Tangkoko National Park, Tangkoko Lodge

Sulawesi

U moet er wat voor over hebben om het Tangkoko National Park te bezoeken. De accommodaties zijn allemaal simpel, evenals deze lodge. U ziet het meest en geniet er ook meer van als u een overnachting heeft aan de rand van het Nationale Park. Dan kunt u namelijk in de namiddag en de volgende ochtend vroeg de trek maken, op zoek naar de tarsiers en andere dieren en heeft u de meeste kans om ze te zien. Het terrein van de lodge is ronduit rommelig, maar dat vindt men gewoon, dus stoor u er niet aan.

 

Locatie

Even buiten het Tangkoko National Park. U rijdt met uw chauffeur naar het startpunt, daar vandaan begint de (makkelijke) trektocht, het Nationale Park in, op zoek naar onder andere en met name de tarsier, de kleinste apensoort ter wereld.

 

Accommodatie

Wat betreft de accommodaties: stel uw verwachtingen heel erg naar beneden bij, dan valt het wellicht nog mee. Alle hotelletjes of guesthouses (er zijn er maar een paar) zijn simpel. Bij inspectie bleek wel dat ze er toch schoon uitzagen. Heeft u iets aan te merken: zeg het tegen uw gids of direct bij het hotelpersoneel: men is zeer bereidwillig en lost het probleem op (binnen de mogelijkheden).

 

Dit hotel heeft 10 kamers. Er zijn geen soorten kamers, ze zijn gewoon allemaal simpel. Er zijn paar vrijstaande huisjes, enkele geschakelde en ook 4 kamers in een ‘gebouwtje’, 2 kamers beneden, 2 kamers erboven.

 

De kamers hebben allen een ventilator (een enkele airconditioning, maar die blaast alleen maar warme lucht, heb je niets aan). Meeste kamers hebben een klamboe (maar waar een airco staat niet).

 

De inrichting: er staan 1 (tweepersoons) bed of 2 (eenpersoons) bedden. Er ligt een laken op, deken is niet nodig, u heeft het toch wel warm. Verder is er weinig te ontdekken in de kamer. De badkamers zijn eveneens zeer eenvoudig. Er is een douche (kriebelig straaltje) met koud water (is wel heerlijk). En een wasbakje en that’s it.

 

Voorzieningen

Restaurantje: een ruimte, waar u aan een lange tafel met de andere gasten dineert. Als ontbijt: meestal een pannenkoek, snijd er een banaantje op: prima en lekker. Diner: eenvoudig, maar goed. Verblijf in Tangkoko Lodge is dus op basis van half pension (diner en ontbijt).

Stel uw verwachtingen niet te hoog, dan valt het mee (en eerlijk gezegd: wat is er mis met eenvoudig, maar goed eten? In de luxere hotels hiervoor en hierna kunt u zich weer helemaal te goed doen, hier is het zoals het is.

 

Opmerking: u verblijft in een gebied, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker gebeuren, dat de stroom eens uitvalt. Mopper niet, het kan gebeuren hier.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën