit de auto aan u voorbij ziet trekken, maar ook actief bezig bent. Fietsen in het koloniale centrum van Bandung, rond de Borobudur en op het platteland bij Jogya. Hiken bij vulkanen, steden verkennen door een stadswandeling. Ga bodyboarden in de kloof bij Pangandaran. U maakt een jeepsafari naar de Bromo vulkaan en gaat op nachtelijke schildpad safari bij Sukamade.

Wat maakt deze reis bijzonder
Met fietstochten
Hikes en stadswandelingen
Schildpadden Sukamade
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1650,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief Java

Dag 1     Jakarta- Bogor

Dag 2     Bandung

Dag 3     Bandung

Dag 4     Tasikmalaya

Dag 5     Pangandaran

Dag 6     Pangandaran

Dag 7     Purwokerto met Baturaden

Dag 8     Wonosobo met Diëngplateau

Dag 9     Borobudur

Dag 10   Borobudur

Dag 11   Jogyakarta

Dag 12   Jogyakarta

Dag 13   Malang

Dag 14   Malang

Dag 15   Bromo

Dag 16   Kalibaru

Dag 17   Sukamade

Dag 18   Ijen

Dag 19   Naar Bali

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Welkom op Java! Na aankomst in Jakarta wordt u in ongeveer 2 uur naar Bogor gebracht.

 

Informatie Bogor:

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Bandung

Bandung-Tahura-Djuanda-Park-5 Azie-Indonesie-Java-Bandung-historisch-gebouw Azie-Indonesie-Java-Bandung-muzikant

De tocht naar Bandung leidt over de hoge Puncakpas met zijn uitgestrekte theeplantages.

 

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bandung

Fietstocht door koloniaal Bandung

Verken Bandung vandaag per fiets! In één van de koloniale wijken van Bandung gaat u een fietstocht maken, waar u zich het leven van onze (groot)ouders in voormalig Indië kunt voorstellen. U wordt naar de Gedung Sate gebracht, het vroegere Nederlandse gouvernementsgebouw, waar uw gids en de fietsen op u wachten. U fietst door de rustige straten en geniet van de mengeling van koloniale en typisch, Indonesische omgeving. Fiets langs de voormalige woningen, veelal in Art Deco stijl. Stop onderweg bij een straatverkoper en proef eens het lekkere, verse fruit. Ook leuk: bezoek (indien open) een schooltje waar Nederlandse les wordt gegeven. Oude landkaarten, bus-, trein- en tramkaartjes, affiches en een bibliotheek met Nederlandse boeken geven het interieur een Hollands tintje.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietstocht

Dag 4 Bandung - Tasikmalaya

Treinreis door de landelijke Preanger

Indonesie-Java-sawahs16

Stap in de trein, kijk om u heen en geniet! De mooiste treinreis van Indonesië staat op het programma vandaag: van Bandung naar Tasikmalaya. U zit op het puntje van uw stoel. U rijdt door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden.

 

Informatie Tasikmalaya:

De grote stad Tasikmalaya zelf is niet heel interessant, maar de landelijke omgeving is wel de moeite waard. Wilt u een stukje van de mooiste treinreis op Java maken, maar ook naar de Papandayan-vulkaan? Verblijf dan 1 of 2 nachten in Tasikmalaya en geniet vooral van de rust en de groene omgeving.

 

Overnachting in Tasikmalaya.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 5 Tasikmalaya - Pangandaran

Hiken op de Papandayan vulkaan

Sta vandaag vroeg op voor een bezoek aan de Papandayan-vulkaan ten noorden van Tasikmalaya. De Gunung Papandayan is een van de meest actieve vulkanen op West-Java. Bij de parkeerplaats kunt u een lokale gids regelen die u in ongeveer 2 uur omhoog zal leiden. U wandelt langs het opspuitende, kokendhete water richting de kraters. De vulkaan bestaat uit verschillende kratervlaktes, waardoor het lijkt alsof u zich in een soort maanlandschap bevindt. Alles bij elkaar is dit een leuke dagtocht.

 

Van Tasikmalaya naar het vissersdorpje Pangandaran. Pangandaran is een geliefd gebied voor vakantiegangers van alle leeftijden en afkomsten. De stranden bij deze landtong zijn niet specifiek bestemd voor zonnende vakantiegangers, maar worden intensief gebruikt door de vissers voor het binnenhalen van de vangst. Maak een wandeling door het natuurreservaat en spot wilde dieren zoals herten, buffels (bantengs), vliegende honden (kalongs), stekelvarkens en vooral veel apen. In weekenden en op feestdagen kan het erg druk zijn met lokale vakantiegangers.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Pangandaran

3f45c6a9-b7c6-4418-9f4e-566b9c827040 Java-Pangandaran-grand-canyon1_2_206854

Er zijn allerlei mogelijkheden vandaag. Verken Pangandaran bijvoorbeeld per fiets of al lopend. Of breng vandaag een bezoek aan de Green Canyon. De boottocht naar de canyon toe is al een hele ervaring. Als het niet geregend heeft, is het water prachtig groen. U vaart tussen de palmbomen over een rivier richting de canyon. Neem een verfrissende douche onder de waterval. Zin in iets actiefs? Ga dan bodyraften. Op een korte surfplank laat u zich een stukje meevoeren op de stroming. In de omgeving van Pangandaran kunt u ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een schooltje en een kroepoekfabriek. Ook kunt u zien hoe palmsuiker en tempeh gemaakt worden. Deze excursies kunt u ter plekke regelen.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Pangandaran - Purwokerto met Baturaden

Badderen in de warmwaterbronnen van Baturaden

De route voert langs kleine fraaie landschappen richting Purwokerto. Daar vandaan klimt uw busje de Slamet-vulkaan op, naar Baturaden. U bent ongeveer 6 uur onderweg vandaag. Als u vroeg weggaat, dan bent u in de vroege middag in Baturaden. U kunt dan 's middags het mooie natuurgebied in.

 

Informatie Baturaden:

Baturaden ligt op een hoogte van 670 meter en ligt op de helling van de vulkaan de Slamet. Maak een wandeling door het groene natuurgebied en tussen de hoge bomen door. U zult beloond worden met een wijds uitzicht. Ga ook met uw chauffeur naar de entree van de 7 bronnen. Vanuit 7 openingen stroomt water naar beneden: dit is een bedevaartsplek. Door het zwavelhoudende water kleuren de rotsen fel oranjegeel. Volg het pad (langs het bronwater) naar beneden en steeds weer ziet u de oranjegele kleur tevoorschijn komen. U komt in een grot, waar het water door een opening naar binnen stroomt. Neem vooral uw badkleding mee en stap onder de warme, natuurlijke douche.

 

Overnachting in Purwokerto (nabij Baturaden).

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Purwokerto – Wonosobo, Diëngplateau

Java-Wonosobo-Lisanne1 Java-Diengplateau-tempelruines2 Java-Wonosobo-Lisanne2

’s Middags rijdt u in ongeveer 4 uur naar Wonosobo, waarvandaan u morgenochtend het Diëngplateau bezoekt. Wonosobo is een koele bergplaats en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het Diëng Plateau. Het gebied rondom Wonosobo wordt gekendmerkt door vele groente- en tabaksplantages.

 

Overnachting in Wonosobo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Wonosobo, Diëngplateau- Borobudur

Hike bij het Diëngplateau

Na het ontbijt bezoekt u het Diëng Plateau. Dit vulkanische gebied, hoog gelegen tussen de bergen en vulkanen, heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een helder gekleurd meer. Vertrek vroeg en neem een warme vest mee, het is nog best koud in de ochtend. De kans is groot dat u boven de laaghangende wolken rijdt en van een prachtig uitzicht geniet op de route naar het Diëng Plateau. Bij aankomst ontmoet u uw gids, met wie u de hoogtepunten van het Diëng Plateau bezoekt. U kunt een tocht maken van ongeveer 5 kilometer, waarbij u ongeveer 2.5 uur heuvel op, heuvel af loopt. Wilt u liever niet alles lopen? Dan gaat uw gids mee in het busje en rijdt u langs de bezienswaardigheden.

 

U bezoekt de ruïnes van historische hindoeïstische tempels en de Sikidang-krater. Wanneer u kiest om te lopen, komt de sterkte zwavelgeur u al spoedig tegemoet. De vulkanische activiteit in dit gebied is hier goed zichtbaar: u ziet de stoom opstijgen uit de borrelende modderpoel. Daarna door, langs de Arjunga-tempel, omhoog de heuvel op voor een prachtig uitzicht over het Telaga Warna-meer. Vanwege het hoge zwavelgehalte in het meer heeft het een mooie, turquoise kleur. Na dit bezoek keert u terug naar het beginpunt. Als u kiest om te lopen, leidt de gids u door de groentetuinen en kampungs. Erg leuk!

 

U rijdt vervolgens in ongeveer 3 uur naar de omgeving van de Borobudur.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, hike met gids en entreegeld

Dag 10 Borobudur

Zonsopkomst met uitzicht op de Borobudur, Java, Indonesië

7bf9aa1e-c052-4491-a255-a506c267cff8 Java-Borobudur-Hiken

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Borobudur- Jogyakarta

Het is een klein stukje rijden naar Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietstocht

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi
Java

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi

Uw chauffeur brengt u naar het meetingpoint waar de jeeps staan te wachten. Rond 8 uur gaat de jeepsafari van...

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 12 Jogyakarta

Neem een becak en verken de stad

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Jogyakarta - Malang

Java-Malang-trekking

In ongeveer vier uur reist u per trein naar Jombang. Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages, suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

 

In Jombang aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt niet rechtstreeks naar Malang, u bezoekt onderweg een mooie waterval. De tocht naar Malang duurt dan ongeveer 3 uur.

 

Informatie Malang:

Malang was vanwege het koele klimaat een populaire verblijfsplaats in de koloniale tijd. Verken het oude stadscentrum wandelend of per betjak (fietstaxi) en zie de vele huizen en gebouwen met een Nederlands tintje. Vergeet niet een kopi tubruk (koffie) te drinken met een oud-hollands koekje in het beroemde restaurant Toko Oen. Een bezoek aan het regenboogdorp Warna Warni vinden wij ook een aanrader. De bewoners van dit arme dorp hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd waardoor het dorp is omgetoverd in een kleurrijk geheel.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Malang: Fietstocht
Java

Malang: Fietstocht

Malang is een drukke stad, maar er zijn veel rustige, lommerrijke achterafstraatjes en kleine straatjes waar...

Malang: Kookcursus
Java

Malang: Kookcursus

Na het ontbijt gaat u per betjak samen met een personeelslid van het Tugu Hotel naar de markt. U doet inkopen...

Dag 14 Malang

Dagtocht naar onbewoond eiland

U maakt kennis met uw chauffeur en Engelssprekende gids voor deze dag. In 2 a 2,5 uur rijdt u naar het vissersdorpje Sendangbiru aan de zuidkust. Bij het witte strandje liggen talloze vissersboten: erg fotogeniek! Eén van deze kleurrijke bootjes huurt uw gids om u over te brengen naar Sempu Eiland. Vanaf hier gaat een lokale begeleider met u mee om u de weg te wijzen. Het eiland Sempu is 800 hectare groot en is helemaal begroeid met regenwoud en enkele zandige kreken.

 

Huur ter plekke plastic trekkingschoenen, want u moet door het water waden. In ongeveer 10 minuten vaart u over naar Sempu. U kunt er ook voor kiezen om vandaag alleen een boottochtje te maken. Gaat u liever de trekking aan? Dan loopt u in ongeveer 2 uur (afhankelijk van de omstandigheden en natuurlijk van uw tempo) naar een lagunemeer. Een smal, steil stijgend en dalend pad voert door de jungle. Dieren zult u waarschijnlijk niet zien, maar als u zich even stil houdt om uit te rusten, hoort u vogels, apen en insecten. Uw inspanning wordt beloond bij het lagunemeer, waar u kunt zwemmen en kunt genieten van een picknicklunch. Het meer is prachtig gelegen tussen een groene omgeving.

 

Bezoek eventueel bij terugkomst in Sendangbiru nog de plaatselijke vismarkt. Daarna dezelfde route terug naar het hotel.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, excursie met gids

Dag 15 Malang - Bromo

Avontuurlijke jeeptour naar de Bromo

De Bromo Vulkaan op Java Van Verre medewerkster Lisanne rust even uit onderweg naar de krater, Java

Kies vandaag voor een avontuurlijke jeeptour, dwars door de indrukwekkende landschappen van het Bromo National Park. Als hoogtepunt brengt u een bezoek aan de welbekende krater. U wordt bij uw hotel in Malang opgehaald en rijdt vervolgens in ongeveer 1 uur naar de gate. Samen met de gids maakt u een mooie wandeling. De eerste 15 minuten bergafwaarts, naar een indrukwekkende waterval. Heerlijk verkoelend is de mist of loop met blote voeten het verkoelende beekje in. Daarna terug, wel de helling op.

 

Verder met de jeep, via een bochtige, maar mooie weg naar een uitzichtpunt. Vervolgens naar beneden, dwars over de ‘zandzee’, lijkend op een maanlandschap, naar de krater van de vulkaan. Houd je goed vast, want je hobbelt over het zand. Als u aangekomen bent, loopt u in ongeveer 30 minuten door het zand, deels omhoog naar de voet van de trap. Met een normale conditie is deze klim goed te doen. Lopen toch te zwaar? Dan kunt u ervoor kiezen om u af te laten zetten door een paard, uiteraard tegen betaling. Daarna 225 treden omhoog tot u aan de kraterrand staat. Wat een fantastisch uitzicht wacht hier op u! U wordt daarna naar uw hotel bij Bromo gebracht. Tip! Neem een zonnebril en sjaal mee tegen het opstuivende zand.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privé tour met Engelssprekende gids, entreegelden, water en lunchpakket.

Dag 16 Bromo - Kalibaru

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Kalibaru.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 17 Kalibaru - Sukamade

Naar het schildpaddenstrand van Sukamade

Java-Sukamade-schildpad op strand2

In de ochtend vertrekt u met een 4-WD naar Sukamade. U wordt begeleid door een gids en chauffeur van het hotel.

Sukamade is een klein en zeer afgelegen plaatsje aan de zuidkust in het oosten van Java, waar een organisatie gevestigd is die zich inzet voor het voortbestaan van zeeschildpadden. Hiernaast ligt het Guesthouse waar u verblijft. De schildpadden leggen hun eieren 's nachts op het strand van Sukamade, deze worden vervolgens door de 'rangers' opgegraven en bewaard, totdat de eieren uitkomen en de babyschildpadjes sterk genoeg zijn om bij het strand weer uitgezet te worden. Maar voordat u in Sukamade aankomt, heeft u eerst een lange tocht voor de boeg: vanaf het hotel in Kalibaru duurt de rit zo’n 6 uur. Door de jungle en langs plantages rijdt u door een ruig gebied.

 

Na het avondeten rijdt u per landrover in ongeveer een half uur naar het strand. De laatste kilometer moet u lopen. De gids speurt naar schildpadden. U gaat zitten op het strand, waar geen enkel licht mag schijnen. Het hele jaar door heeft u de kans om schildpadden te zien, de grootste kans heeft u tussen november en maart.

 

Overnachting in Sukamade.

Inclusief ontbijt, lunchbox, diner, jeep, gids

Dag 18 Sukamade- Kalibaru - Ijen

52e3c72c-5461-44eb-8af1-99951be6ee8e Genieten-van-een-individuele-rondreis

Na het ontbijt rijdt u terug naar Kalibaru, een hobbelige tocht over een slechte weg van ongeveer 6 uur. Onderweg stopt u bij een oude fabriek om de verwerking van latex te zien. Ook kunt u onderweg lekker een stukje wandelen. Door naar Ijen. In dit vruchtbare gebied rondom de vulkaan de Ijen ziet u overal sawa’s. Ijen vormt een prima uitgangspunt voor het maken van een excursie de vulkaan op met als beloning: een krater met een fel gekleurd zwavelmeer. Fascinerend en zeer de moeite waard. Onderweg ziet u zwaveldragers, die met een juk waaraan emmers hangen lavasteen naar beneden sjouwen.

 

Overnachting in Ijen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 19 Ijen - Bali

Nachttrekking naar het blauwe vuur

Java is het eiland van de vulkanen en vandaag maakt u een nachttrekking naar één van hen: de Ijen. U wordt rond middernacht opgehaald. Het kan best fris zijn zo hoog in de bergen, dus neem iets warms mee. Het is een flinke wandeling bergopwaarts over smalle paden. Deze excursie staat bekend om het 'blauwe vuur'. Dit blauwe vuur in de donkere nacht wordt veroorzaakt door brandende zwavel op de bodem van de krater. Tijdens deze nachtelijke excursie mag u afdalen in de krater, waar u mijnwerkers ontmoet en het proces van de zwavelwinning ziet. Eenmaal uit de krater kunt u genieten van het prachtige uitzicht tijdens de zonsopkomst. Beneden u ligt het felblauwe Ijen-meer. Geniet van het uitzicht voordat u weer terugloopt naar het beginpunt.

 

Na de trekking rijdt u in ongeveer een uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Vanaf hier vertrekt de boot naar Bali.

 

Inclusief ontbijt, excursie met begeleiding door een lokale gids, entreekosten.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen