Ubud, Maya Ubud Resort

Bali

Wat een schoonheid en klasse, dit langgerekte resort tussen twee valleien in, buiten Ubud, in het mooie en groene berglandschap. Aan de ene kant kijkt u over de vallei heen naar sawa’s (rijstvelden), aan de andere kant en aan de achterzijde ziet u aan de overzijde van de vallei de fraaie pure natuur. U komt hier echt tot rust. Er zijn kamers in een wooneenheid en er zijn villa’s aan de randen. De kamers zijn modern en zeer smaakvol vormgegeven, de villa’s hebben een meer Balinese sfeer en liggen aan de randen, volop privacy hier.

 

Apart willen we toch proberen te vertellen over het mooiste plekje: helemaal aan het eind van het langgerekte hotelterrein lijkt het op te houden, een hek beschermt tegen de afgrond. U kijkt diep naar beneden en ziet het kronkelende riviertje in de diepe kloof. Oei, wat mooi! Nu denkt u wellicht: naar beneden is makkelijk, maar u moet ook weer omhoog. Dat klopt, maar daar heeft men het volgende op gevonden; een lift. Maar natuurlijk is er ook een kronkelend trappenpad naar het paradijsje in de diepte. Het mooiste plekje biedt het zwembad aan de rand van de rivier en natuurlijk een restaurantje en spa. Fantastisch!

Locatie

Buiten Ubud gelegen, afgelegen, op ongeveer een kwartier per shuttlebusje van het centrum gelegen. De ligging is heel apart: tussen twee ravijnen in (eigenlijk is het soort langerekte bult in het landschap. Aan de ene kant (vallei) zijn rijstvelden, aan de andere kant (de andere vallei) wilde natuur. Het riviertje de Petanu stroomt langs het resort.

Accommodatie

Kamers in de wooneenheid, niet zo ver van de ingang, 1 van de 2 zwembaden en het restaurant. De wooneenheid heeft 3 verdiepingen. Alle kamers zijn gelijk, er is een klein verschil.

 

  • De kamers in de wooneenheid:

-         Superior kamers: deze hebben 1 balkon.

-         Deluxe kamers: deze zijn op de hoeken en hebben 2 balkons, verder helemaal gelijk aan de superior rooms.

 

De kamers zijn ruim en luxe ingericht. Je ervaart het verblijf hier als weldadig. De badkamer is behoorlijk groot. Kortom: alles klopt en heeft klasse.

  • De villa’s:

Deze rietgedekte huisjes liggen aan de randen van dit langgerekte hotelterrein en zijn afgesloten, privé dus. De meeste bieden uitzicht: of op de rijstvelden of op het groen van de bebossing. De stijl is anders dan die van de kamers hierboven beschreven. Ze zijn kleurrijker, zo heeft het bed (of de bedden) een romantische voile. De villa’s zijn prachtig ruim en heel mooie en smaakvol gedecoreerd. Er zijn verschillende typen, die gelijk aan elkaar zijn met 1 uitzondering:

-         De superior villa’s hebben geen plungepool (klein zwembadje)

-         De deluxe villa’s hebben wel een plungepool

-         Daarnaast zijn er nog enkele villa’s die weer groter (en dus duurder) zijn, waaronder 2 two-bedroom villa’s.

Voorzieningen
  • 2 fraaie zwembaden: 1 vlakbij het restaurant en 1 bij het riviertje, in de kloof. Beide zijn prachtig. Vanaf het eerste zwembad (strak vormgegeven) heeft u uitzicht op de vallei met wilde natuur, als u naar de rand toezwemt lijkt het of u in het ravijn ‘stort’: fantastisch!. Heerlijk over de rand hangen en genieten! Het andere zwembad ligt in de diepte, aan het riviertje, heeft ronde vormen; wel heel idyllisch! 

  • Spa-faciliteiten: bij het riviertje, beneden in de kloof.

  • 2 restaurants: 1 bij de wooneenheid met kamers en 1 van de zwembaden, de andere is weer op dat wonderschone plekje; beneden aan de rivier in de kloof.

 

Natuurlijk zijn er allerlei andere faciliteiten die bij ieder hotel horen.