Bunaken-eiland, Bunaken Village Resort

Sulawesi

Een resort bouwen als een dorpje, dat was de gedachte van de eigenaar. De meeste bungalows staan in de tuin, enkele aan zee. Dit kleinschalige resort is bijzonder aardig opgezet. De witte (stenen) huisjes zijn lieflijk en mooi. Er is zelfs nog, ondanks dat het aan de mangrovekust ligt, toch nog een klein stukje licht zandstrand. Vanaf de kust loopt u zo de zee in, na een stukje lopen over de zandbodem komt u bij schitterende koralen met alle soorten vis. Zwemt u nog een stukje verder, dan komt u bij de ‘wall’. Fantastisch!

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Bunaken te gaan

Locatie

Aan oostkant van het eiland; er is hier geen (of nauwelijks) strand, het is mangrovekust. De oostkant is vrij vlak, geen of nauwelijks hoogteverschillen. Bunaken maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, waarin 5 eilanden liggen, waaronder Bunaken-eiland. Dit eiland is het bekendst. Rondom het eiland is een ‘wall’ onder water, fantastisch voor duikers en snorkelaars. De rand van de muur (en de muur zelf) is begroeid met koralen, scholen vissen zie je onder je zwemmen, soms dichtbij, dan weer in de diepte.

Accommodatie

 

Alle bungalows zijn vrijstaand; het zijn witgepleisterde stenen huisjes. Ook van binnen witgeschilderde muren. De kamers zijn met zorg en smaakvol ingericht. Badkamers: mooi (douche met natuurstenen, warm water). Ruime balkons met twee stoelen.

 

Kamertypes:

  • 3 Beachfront bungalows: Heel grote kamers, absoluut fraai. Vanaf het balkon heb je zicht op de zee. Een fantastische locatie van dit type bungalows. Maar: geen airconditioning, wel een grote fan (ventilator) aan het plafond.
  • 5 Gardenview bungalows: De kamers liggen, dat is duidelijk, in de tuin; geen zicht op zee. De kamers hebben normale grootte, ruim genoeg. Wel airconditioning.
  • 1 Family bungalow In de tuin gelegen: heel ruime balkon. Er zijn twee kamers: 1 mooie slaapkamer met tweepersoons bed, 1 echt kleine kamer met 2 aparte bedden (tegen elkaar aan geschoven). Geen airco.
  • 2 Single bungalows: Normaliter hebben hotels geen eenpersoons kamers, iemand die alleen een kamer heeft, verblijft eigenlijk altijd in een tweepersoons kamer. Maar dit hotel heeft wel echt eenpersoons kamers, die zijn wel een stuk kleiner dan een tweepersoons kamer (maar: er staat 1 bed, dus het kan prima). Er is geen airco, maar wel een fan (ventilator). Als u geen echt kleine kamer wilt (als u alleen verblijft in de kamer), dan boeken we een tweepersoons kamer voor alleengebruik (prijs is dan ongeveer het dubbele).

  

 

Voorzieningen
  • Airco: tegen een meerprijs kan er airco bijgeplaatst worden (beperkt aantal, dus van tevoren opgeven als u dit wilt). Alleen voor de gardenview bungalows hoeft het niet, daar is al airco.
  • Duikcentrum, waar ook snorkelapparatuur kan worden gehuurd. Per boot vaart u naar prachtige duikplekken rondom het eiland. Snorkelaars kunnen prachtig snorkelen bijna voor het hotel, maar kunnen ook mee met de duikersboot.
  • Zwembad, niet groot.
  • Ligstoelen bij de zee, op het kleine stukje strand.
  • Restaurant met lange tafels (goed voor ontmoetingen). Inclusief alle maaltijden, koffie, thee en water.
  • WiFi 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op de eilanden. 

 

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën