Purworkerto, nabij Baturaden, Java Heritage

Java

Het mooie natuurgebied bij Baturaden is het eigenlijke doel van uw bezoek aan dit gebied. Maar deze plaats heeft geen hotels waar wij u willen laten logeren. Vandaar dat we hebben besloten onze reizigers in het nabijgelegen Purworkerto te laten logeren.
Het hotel is prima, het beste in de wijde omgeving. De naam doet vermoeden dat het een historisch gebouw betreft, maar dat is niet zo.  

Locatie

Purworkerto ligt op circa een half uur rijden van Baturaden.

 

Het Java Heritage ligt buiten het centrum, de omgeving leent niet voor ‘even gezellig rondlopen’. Purworkerto heeft wel aardig wat koloniale huizen. Geregeld zagen wij de historische panden (al dan niet vervallen) in het straatbeeld. U heeft uw busje met chauffeur bij u, dus als u Purworkerto wilt bekijken, dan kan dat.

Accommodatie

Er zijn in totaal 176 kamers, ondergebracht in de 5 woonlagen van de ‘building’ en in het  laagbouwgedeelte.

 

De kamertypen in de ‘building’:

 

 • Deluxe rooms: ruime kamers en prima. Er zijn kamers met een tweepersoons bed en kamers met twee aparte beden. De meeste bieden uitzicht op de straat en de stad. Ook is een aantal kamers voorzien van een verbindende tussendeur (heel geschikt voor families). Wij boeken deze kamers, tenzij u aangeeft een ander kamertype te willen.
 • Premier Deluxe rooms: deze zijn gelijk aan de deluxe, alleen is het uitzicht mooier: op het grote zwembad.
 • Grand Deluxe rooms: gelijk aan bovenstaande qua inrichting, alleen groter.
 • Executive Poolview rooms: dit zijn wel echt mooie kamers. Wel iets kleiner dan de deluxe, maar de inrichting is mooi modern, fris. Badkamer is ook prachtig met raam tussen bad en kamer (met een rolgordijn).
  Er zijn alleen kamers met een tweepersoons bed.
  De naam zegt het al: zicht op het terrasgedeelte met het zwembad. De kamers liggen op de begane grond, u loopt zo vanaf het grote terras (met relaxbank) naar het zwembad.
 • En verder nog 3 suiteroom-types.

 

De cottages:

 

Er zijn slechts een stuk of 6 cottages, die heel mooi liggen: bij het zwembad. Deze cottages moeten echter nog gerenoveerd worden. Alle overige circa 40 cottages liggen in soort straten erachter, het zijn eigenlijk ‘rijtjeshuisjes’, ongezellige omgeving en minder goed dan de kamers in de ‘building’. Wij hebben ze bekeken ter plekke, maar bieden ze liever niet aan.

Voorzieningen
 • Zwembad: dit is echt het centrum van het hotel, alles is er omheen gebouwd. Ook het gedeeltelijk overkapte terras ziet er aantrekkelijk uit.
 • In de lobby is een bar, enkele avonden per week is er live-muziek (pianist).
 • Restaurant: op de bovenste verdieping, grenzend hieraan is een dakterras waar u ook alle maaltijden kunt gebruiken. Heel leuk gedaan.
 • Airco in alle kamers.

Er komen hier weinig westerse toeristen. En dat betekent dat sommige dingen anders gaan.

 

Voorbeeld: toen wij er waren ontbrak steeds een mes bij de maaltijden. Geen punt: even vragen en in no time heeft u ook dit bestek op tafel. Ook hadden wij op de badkamer 1 grote badhanddoek per persoon, normaliter is er ook een kleine handdoek voor een ieder. We belden naar de receptie en in een mum van tijd was ook dat in orde.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën