Bouwsteen Ontdek Noord-Sulawesi

Het achterland van Manado is schitterend. Van een bloemenzee en een helder meer bij Tomohon reist u naar de jungle van Tangkoko. Spot hier de kleinste aap ter wereld: de tarsier. Per boot reist u af naar Siladen. Vanaf het strand van Siladen loopt u zo de zee in naar de kleurrijke koralen en vissen. Een prachtige plek om de onderwaterwereld te bewonderen.

Schitterende omgeving
Spot de kleinste aap ter wereld
Kleurrijke koralen en vissen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Ontdek Noord-Sulawesi

Dag 1      Aankomst Tomohon

Dag 2      Tomohon

Dag 3      Tangkoko

Dag 4      Siladen

 

Dag 5      Siladen

Dag 6      Siladen

Dag 7      Vertrek Siladen

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tomohon

Tomohon-Tondano-meer Indonesie-Sulawesi-Tomohon-Mahawu_3_218583

Vanuit Manado rijdt u de bergen in, naar de Minahasa-streek. In deze streek ligt het plaatsje Tomohon; de bloemenstad van Sulawesi. In de koloniale tijd hebben de Nederlanders diverse planten- en groentesoorten geïntroduceerd. U ziet overal anjers, gladiolen, lelies en nog veel meer bloemensoorten. Ook de groentensoorten komen bekend voor: kool, wortels en bruine bonen (bruine bonensoep is geliefd hier!). De markt is dan ook spectaculair: natuurlijk treft u alle kleurrijke groente- en fruitsoorten en een uitgebreide vissortering aan. Waar u in Tomohon niet naar hoeft te zoeken, zijn de vele huizen uit de koloniale tijd. Ook opvallend zijn de typische Minahasahuizen (van hout, op palen). Mooi om te zien.

 

Overnachting in Tomohon.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Tomohon

Er staat een zeer boeiende dagtocht door het bergdorp Tomohon en omgeving, de Minahassa, op de planning. Eerst brengt u een bezoek aan de markt waar bloemen, planten en groenten worden verkocht. U bent hier wel even 'zoet': een spektakel aan kleuren, u blijft fotograferen. Daarna de omgeving verkennen. U rijdt naar de Mahawu-vulkaan buiten de stad. Na een kwartiertje trappenlopen, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de krater en de wijde omgeving. Intens genieten!

 

Na de vulkaan bezoekt u een bloemenkwekerij en reist u verder naar het Linow-meer: een klein kratermeer met wisselende kleuren water (meestal turqouise-tinten). Hier is een heel leuk restaurant aan de oever van het meer, een heerlijke lunchplek. Ook 'Peanut-city' (Kawangkoan) is de moeite waard. In het dorpje Woloan worden de huizen nog steeds gebouwd in de typische Minahasa-stijl (en zijn demontabel, bij verhuizing nemen ze deze 'gewoon' mee). Ook naar een van de waragu-begraafplaatsen. Langs de oevers van het meer van Tondano rijden is prachtig, met de uitzichten op het enorme meer. De volgorde van de bezoeken kan anders zijn, die bepaalt uw chauffeur.

 

Overnachting in Tomohon.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Tomohon - Tangkoko National Park

Indonesie-Sulawesi-TangkokoNP-zwartemakaak-shutterstock_352290038(8) Indonesie-Sulawesi-TangkokoNP-vogels-shutterstock_309502271(8) Indonesie-Sulawesi-TangkokoNP-tarsier-shutterstock_312679514(8)

Vanaf Tomohon rijdt u langs een mooie en rustieke route naar Tangkoko. Het Tangkoko National Park ligt bijna in het puntje van Noord-Sulawesi. Dit beschermde tropisch regenwoud kent een zeer interessante flora en fauna. Met name de tarsiers (kleinste apensoort ter wereld, zo groot als uw hand) zijn uniek. Voor velen is dit diertje de belangrijkste reden om dit junglegebied te bezoeken. Het zijn nachtdieren. Ze verschuilen zich in de spleten van (meestal) een reuzenficus en komen als het donker wordt naar buiten. En natuurlijk komen ze de volgende ochtend weer terug tegen het krieken van de dag. Dat zijn dan ook de momenten dat u de meeste kans heeft ze te zien. Maar ook makaken, 127 zoogdiersoorten, meer dan 100 vogelsoorten en rond de 30 reptielsoorten leven in dit gebied. Huur ter plaatse een gids en maak een wandeling door het nationale park. Er zijn geen klimpartijen, het bos is vrij open, waardoor de wandeling prima te doen is als u een normale conditie heeft. Het National Park grenst aan zee, ongetwijfeld leidt uw lokale gids u hier ook naar toe. Het strand is van lavazand. Heerlijk om hier even te wandelen en te genieten.

 

Overnachting in Tangkoko.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Tangkoko National Park – Siladen

Vanuit Tangkoko rijdt u naar de haven waar u op de boot richting Siladen stapt. Het eiland Siladen maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, bestaande uit 5 eilanden, gelegen op korte afstand van de kust van Manado. De eilanden Bunaken en Siladen zijn het bekendst, op beide kunt u overnachten. Maar de blikvanger boven water is wel het eiland Manadotua met zijn kegelvorm. De onderwaterwereld in het Bunaken Marine National Park behoort tot de mooiste ter wereld. Door het heldere water heeft u vanaf het strand al zicht op de koralen en kleurrijke vissen. Als u iets verder het water inloopt, komt u uit bij het rif: de fantastische muur naar de diepte. Een ideale plek voor duikers en snorkelaars.

 

Overnachting op het eiland Siladen.

Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje met chauffeur, bootovertocht

Dag 5 & 6 Siladen

Een zeeschildpad gespot in de wateren bij Bunaken

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van met kokosnoot in de hand van het zonnetje op het strand of trek uw duikuitrusting aan en ontdek de onderwaterwereld. We beloven u, u zult hier geen spijt van krijgen!

 

Overnachting op het eiland Siladen.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7 Vertrek Siladen

Met een korte boottocht wordt u van uw hotel op Siladen naar de haven van Manado gebracht. Daar wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën