Siladen-Eiland, Kuda Laut Boutique Dive Resort

Sulawesi

Kleinschalig en idyllisch. Wij vinden dit een heel prettig en mooi resort. Alle kamers, cottages en villa’s zijn uit hout opgetrokken, evenals het interieur. Dit boutique-resort ligt direct aan zee, u loopt zo het water in en u zwemt meteen al boven de prachtige koralen, waar kleine vissen tussendoor krioelen. Snorkelen, maar natuurlijk ook duiken hier. Om het eiland loopt een rif; na enkele tientallen meters ‘stort’ de bodem naar beneden en ziet u scholen vissen, terwijl ook de kans op een ontmoeting met dolfijnen en schildpadden behoorlijk groot is. De Bunaken-archipel is een toplocatie voor onderwaterwereld-liefhebbers.


We raden af om in januari en februari naar Siladen te gaan, omdat er kans is op hoge golven.

Locatie

Siladen is 1 van de 5 eilanden van de Bunaken-archipel, Noord-Sulawesi. Siladen is klein. En dit leuke resort ligt direct aan het strand en wel aan de zuidkant van het eilandje, vlakbij het (enige) dorp. Direct ‘voor de deur’ ligt een prachtig huisrif verscholen in de helderblauwe zee.

Accommodatie

In totaal zijn er 12 kamers. Acht ruime Cottages en vier superior kamers. Alle kamers beschikken over airconditioning. In sommige van de kamers is de mogelijkheid om een extra bed te plaatsen.

 

Kamertypes:

 • 4 Superior-kamers (ook standard room genoemd), normale grootte: gelegen boven (op) het ‘hoofdgebouw’ (waar het restaurant is). De kamers bieden uitzicht op zee of op het eiland. In twee kamers is het mogelijk om een extra bed bij te zetten. De kamers hebben 2 bedden: ze worden of apart opgemaakt of tegen elkaar geschoven en als 1 bed opgemaakt.
 • 4 Beach-cottages: Deze zijn ruim, meer dan 40 vierkante meter groot. Deze cottages heten ‘beach’, maar zijn niet direct aan het strand gelegen, maar wel vlakbij (u kunt tussen de bomen en huisjes door de zee zien). De badkamers zijn buiten (overkapt en omheind). De kamers hebben tweepersoons bedden.
 • 2 Family Garden cottages: Deze cottages zijn maar liefst zestig vierkante meter. Ligging: in de tuin (dus geen uitzicht op zee). De badkamers zijn buiten (overkapt en omheind). Elke Family Cottage heeft 2 slaapkamers (met tweepersoons bed en 2 aparte bedden).
 • 2 Beach Villa’s: De twee beach villa’s liggen rustig en privé gelegen. De villa’s hebben grote ramen, die uitzicht bieden richting de zee. In de villa’s kan een derde bed bijgezet worden. Ze beschikken over een grote buiten-badkamer (overkapt en omheind). Er kan een extra bed worden bijgezet.
Voorzieningen
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen
 • Zwembad, aan het strand gelegen.
 • Naast een gezellig restaurant is er een lounge-gedeelte en een beachbar.
 • Spa, gelegen op de bovenste verdieping van het hoofdgebouw.
 • Airconditioning in alle kamers.
 • WiFi 
 • Duikcentrum, waar ook een snorkelset gehuurd kan worden.
 • Op het eiland zijn geen elektriciteitsvoorzieningen. Het resort maakt daarom gebruik van een generator. Het gebeurt dan ook regelmatig dat de stroom wel eens uitvalt, dit geldt overigens ook voor alle andere hotels op het eiland.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën